BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > U21 Makedonija

U21 Makedonija (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
149768.545 in reply to 149768.542
Date: 12/25/2012 9:41:52 AM
Overall Posts Rated:
5555
Прво, ако си мислел дека е толку добар Битка зошто воопшто си го продал, зарем незнаеш дека твоите навивачи ќе купуваат повеќе дресови ако имаш повеќе домашни играчи во првата постава. Второ, незнам зошто мислиш дека не играле најдобрите играчи во нашите репрезентации, можеби се правеле одредени пропусти но секој селектор си има свој вкус и може некој играч да биде супер за повеќе менаџери но за селекторот да не биде доволно добар или обратно. И јас можеби мислам дека Xsago треба повеќе шанса да му дава на Арнаудовски ама он си има други сфаќања и неможам да му се лутам, уште помалку да се откажам од тренирање деца заради тоа.
Јас ви тврдам дека наредниве 2 сезони додека сум јас селектор ќе добијат шанса најдобрите ама мора и формата да е добра, во спротивно тешко ќе се спротивставиме на овие силни репрезнтации. А со тоа што ќе тренираш странски место домашни играчи освен репрезентациите губиш и ти оти навивачи не купуваат толку дресови за странски репрезентативци колку што купуваат за домашни репрезентативци. Ако еден ваш играч не игра за репка не ја барајте секогаш вината кај селекторот, прашајте се дали можеби вие погрешно го тренирате играчот.
За крај, како сакате еден ден да станете селектори на Македонија ако не сакате да тренирате Македонци?

From: ^ToNiO^
This Post:
00
149768.546 in reply to 149768.543
Date: 12/25/2012 9:43:01 AM
Overall Posts Rated:
66
И околу тренирањето неможе бе мојте двајца играчи 3 сезони да се најдобро тренирани со највеќе напредок ко ја да сум најбољи тренер врска нема не тренира никој па затоа така се погодило, ко прво прошлата сезона првпат земав тренер 6ка значи овие двајца репрезентативци првите две сезони не се тренирани со 6ка тренер , второ цела прва сезона од нивно тренирање добија двопозициски тренинг и тоа во повеќето случаии тренинг кој што треба да е еднопозициски. Што значи далеку се од перфектно истренирани играчи а се едни од најдобрите во генерацијата, не дека ја сум бил толку добар тренер него дека никој друг неистренирал нешто поасално. И очекуваме да победиме против репрезентации кој имаат каде каде поквалитетни играчи. Башка што на пола од играчите во Реп. формата им е катастрофа очигледно повеќе од пола екипи незнаат шо значи формат воопшто и како се одржуав

This Post:
00
149768.547 in reply to 149768.544
Date: 12/25/2012 9:52:27 AM
Overall Posts Rated:
66
Е како бе прво да го земат за репрезентација па после да го опраиш со тренирање која ти е бе таа логика, и кај мене играчот дава топ партии и е може и најдобар играч уште да немаше некој мани ќе беше перефектен.
Чудни се овие барања прво да игра за репрезентација па после да се тренира играчот брее.. алоо бре ќе го тренираш за да стане доволно добар за да игра во репрезентација.
И ако мислиш дека ако селекторот тебе не те сака па нема да ти го игра играчот не само тој што одлучува има и други што ја пратат репрезентацијата и што советуваат, на глава ќе му се качат сите ако не зима твој играч што е подобар а зима друго послаб, плус селекторите се менуваат постојано така да џабе само млатење празна слама и гракање.
Најлесно е да не тренираш играчи да не се замараш со ништо кој играл шо играл па тренер па глупости или пак еден играч само шо ќе го играш на пријателска и мирна глава ама со еден играч нема доволно тимови за да има добра U21.

This Post:
00
149768.548 in reply to 149768.545
Date: 12/25/2012 10:38:48 AM
Overall Posts Rated:
2727
I da ne kupuvaat, barem nema da se zamaram so trening, barem ke pomagam na strancive, zosto da pomagam na nasive, koga tie ic na k** ne im e, dali nekoj se zalaga za reprezentacijata ili ne, za toa e bez vredno trening na nasi deca, poarno ke istreniram stransko dete, barem ke znam deka nekoj se zalaga, bidejki koga go trenirav Bitka vo isto vreme trenirav i zabar dete, po nekoe izvesno vreme, barem zabarot selektor barem ednas-dva pati me prasa sto sum vo plan so nivnoto dete i do kade e treningot so nego. A nasiot togasen selektor ic na onoa ne mu bese. Tolku od mene.

This Post:
00
149768.549 in reply to 149768.547
Date: 12/25/2012 10:43:30 AM
Overall Posts Rated:
2727
More Tonio, jas zboram deka ako bese zemen da odigra nekoja utakmica, bez moe sugeriranje na togasniot selektor do 21 godina, znaci Bitka bese pomegu podobrite togas vrsnici negovi, a ne bese zemen vo reprezentacija, e togas mi e zborot deka ke sum prodolzil da se zalagam za podobar trening, za da moze da bide kandidat da zaigra i za postarive. Ete toa e moeto iskazuvanje, a ti ako ne si go razbral, i toa ne mi e gajle.

