Lietuva
102 - 116 Bosna i Hercegovina
(46606)Pa ljudi moji je li ovo realno?
Kakav debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu! Uvjerljiva pobjeda protiv Litvanija, 3. reprezentacije svijeta, na isti trud!
Potezi ludaka ili potezi genija pitaju se mnogi?
Sigurno najdraza i najvrjednija pobjeda za vrijeme provedeno na klupi repke.
Litvanci su procitani maksimalno, sa full GDP-om, ekipa je bila maksimalno spremna da odgovori na ovaj zadatak i na ovu postavku Litvanskog selektora, i uspjeli su!
Dominacija u toku cijele tekme, 1/4 vec +15, dok smo do poluvremena dodali jos 3 poena prednosti na to. I 3/4 smo rijesili u svoju korist i dodali jos 4 poena sto je bilo +22. U posljednjoj cetvrtini su igrale mahom rezerve pa je to jedina cetvrtina koju smo zijanili sa -8 sto nas je dovelo do konacnih,velikih i ogromnih
+14.
MVP ovog historijskog meca je legendarni
Džafer Fatić koji je jedini zabiljezio double-double ucinak na utakmici a ujedno je bio i najbolji strijelac veceras.
Zabio je 30p uz 11rb, sut iz igre ej bio strasnih 13/17.
Strasno je odigrao i
Sulejman Džihić. tandem koji je bio enigma za protivnika! Zabio je 20p uz 6rb, a sutao je 7/8!
A pratite sada ovu carlamu,
Dženan Zika je igrao na bek suteru, sutirao 6/9 te zabio 17p uz 5rb i 5 ast.
Bakarević je zabio 12p te dodao 9ast.
Dvocifreni su jos bili
Čordaš sa klupe (13p) te Vukelić sa klupe (10p).
Odlican je bio i
Bošnjak sa 8p i 9rb.
Dominiral ismo u
skoku u ovoj utakmici i limitirali fantasticnu Litvaniju na samo 27 timskih skokova. Bilo je
40-27 u nasu korist.
U
asistencijama 24-23 za nas.
Slobodna smo sutali OK, 26/35
Sta reci nakon ove strasne pobjede i najveceg iznenadjenja na SP?
Emocije su me zaista ponijele, sretan sam i ponosan na nasu malu zajednicu i nasu reprezentaciju koja svakim danom sve vise i vise napreduje!
Da li vam treba bolji poziv od ovog da se okupimo na chatu iduci ponedjeljak u isto vrijeme i ispratimo novi nastup nase repke, ovaj puit protiv reprezentacije
Nigerije?
Nasi igraci su sigurno zasluzili podrsku a o kakvoj reprezentaciji se radi dovoljno govori i njihova polica sa trofejima
(http://pokit.org/get/img/0ae427f4510f1eb5f7d842c7150d2d58...)Ova Afrička reprezentacija zasluzuje respect i trenutno se nalaze na 35. mjestu na svjetskoj rang listi.
U utakmicu ulazimo kao favoriti ali protivnik nije za podcijeniti ni u jednom trenutku.
Idemo maksimalno ozbiljno i nadamo se dobroj formi u petak.
Hvala svim menadzerima nasih igraca, a veliki je broj domacih menadzera, i hvala svima na podrsci, nasa zajednica je ovo zasluzila!
Moram priznati da mi ova pobjeda nase repke toliko znaci da to ne mogu ni opisati, nose me emocije..
Volim te Bosno!
This is where we hold them!