Sziasztok!
Tapasztalt magasember edző vagyok, voltam eddig, de most hogy ilyen magas árak vannak a piacon, kénytelen vagyok kisembert is magamnak edzeni, de itt nulla tapasztalatom van. Még pár éve egy I-II. osztályban játszó haveroktól azt a tanácsot kaptam, hogy kisembernél. azaz IR, DH, BD posztos játékosoknál edzek 1-1 ellent és technikát, mert a saját képességeiken kívül húzzák még jelentősen a külső védekezést, meg esetleg a többi kisemberese képességeket. Esetleg ebben meg tudna erősíteni valaki, és megmondani, hogy milyen mértékben ugranak ezek a képességek? Visszaolvastam jó néhány oldalt is, és láttam eredményeket, de a kérdésem egy teljes szezonra vonatkozna. Egy példát mondok, egy 21 éves sztár tehetségű játékosnál (bedobó) ha egész évben az 1-1 ellent és a technika edzést váltogatom 6-os szintű edzővel, akkor a 7-es külső vajon mennyit ugorhat? Előfordulhat, hogy akár 7->9-re? Ugyanez lenne a kérdésem 20 éves dobóhátvédnál húzóember tehetségű embernél. Nem szeretném 18-19 éves korukban elkezdeni, pedig tudom, hogy akkor lenne jó. Most viszont vennék néhány 20-21 éves fiatalt, és őket edzeném 2-3 szezonon át, mert az a tapasztalatom, hogy 23 évesen is fejlődnek még 6-os edzővel.
A válaszokat előre is köszönöm!