Читам и не можам да се доначудам. Се додека постоеја макар и теоретски шанси Битка Трајковски да игра за сениорската репрезентација, тој беше редовно следен како се развива. Јас самиот се сеќавам дека сум контактирал со тебе за Битка (и тоа повеќе пати), макар што беше одамна. И што се случи? Едноставно, Битка никогаш не беше доволно добар за да заигра за сениорите. А едно е сигурно, да повикувам играч само за да го мотивирам газдата за тренирање сигурно нема. Постојат само 18 места, мора паметно да се искористат. Повикување на непотребни играчи не е паметно користење.
За младинската иако не сум бил селектор никогаш, ама горе долу ја следам репрезентацијата и можам да кажам дека освен за време на наградите, никогаш не се случило да не биде повикан играч кој не бил доволно добар, а бил во добра форма.
И тука стигнуваме до најинтересното. Погледнете ги и самите официјалните натпревари на младинската репрезентација. Битка Трајковски беше 21 годишен во сезона 16. Тој не само што БЕШЕ повикан во U21 репрезантацијта, туку и играше во 6 од 7те официјални средби. Прашање е дали било кој друг играч од таа генерација, одиграл повеќе од тоа во таа сезона.
http://www.buzzerbeater.com/country/49/jnt/schedule.aspxЕпа ајде објасни ми како тоа не бил повикан, кога бил доволно добар и тоа не те мотивирало да го тренираш? Битка ИГРАШЕ на првите 6 утакмици, ја пропуштил само последната, најверојатно заради лоша форма или повреда.