BuzzerBeater Forums

BB Crna Gora > Reprezentacija

Reprezentacija

Set priority
Show messages by
From: DACHO
This Post:
00
60774.537 in reply to 60774.1
Date: 4/9/2013 9:19:32 AM
Overall Posts Rated:
5151
Sinoc smo u cetvrtom kolu EP-a izgubili od Francuske, prilicno ubjedljivo. Ocekivan poraz od 8. reprezentacije svijeta, prvog nosioca u nasoj grupi. Ovaj mec oznacio je kraj nase serije utakmica sa bolje rangiranim ekipama, a iz 4 takva meca izvukli smo polovican ucinak 2-2, te popravili rang na listi reprezentacija, skocivsi sa 49. pozicije, sa koje smo krenuli u takmicenje na 39.mjesto koje trenutno zauzimamo.

Slijede nam jos 3 meca protiv ovih slabije rangiranih reprezentacija, ali bez obzira na to sto su slabije rangirani ti mecevi nece biti laki, narocito zbog cinjenice da neki od njih imaju jako veliki entuzijazam, a mi smo ostali bez naseg vaznog pleja Radovanovica, i to do samog kraja prvenstva.

Samo da napomenem da cu opsirniji izvjestaj o kompletnoj sezoni i razvoju dogadjaju u toku nje napisati kada se zavrsi nase ucesce na EP-u. Pitanja, pohvale, kritike, samo izvolite. :)

Last edited by DACHO at 4/9/2013 9:21:05 AM

This Post:
00
60774.538 in reply to 60774.537
Date: 4/12/2013 8:35:51 AM
Overall Posts Rated:
5151
(17112186) Ima li mozda neko zainteresovan da kupi ovog naseg pleja? Trenutno je u Argentini gdje mu se samo unistava forma. Cijena je za sada jako velika, 2 000 000, ali ako ima neko da bi bio zainteresovan neka mi se javi da mu dam skilove i da se dogovorimo. Pozdrav.

This Post:
00
60774.539 in reply to 60774.538
Date: 4/15/2013 7:54:49 PM
Overall Posts Rated:
5151
Veceras u 5. kolu pobjeda protiv Gruzije. Ocekivano vrlo tezak mec, oni su skupljali entuzijazam do sada, mi smo nas trosili protiv Austrije. Ocekivao sam vece zalaganje od njih ali dobro je sto je ovako ispalo. Takodje, vecerasnjim razvojem situacije u grupi izgubili smo vjerovatno sve sanse za eventualni, nestvarni plasman dalje. Ali nemamo za cim da zalimo, jos 2 teska kola do kraja, boricemo se makar za to 3. mjesto. Sto uopste nije toliko nerealno.

(23482) Link meca.

From: KPB27

This Post:
33
60774.540 in reply to 60774.539
Date: 4/28/2013 7:48:55 AM
Overall Posts Rated:
4242
Puna podrska za reprezentaciju CG :D

This Post:
11
60774.541 in reply to 60774.540
Date: 4/30/2013 11:24:11 AM
Overall Posts Rated:
5151
I tako se zavrsi nase ucesce na ovosezonskom evropskom prvenstvu. Rezultat iznad ocekivanog, 3.mjesto u dosta teskoj grupi, uprkos tome sto smo zrijebani iz 5. sesira. Skor 5-2, vise nego perfektno, porazi od glavnih favorita, Ukrajine i Francuske. Koliko je ovaj skor dobar mozda najbolje pokazuje cinjenica da iako smo imali dosta vise pobjeda, mi ipak imamo NEGATIVNU kos razliku! I jedina smo ekipa koja je uspjela da se plasira medju prve 4 sa negativnom kos razlikom.

A imali smo cak i dosta problema, nije bilo bas sve idealno, faktor srece je ipak bio malo na nasoj strani i sve je ispalo jako dobro za nas. Vise o svemu u opsirnijem izvjestaju koju cu napisati za par dana. Veliki pozdrav :)

This Post:
11
60774.543 in reply to 60774.1
Date: 5/8/2013 11:08:34 AM
Overall Posts Rated:
5151
Evo da ja napišem svoj izvještaj o sezoni koja je iza nas, jer je njen glavni dio već prošao.

Ove sezone igrali smo evropsko prvenstvo, ili kvalifikacije za svjetsko, kako to neki vole da kazu. Ukupno 8 ekipa u grupi, mi smo izvučeni kao 5. nosioci. Ispred nas su bili redom: Francuska, Ukrajina, Srbija, Austrija, dok smo bili ispred Moldavije, Gruzije i Islanda. Raspored je takav da se prvo igraju mečevi protiv tih boljih timova, a onda u zadnja 3 kola i 3 lakša meča. Bilo je veoma teško spremati taktiku, naročito jer se na kraju igraju 3 utkamice u kojima su pobjede moranje i koje se ne smiju dovoditi u pitanje, a ipak nije takmičarski da ove prve 4 pustimo i onda dobijemo samo 3. Želio sam više, želio sam makar pozitivan skor, a na kraju sam do njega i došao.

Prvo kolo nam je donijelo meč sa Ukrajinom, ekipom izgradjenom baš za ovakav engine. Imali su u tom meču mnogo prednosti, forma im je bila mnogo bolja prije svega, ja sam imao problem da uopšte i sastavim kompletan tim, jer nisam imao nijednog pravog centra na raspolaganju, morao sam prinudno da zovem Petrovića, a ostao sam i bez jednog važnog pleja i krila. Zato sam odigrao TIE (opušteno), a pored svih problema meč je ipak bio jako neizvjestan, sve do samog kraja, kada su naši šutirali trojke ne bi li se vratili u meč i nakon tih promašaja uslijedili su koševi Ukrajine i to je bilo to, na kraju čak i ubjedljivih 12 razlike.

