BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > U21 Milli Takım

U21 Milli Takım (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
44
290828.545 in reply to 290828.544
Date: 7/27/2021 3:42:30 AM
Long Beach Barons
II.2
Overall Posts Rated:
4242
Hocam ben de yazıyı okurken sizlerle aynı hislere kapıldım. Yazının ilk 2-3 sayfası konuyla alakasız ve gereksiz bir kişisel manifesto olmuş. Bu tarafı gerçekten beni de ilgilendirmiyor.

Ama İlker hoca'ya sonlara doğru takımdaki oyuncu seviyesi, maçlarda verilen taktiklerin arka planı hakkında anlattıkları için teşekkür ederim. En azından sorularımızın bir kısmına cevap vermeye çalışmış. Yine de bence bu adımı izleyen şey, tarafların kendi fikirlerini düzgün bir üslupla ifade ederek (tez, antitez, sentez) takım için daha iyiye ulaşmaya çalışmak olmalı.

Bu sebeple, İlker hoca'dan ricam, bizlerden gelen eleştirileri veya soruları, kimden geldiğine bakmadan ve herhangi bir önyargı olmadan cevaplamaya çalışmasıdır. (Şahsen benim bir grupla bağım yok, kaç tane grup var onu bile bilmiyorum, 15 sezon sonra geri döndüm oyuna)

Yazdığım mesajlar biraz sert görünmüş olabilir fakat niyetim kalp kırmak değildi, sadece ciddiye alınmayı talep ediyorum, hepsi bu. Yazdıklarım haddini aşıp, birilerine rahatsızlık verdiyse o kişilerden de af diliyorum.

Saygılar

This Post:
00
290828.546 in reply to 290828.538
Date: 7/27/2021 10:53:24 AM
Overall Posts Rated:
8484
" Evet çekirdeğimizi aldık. Bakalım kim kimi kesecek diye izlemeye başladık. Bu kesimin temsilcisi olarak da ben geldim. Hadi hepimize iyi tartışmalar. Djjdfhhdjjs "

Hocam elimizde çekirdek kalmadı da tüm stoklarımız tükendi, mümkün ise size zahmet adrese kargolayabilir misiniz?
Saygılarımla

This Post:
11
290828.547 in reply to 290828.546
Date: 7/27/2021 2:26:47 PM
BES!KTAS
II.3
Overall Posts Rated:
101101
Ya hocam çok tartışma olduğu için elimizde anca bize yetecek kadar çekirdek kaldı. Biliyorsun BB Türkiye'de gün geçmiyor ki tartışma çıkmasın. Xkdjjdjsjj

From: Mavrich

To: GES
This Post:
77
290828.549 in reply to 290828.548
Date: 7/27/2021 3:26:26 PM
Overall Posts Rated:
99
En eskisn diye sana oy verdik keşke vermeseydik hocam yeni başladım ben bile böyle hata yapmam
Pişmanım

From: arda
This Post:
77
290828.550 in reply to 290828.537
Date: 7/27/2021 5:01:10 PM
galatasaray suns
II.3
Overall Posts Rated:
273273
Second Team:
galatasaray suns II
İnsanların ne olursa olsun eleştiriye açık olması gerektiğini düşünüyorum.

Burada herkes bir şekilde taşın altına elini sokup iyi bir şeyler yapmaya çalıştığına inanmak istiyorum bazı şeyleri nasıl "daha iyi" yapabiliriz kısmını her daim tartışabiliriz ama bunu karşı tarafı al aşağı olacak şekilde olmamak kaydıyla olması gerekir.

Bir çok kişinin belirttiği gibi Sırbistan maçını bence de kaybetmemeliydi takım umarım kalan maçlarda daha isabetli kararlarla iyi sonuçlar alabiliriz.

İyi oyunlar dilerim herkese

From: ÖmerHayyam

To: GES
This Post:
99
290828.552 in reply to 290828.551
Date: 8/11/2021 8:04:44 AM
Overall Posts Rated:
287287
Her mesajında inatla belirttiğin “kadro dezavantajı” uydurmasını ne kadar devam ettireceksin ?

Sırbistan ile Türkiye u21 kadrolarını lütfen herkes açsın. Bizim 40k ve üzeri maaş alan 4 uzunumuz var ( Hatta ikisi 71 ve 68k) . Rakibin uzunlarına bakıyoruz. 40k ve üzeri kaç uzun oyuncu maaş alıyor ? Cevap 0. Bildiğiniz sıfır.

