BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým V

Národní tým V (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
274195.538 in reply to 274195.537
Date: 4/19/2016 1:57:57 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12481248
Second Team:
Jirkov
Včerejší prohru beru částečně na sebe, na pepanovy nápady k zápasu jsem reagoval až v pondělí ráno a nestihli jsme pořádně rozvést diskuzi. Ale je to taky směrem k ostatním, aby se aktivněji zapojili.
Tohle byl vyloženě prokaučovaný zápas, rozhodně jsme mohli jít výhře více naproti. Bohužel to znamená, že medaile pro nás visí hodně vysoko, už bychom nesměli zaváhat.
Největším problémem byla včera 2-3 zona, z té jsem měl obavy a měl jsem být striktnější a říct, že je to blbost ji hrát. Obrana byla tragická, soupeřova střelba 48/74 celkem a trojky 7/11 je nevídaná a při osobce by jistě čísla byla úplně jiná. Dalším problémem byl Antonín, neměl být nejen na 1.SF, ale ani na 2.SF, bohužel díky faulům Bakuly se dostal na hřiště moc brzo a moc často, podle +/- je vidět, jak jsme si vedli s Bakulou a jak s Antonínem. V útoku SF prakticky nepomohli vynikajícímu Hurdovi s Hojdou. A po odchodu Rázla do důchodu nám nejspíše chybí pro tyhle taktiky vhodný hráč i na PF. Vejmola na PF v jiných taktitách je super, ale v téhle by to chtělo vyšší vnější střelecké skilly. Ouřada už je asi definitivně mimo hru? Naději bych v tomhle viděl u Peroutky a snad i Salajka se dostane na zajímavé hodnoty. Brennais se zdá taky použitelný v tomto směru, případně Lux, pokud to na NT dotáhne.

This Post:
33
274195.539 in reply to 274195.538
Date: 4/19/2016 4:02:09 PM
Overall Posts Rated:
913913
To chceš opravdu říct, že to vlastně na pozadí zase řídíš celé ty? To opravdu nebude nikdy jinak...ty nemáš právo přece nic strikně říkat, ne?

This Post:
00
274195.540 in reply to 274195.539
Date: 4/20/2016 8:01:29 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12481248
Second Team:
Jirkov
Kdybych to řídil já, hrajeme v tom zápase jinak ;-) Samozřejmě, že si to řídí pepan, ale to neznamená, že se o plánech na zápasy nemůže vést diskuze, nemůžeme argumentovat pro nebo proti nějaké variantě a je pak jen na něm, co si z toho vezme a jak to nakonec postaví.
Myslím, že jsi hodně nepochopil ten příspěvek. Možná by sis měl zřídit přístup na externí forum a pochopil by si. Před každým zápasem napíše pepan nějaké info k zápasů a plánům, někdy i variantním, co v zápase budeme hrát a očekává naše náměty a připomínky, za celou sezonu kromě pepana v tom vlákně jsou příspěvky ode mne - 14 , flumpinky - 3, Lukainose - 3, vajnse - 2, Maxsona - 1.
Celé, co jsem chtěl říct, že tenhle zápas se dal (možná spíše měl) vyhrát. Já nějaké indicie z rychlíku dal, dokonce si z toho něco i vzal a upravil částečně nastavení na zápas, bohužel ne příliš šťastně - nastaly 2 volby, které zápas velmi negativně ovlivnily v náš neprospěch. Zona 2-3 a Antonín na SF pro Motion. Víc hlav více ví, kdyby se včas zapojilo do diskuze více lidí, věřím, že by nastavení nakonec bylo jiné. Ani já v těch svých příspěvcích striktně proti 2 klíčovým věcem nevystoupil. Pouze jsem doporučoval Hurdu na SF a každopádně ne Antonína na 1.SF, ale už jsem nepsal, že by neměl být ani 2.SF. Co se týče 2-3 zony, o té jsem vyjádil pochybnosti, ale nevyjádřil jsem se striktně proti ní, dnes už bych asi napsal nikdy více, zejména pokud se hraje na nízké úsilí. Plus jsem se vyjádil v tom smyslu, že pro 2-3 zonu bych určitě nedával Hurdu na SF.

Kdybyste se věcně zapojili do diskuze, myslím, že by to bylo mnohem přínosnější, než zbytečné příspěvky typu, který si teď zase vykouzlil. A kdyby se zapojili aktivněji jiní, mohl bych si i já více užít zaslouženého odpočinku a neměl pocit, že je potřeba se k těm věcem tímto způsobem vyjadřovat.

From: vajns

This Post:
11
274195.541 in reply to 274195.540
Date: 4/20/2016 11:31:02 AM
Czech Young Boys
První liga
Overall Posts Rated:
143143
Second Team:
Czech Young Boys II
Já bych se klidně zapojil, pravidelně si příspěvky k sestavám čtu. Nikdy jsem nic podnětného do diskuze nepřidal a je to jenom z toho důvodu, že taktikám prostě nerozumím. Jasně už jsem třeba pochopil jak funguje Patient. Celkově nemám zkušenosti jak fungují taktiky na takové úrovni. Já ve 3. lize můžu zahrát cokoli, může se to pak tvářit že to funguje, ale v NT jsou zápasy o 10 levelů výše, takže moje poznatky jsou k ničemu.

