Sziasztok,
Sok sikert kívánok az új évre minden menedzsertársnak!
![(*)](/images/conf/emoticons/stars.png)
Az ünnepi hangulat miatt elmaradt előző heti beszámolót pedig pótlom a tegnapi meccs értékelésével együtt.
Magyarország 81 - 93 FinnországRengeteget agyaltunk a meccs előtti héten, hogy hogyan tudnánk őket elkapni, aztán jött 2 nappal a meccs előtt egyik legjobbunk, Ottó Bajzát
(48669784) sérülése. Konkrétan az egész csoportkörre kidőlt, ha szerencsénk van a zárófordulóra összeszedi a formáját, de hatalmas érvágás az ő hiánya. Sem játékosállományban, sem formában nem volt nálunk olyan előny, amire tudtunk volna építeni, ezért amellett érveltem, hogy húzzuk a csapatszellemet inkább. A viszonylag kis különbségre csak az utolsó negyedben tudtunk szépíteni, ez nettó papírforma volt, nyert az erősebb csapat.
JoeBlack, ami a finnek taktikáját illeti, szerintem egyértelmű mi történt. Azt tudjuk, hogy a magasaik jellemzően védekező szelleműek magas passzal és a külső játékosaiktól várják a pontokat. Arra számítottunk előzetesen, hogy játsszák a saját játékukat, de most húztak egy váratlan, de okos taktikai lépést. Kihozták a valószínűleg 17-18 vagy afölötti passzos magasaikat kívülre, a valószínűleg 20 vagy afölött kétpontossal rendelkező külső játékosaikat meg bevitték a palánk alá támadni, védekezésnél pedig megcserélték. Ezzel a felállással tudtak csak 2pontos erőltetését játszani, ami mindenképpen meglepi volt. Kíváncsi vagyok előveszik-e erősebb ellenfelek ellen is.
A finnek elleni vereség után pedig ismét győztes meccs következett tegnap.
Dánia 126 - 129 MagyarországHasonló volt a dinamika, mint a románok elleni meccsünkön, csak fordított kiosztásban. Különösen ilyen középerős válogatottként ez az egyik legizgalmasabb eleme a játéknak, hogy megtippeled ki az a talán gyengébb válogatott, aki ellen alacsonyabb hozzáállással is tudhatsz nyerni, és melyik az a valószínűleg erősebb válogatott, aki ellen győzelmet hozhat a magasabb hozzáállás. Szoros meccseken ugyan, de ebben a szezonban jó a mérlegünk ebben. Azt hittem, hogy könnyebb mérkőzés lesz, a játék majdnem minden elemében egyértelmű volt a fölényünk, de a hosszabbításig nem is vezettünk szinte. Brutálisan dobtak kívül a dánok, amit nem igazán értek. Van egy játékosuk az átadón, 18 tempó-12 dobótávval szórt nekünk 3/6 triplát, hát a mi védekezésünk ellen ezt a magas százélokat nem indokolta semmi. Szóval izgalmas, hogy hogyan dolgozik a játékmotor, próbálunk tanulni a meccsből. A lényeg, hogy megvan a győzelem és a csapatszellemünk is nőni tud a hajrára ráfordulva.
Érdemes még megnézni a csoportunk állását, a románok irtózatósan elverték a toronymagas favoritnak számító szerbeket, szóval most négy csapat áll 3-1-el. A mi meglepetés győzelmünk értékét elveszi sajnos ez a körbeverés, de szép a helytállás eddig.
HAJRÁ!