Kısalarımıza gelelim . 20k ve üzeri maaş alan 4 tane kısa oyuncumuz var ( Hatta ikisi 33 ve 28k). Özellikleri de u21 seviyesinde gayet iyi. Rakibin kısalarına baktığımızda en yüksek alan 20k maaş alıyor ve gerisi ondan düşük.

Gelelim diğer ülkelerle maç kıyaslamasına. Türkiye Moldova’ya eşit eforla 29 sayı fark attı ama yavaş taktikle çıktığımız için. Normalde bu fark 40 üzerinde olurdu doğru taktiği uygulasaydık. Sırbistan ise 2 gün önceki maçta Moldova’ya sadece 3 sayı fark atabildi. Burda moldova çz çekti. Hadi iki takımda eşit eforla oynadı diyelim. Fark tahmini kaç olurdu ? 18-25 arası.

Sadece iki takımın başka ülke ile yaptığı maçları kıyaslarsak bile bizim güçlü olduğumuz belli oluyor. Şimdi bu kadro kıyaslamasına baktığımızda bizim kadro dezavantajımız mı var ?

Bizim Sırbistan maçı burada (60707) . Girin ve oyuncu puanlarına bakın. Bu puanlarla bizim kadromuz daha mı kötü oluyor ? Rakip dışarı taktiği uygulamasına rağmen 12 üçlük atmış. Size göre bizim takım dışardan oynamazdı ya hani. Topu götür taktiği ile nasıl 10 üçlük bulabildik acaba biz bu maçta? Demek ki dış taktikle çıksak baya atacakmışız değil mi ?

Yanlışlarla insanları manipüle etmeyi bırakın ve doğrularla çıkın. Benim 6 sezon koçluk dönemimin ilk sezonunda bana bırakılan kadroda en yüksek oyuncu maaşı 25k idi. Ben o kadroya rağmen gruplarda 7’de 5 yapmıştım ve herkes tebrik etmişti. 3. Sezondan beri oynadığınız bu oyunda belli ki hiç u21 turnuvalarını takip etmemişsiniz ki bu takım size kötü gözüküyor. Keşke biraz bilgi sahibi olup koçluğa adaylığınızı koysaydınız.

Gözlemci ekibi şahane işler çıkartıyor bence. Her oyuncuyla yakından ilgilendiklerini duydum. Onların başarısını kendi yeteneksizliğiniz ile düşürüyorsunuz maalesef. Keşke gözlemci ekibinden biri şuan takımın başında olsaydı…

Last edited by ÖmerHayyam at 8/11/2021 8:07:40 AM

This Post:
33
290828.554 in reply to 290828.553
Date: 8/11/2021 9:22:38 AM
Overall Posts Rated:
155155
Merhaba benim bir sorum olacaktı son mesajlardan bağımsız olarak.

Oyun kılavuzunda şöyle bir kural var:

"Menajer Popularitesi
Milli takım menajerinizin performansından memnun değil misiniz? Takım genel görünümü sayfasındaki menajer popülaritesi kutusundan menajerin takımı yönetim şeklini ele alarak olumlu ya da olumsuz şekilde görüşünüzü bildirin.

Milli takımların ve topluluğun genelinin çıkarları adına, eğer ülkedeki kullanıcıların %10''undan fazlası olumsuz oy kullanır ve menajer popülaritesi %25''in altına düşerse, menajer değişimi süreci otomatik olarak başlayacak (seçimdeki sıralamaya göre sıradaki aday mevcut menajerin yerini alır). 100''den az kullanıcısı olan ülkelerde bu sürecin başlaması için minimum 10 oy gereklidir. Eğer mevcut menajerin yerini alacak kimse yoksa bu süreç başlamayacaktır."

Geçen hafta kontrol ettiğimde İlker hocanın menajer popülaritesi tam olarak %25'i görmüştü. Şu an baktığımda tekrar yükseğe çıkmış ama önemli değil bir kez bu orana düşmüş olması sürecin başlaması için yeterli oluyor metne göre. Neden bu sürecin başlamadığını merak ettim? Kurala göre seçimde 2. gelen hocaya devrolunmalıydı.

Kimseyi zan altında bırakmak gibi bir niyetim yok Bora hoca gözünden kaçırdı mı diye merak ettim. (Maalesef ekran görüntüsü alamadım ama %25 olduğuna eminim) Hatta bana kalırsa bu kural biraz çağ dışı, başarısız olsa bile bu şekilde görevinden alınmasını istemem doğrusu ama kural kuraldır diye sormak istedim. Acaba %25 altı arandığı için %24 mü beklendi burada ya da sıradaki hocalar görevi mi reddetti? Yanlış anlamayın bir avukat olarak lafza hassas olduğumdan merak ettim sadece. İyi oyunlar.

Advertisement