Navíc třeba mně logicky vychází, že zóna co zvolil je v pořádku. Snaží se posílit obranu pod košem, když soupeř hraje LI nebo LP. Chápu, že to v reálu asi funguje špatně. Pak by ale někdo měl kompletně přepsat manuál a hlavně předělat taktiky. Teoreticky pokud chci zastavit soupeřův hodně silný útok pod košem zvolím zónu. Pokud by taktika fungovala správně, když udělám lepší obranu měl bych ho pod košem zastavit a měl by mít nižší úspěšnost střelby z pod koše...

Nevím jako nechci na všechno nadávat, ale třeba hráč 185 cm hrající na C, tak ten by si v reálném zápase vůbec nešrktl a může mít skilly bůh ví jak suprový na C, prostě má nedostatek ve výšce. Tohle je jedna z věcí, která mi na hře taky hodně vadí. Jsem zabrousil už hodně obecně.

Myslím, že je dobře když se rozhoduje sám za sebe. Dělá chyby, určitě si Pepan rád nechá poradit. Ale jak jsi napsal jediný kdo přispívá k taktice seš ty, občas flumpinka nebo Lukainos.

Last edited by vajns at 4/20/2016 11:36:15 AM

From: Vrta

This Post:
00
274195.542 in reply to 274195.541
Date: 4/20/2016 12:09:17 PM
SK BK Přerov
První liga
Overall Posts Rated:
147147
Second Team:
Přerov Clones
O zón záleží hodně na úrovni obran tvého SF a nejsem si jistý jestli právě tam po ztrátě Bakuly nebyl problém.
Také má pak tvůj soupeř vyšší úspěšnost delších střel pokud na to má hráče... A samozřejmě je oslaben tvůj doskok.
Ale v podstatě je to tak, že na každou taktiku musíš mít vhodné hráče. Možná, že tam byl malinko ten problém. Ale jak říkám nznám naši situaci. BB jsem pořádně neviděl už čtvrt roku :(

From: flumpinka

This Post:
00
274195.543 in reply to 274195.541
Date: 4/20/2016 1:29:05 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Nezkoumala jsem zápas, ale je dost možné, že primární účel taktika splnila, zastavili jsme je pod košem, ale oni se přizpůsobili a nechali se vytlačit ven a tam nás rozstříleli. Problém těch zón je ten, že hráči na sebe nenarazí po postech, ale tak trochu, jak to vyjde a pak může být spousta střel ze střední a delší vzdáleností guardů přes podkošáky.
Taky taktika částečně splnila účel na doskoku, ale vždy je to něco za něco a celkově jsme propadli.
Podle mne, i kdyby si v té diskuzi něco plácnul od boku, je to lepší než nic, protože to aspoň ostatní snad donutí reagovat a diskutovat.

Co se té výšky týče, je velice významně zohledněná v rychlosti tréninku, takže vytrénovat hráče 185 cm pod košem třeba na 3x 17, tak před tebou smeknu. Takže nakonec si na tom C ten malý hráč stejně neškrtne. Asi v předních NT nenajdeš moc podkošáků pod 2 metry.

From: flumpinka

To: Vrta
This Post:
00
274195.544 in reply to 274195.542
Date: 4/20/2016 1:30:43 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
U zón záleží na sekundárních obranách všech, samotné SF až tak podstatné není a ani si nemyslím, že by tam Antonín nějak extra trpěl.
2-3 zona doskok naopak posiluje, nikoli oslabuje, jak si uvedl.

This Post:
00
274195.545 in reply to 274195.537
Date: 4/20/2016 2:17:42 PM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Možná jeden nápad, podle mne na diskuzi o možných taktikách nemusíme čekat až na trénink a klidně ji můžeme začít už v pondělí nebo úterý, když je za námi předchozí zápas. Po tréninku už se to jen doladí. Nevím, jak to mají ostatní, ale já o víkendu většinou nesedím u počítače, zatímco v týdnu je větší šance, že bych se nějak zapojila do diskuze.

From: Pepan55
This Post:
00
274195.546 in reply to 274195.545
Date: 4/20/2016 3:09:15 PM
Overall Posts Rated:
3939
Na základě předešlé diskuze jsem napsal pár námětů na externí k zápasu s Francii. Tak se tam mrkněte a zkuste něčím přispět do diskuze.

This Post:
00
274195.547 in reply to 274195.546
Date: 4/22/2016 4:20:03 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12481248
Second Team:
Jirkov
Kdyby někdo měl zájem o některého z mých hráčů, tak dopředu avizuji, že mohou být po sezoně k dispozici. Víceméně kdokoli kromě Hurdy, ale na druhou stranu, kdy o někoho nebude zájem, nechám si ho. Budeme muset být rychlí, musíme se vejít zdola po mém konci v B3, konci NT na MS, jestli se budu snažit uspět v playoff ligy, zatím nevím. Zhora je to omezené 1.6., kdy odlétám na pár týdnů pryč.

From: wamba

This Post:
00
274195.548 in reply to 274195.546
Date: 4/25/2016 6:20:12 PM
cinomusoj
II.4
Overall Posts Rated:
4444
Tak na Sztenkiela se ozvali ty (Pepan55), Casy, Dead2.
Píši sem, ať neodpovídám každému zvlášť.
Aktualizoval jsem ho do slovenské databáze.
Jak si představuješ jeho další trénink? (Za mě: nemá už prostor pro trénink 1:1, jinak potřebuje z každého trošku.)
Máš proti některému z jmenovaných kandidátů výhrady?
Kolik odhaduješ přestupní cenu? (Mé požadavky nejsou žádné.)
Na tvůj návrh, když usoudíme, že to bude pro něj nejlepší, jsem ochotný přistoupit.

Budu rád když se kromě NT trenéra vyjádří i další.

Advertisement