Piševka, sploh ne morem gledati tekme. No, gledam jo vseeno
Od Makedoncev nisem pričakoval nič drugega kot notranjo taktiko, ker so imeli centre zelo dobro pripravljene proti našim. Zato je bil prvi korak vpoklic Barage, ki ima enako dobro obrambo in skok kot ostali naši centri s to razliko, da je odlično pripravljen.
Drugi korak: kakšno taktiko ubrati, da bo najbolje izkoristila odlično pripravljene igralce, ki bodo hkrati lahko najbolje branili notranjo taktiko? S tem sem si najbolj razbijal glavo, še posebej, ker je bil Anžic - eden od tistih bolj fleksibilnih igralcev pri nas - le na zadovoljivi pripravljenosti.
Potem pa mi njegov lastnik enkrat v petek popoldan pošlje mail, da je Anžic šel na odlično pripravljenost - seveda, tip je nekaj ur za nami in pri njemu se tudi trening zgodi kasneje.
S skoraj odlično pripravljenim Roškarjem, ki je zelo dober šuter, obrambni igralec in podajalec, smo potem lahko sestavili takšno dokaj neobičajno taktiko: Anžic ima za OI-ja dovolj dobro vodenje in podaje, Jovica pa ravno tako za branilca. Anžic ima za branilca, kjer je igral v obrambi, malo prenizko zunanjo obrambo, vendar to nadomesti z dobro notranjo obrambo, ki naj bi proti pričakovano notranji taktiki Makedoncev bila bolj pomembna. Poleg tega ima še dober skok za branilca, tako da so plusi pri njemu odtehtali minuse.
Torej organiziran napad! Roškar bi mogel razturati na krilnem centru s svojim šutom. Pri njemu mi je še posebej všeč, da ima nizko razdaljo meta, saj tako ne meče dosti od daleč, od koder je težje zadeti, in raje zadeva iz polrazdalje. Poleg tega ima met iz skoka malo višji od prodiranja, kar pomeni, da bo več metal kot prodiral, kar je ključno, ko nasproti njemu stojijo notranji igralci.
Zaenkrat plan poteka dobro, le s premajhno zalogo prednosti gremo v četrto četrtino; bojim se, da če smo v zadnji minuti izenačeni ali vodimo za piko-dve, bodo Makedonci začeli preko Anžica zadevati trojke. Drugače pa zaenkrat dobivamo tako skok kot podaje in ukradene žoge. Treba bo samo videti, ali bodo Makedonci imeli boljši procent meta kot mi. Glede na to, da igrajo notranjo taktiko in z višjo zavzetostjo, to ne bo tako težko...