Drugo kolo, Srbija, sigurno reprezentacija koju najbolje poznajem nakon naše. Pred taj meč Strugar se vratio u dobru formu, a i forma ostalih igrača se znatno popravila. Ipak nisam želio da se zalijećem, odigrao sam opet TIE, ali ovog puta uz 2-3 zonu, jer smo u prvom meču imali problema sa skokom u odbrani pa sam želio da vidim da li zona može da nam pomogne po tom pitanju. A pomogla nam je u svakom pitanju, njihovi bekovi su imali katastrofalan šuterski dan, pa je naša reprezentacija upisala prvu pobjedu, jednu od vjerovatno najljepših pobjeda ove reprezentacije.

Treće kolo, Austrija, meč u kojem sam vidio našu šansu za pobjedu još od samog početka. Bez previše razmišljanja, odigrao sam CT (meč sezone), Austrijanci su odigrali normal, pa je stigla još jedna pobjeda, i to prilično lako, pobjedili smo u sve 4 četvrtine.

Četvrto kolo, Francuska, glavni favorit grupe. Nakon ispucanog entuzijazma nije bilo previše opcija, odigrao sam TIE da malo vratim entuzijazam za posljednja 3 meča u grupi. Zabilježen je drugi poraz, jako ubjedljiv, čak 29 razlike.

Peto kolo, Gruzija, prvi meč sa nekom slabije rangiranom reprezentacijom. Znao sam da se pobjeda očekuje, ali sam se bojao Gruzije, do tog meča samo su skupljali entuzijazam, i mislio sam da će nama da opale CT. Zato sam se odlučio da odigram normal, pa šta bude, a bilo je to da su nas Gruzijci očito precijenili i odigrali TIE, pa smo mi i uz naš normal ipak jedva slavili.

Šesto kolo, Island, najslabije rangirana reprezentacija, ali nimalo naivan protivnik. Zapazio sam da i nemiju nekog menadžera i da su sve utakmice igrali normal, uz čini mi se jedan TIE. Nisam znao šta da očekujem od njega uopšte, pa sam opet odigrao normal, jer sam znao da uz normal ne mogu da izgubim, a i nakon imamo samo još jedno kolo pa nema više kalkulacija. Ostvarena najubjedljivija pobjeda, 15 razlike. Obezbijeđen je tada pozitivan skor i najmanje 4. mjesto.

Sedmo, posljednje kolo, Moldavija. Rangirana nešto malo iza nas, sa izuzetno opasnim centrom. Zadnje kolo, više nema toliko razmišljanja, odigrao sam CT, opet 2-3 zonu i ostvarena je pobjeda, mršavih 6 razlike, ali pobjeda je pobjeda. To je označilo i kraj naših takmičarskih utakmica.

Na kraju smo sa skorom 5-2 zauzeli ipak visoko 3. mjesto i sigurno da tim rezultatom moramo biti zadovoljni. Ja mislim da je to maksimum ove ovakve reprezentacije, možda se moglo i na neki drugi način doći do takvog skora, ali šta je tu je, ko misli da može bolje, nek samo izvoli. Ja nastavljam pripreme za sljedeću sezonu i utješni turnir. Nadam se novim i još većim

This Post:
00
60774.544 in reply to 60774.543
Date: 5/8/2013 11:23:01 AM
Overall Posts Rated:
5151
Takođe bih za kraj iskoristio priliku da se zahvalim svim menadžerima naših reprezentativaca. A prije svega onim domaćim.

(118493) darkoper
(118417) Komnen Krapović, u toku sezone postao menadžer još jednog našeg reprezentativca, svaka čast!
(118380) Gandalf_the_Grey
(118433) bozav

Nadam se da ću u budućnosti biti i više naših menadžera sa domaćim reprezentativcima. Vama koji to već jeste hvala na saradnji. :)

Htio bih da se zahvalim i Superstaru (42552) , momku koji je uvijek uz našu reprezentaciju i koji mi je uvijek pomogao oko svega što mi je trebalo.

Takodje, veliko hvala i Navaru (100186) , koji je bio tu otvoren za sva pitanja i svaki vid saradnje.

Da ne zaboravim i King Leonidasa (44758) , koji mi je čestitao na izboru i poželio sreću, i velikodušno ponudio svoju pomoć ako mi zatreba. :)

To bi bilo to, veliki pozdrav svima, slobodno izvolite pitajte ako nešto želite! :)

This Post:
00
60774.545 in reply to 60774.544
Date: 6/10/2013 9:15:53 AM
Neverwinter
CGBBL
Overall Posts Rated:
621621
poz svima

This Post:
00
60774.546 in reply to 60774.545
Date: 6/19/2013 9:10:49 AM
Overall Posts Rated:
22
Dva laka meca na pocetku utjesnog turnira

This Post:
11
60774.547 in reply to 60774.546
Date: 6/19/2013 3:09:06 PM
Overall Posts Rated:
5151
Da, na papiru laki mecevi. Dobili smo reprezentacije mnogo slabije rangirane od nas i to je veoma dobra stvar. Ipak moramo sacekati petak da vidimo sta ce biti sa formom, prva nedjelja je uvijek nezgodna sto se toga tice i pitanje je koji ce se tim suprotstaviti Barbadosu. U svakom slucaju sve sem 2 pobjede bice neuspjeh.

Advertisement