From: Xsago
This Post:
00
149768.550 in reply to 149768.549
Date: 12/25/2012 11:30:49 AM
Overall Posts Rated:
128128
Читам и не можам да се доначудам. Се додека постоеја макар и теоретски шанси Битка Трајковски да игра за сениорската репрезентација, тој беше редовно следен како се развива. Јас самиот се сеќавам дека сум контактирал со тебе за Битка (и тоа повеќе пати), макар што беше одамна. И што се случи? Едноставно, Битка никогаш не беше доволно добар за да заигра за сениорите. А едно е сигурно, да повикувам играч само за да го мотивирам газдата за тренирање сигурно нема. Постојат само 18 места, мора паметно да се искористат. Повикување на непотребни играчи не е паметно користење.

За младинската иако не сум бил селектор никогаш, ама горе долу ја следам репрезентацијата и можам да кажам дека освен за време на наградите, никогаш не се случило да не биде повикан играч кој не бил доволно добар, а бил во добра форма.

И тука стигнуваме до најинтересното. Погледнете ги и самите официјалните натпревари на младинската репрезентација. Битка Трајковски беше 21 годишен во сезона 16. Тој не само што БЕШЕ повикан во U21 репрезантацијта, туку и играше во 6 од 7те официјални средби. Прашање е дали било кој друг играч од таа генерација, одиграл повеќе од тоа во таа сезона.

http://www.buzzerbeater.com/country/49/jnt/schedule.aspx

Епа ајде објасни ми како тоа не бил повикан, кога бил доволно добар и тоа не те мотивирало да го тренираш? Битка ИГРАШЕ на првите 6 утакмици, ја пропуштил само последната, најверојатно заради лоша форма или повреда.

This Post:
00
149768.551 in reply to 149768.550
Date: 12/25/2012 3:18:28 PM
Overall Posts Rated:
2727
Da, bese povikan i igrase, ama so sudni maki, mislam deka gorge bese selektor togas ako ne se lazam, toj moze da dokaze deka taka e bilo, se razbira ako saka da kaze deka e bas taka bilo, po nekolku moi togasni obvinuvanja deka Bitka e dobar a toj ne saka da go zeme, znaci sepak sum mu nemu blagodaren sto go zema da igra, ama sepak k,e kazam, ako ne go napagav togas deka gi selektira igracite, sepak nemase da odigra nitu eden natprevar, a ne velam deka ne igral, ama so sudni maki bese povikan da igra. E ne sakam da se molam na nekogo, aman zemi go mojot igrac, i ako e dobar, daj zemi go, taka mislam deka ne postignuvame nisto so toa.

Ama sepak sum gord, bidejki igral moj igrac vo reprezentacija od moj draft.
http://www.buzzerbeater.com/player/24266465/overview.aspx

Last edited by Hell and Heaven at 12/25/2012 3:20:26 PM

This Post:
00
149768.552 in reply to 149768.551
Date: 12/26/2012 3:32:29 AM
Overall Posts Rated:
128128
Abe tosebog.... Bitka Trajkovski igral od PRVATA utakmica vo taa sezona, taka sto deka ti si molel a selektorot ne go povikuval ednostavno ne mozi da e tocno. A ako si sakal sezonata pred toa da bide povikan, jas sum skoro siguren deka ne bil dovolno dobar na 20 godini, so goled deka pocnal da trenira na 19 godini. Toa ti e isto kako 19 godisen da bide povikan, nesto sto se ima sluceno samo ednas ako ne gresam vo istorijata na U21 Makedonija, i toa samo zatoa sto imavme mnogu slaba generacija togas. Kratok pogled na igracite koi igrale vo sezona 15 mi gi osvezuva sekavanjata deka toa bese solidna generacija.

From: ^ToNiO^

This Post:
00
149768.553 in reply to 149768.552
Date: 12/26/2012 7:06:04 AM
Overall Posts Rated:
66
Абе тоа на некоја друга игра било може тоше шо ја играл, па смешал брзините :D

This Post:
00
149768.554 in reply to 149768.553
Date: 12/26/2012 8:19:45 AM
Overall Posts Rated:
2727
TonO, ako si ti gi ti smesal brzinite toa si e tvoe, jas ne te navrediv dosega vo nitu edna situacija, i ne sakam i ti da go rabotis toa, a ako si za navredi kazi, ke se navreduvame 60 dena i pak nema da ti uspee da ispadnes so mene vo navredite.

This Post:
00
149768.555 in reply to 149768.554
Date: 12/26/2012 1:27:44 PM
Overall Posts Rated:
1313
Dobro lugje, Emil zosto ne ja smirime tenzijata i da pocneme da se razbirame kako lugje. Kade imame neredi vo drzavata se pravat pritisoci pa i ovde sega :) Moze si vo pravo , a kako i da bilo toa sega pominalo i svrti nov list vo BB, i pocni da se gradis kako uspesen menadzer , taka ke dokazes deka sme gresele, i deka si eden od najvaznite korisnici vo nasata drzava ,nemoj da go svatis ova pogresno tuku naprotiv samo kako kompliment i kako menadzer koj te cenam i pocituvam i znam deka vo tebe a i ostanatite ima svetla idnina , zatoa prestanete so ova raspravanje , i da bidime primer za ostanatite zaednici i selekcii

Advertisement