BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Greeklish: Μια συνήθεια ετών που πρέπει να εκλείψει

Greeklish: Μια συνήθεια ετών που πρέπει να εκλείψει

Set priority
Show messages by
This Post:
00
184909.55 in reply to 184909.54
Date: 5/24/2011 5:39:01 PM
Overall Posts Rated:
115115
σιγα μωρε...παιχνιδι ειναι....οπως θελει θα γραφει ο καθενας....ακομα και ζουλου-νεζικα....

Μα φίλε μου, δεν εχει σημασία αν είμαστε σε παιχνίδι ή σε οτιδήποτε άλλο, το θέμα μας είναι η γλώσσα και η αλλοίωσή της.
αλλά είμαστε στην χώρα του: σιγα μωρε

This Post:
00
184909.59 in reply to 184909.57
Date: 5/25/2011 4:45:08 AM
Overall Posts Rated:
55
Ποια αλλοιωση ρε παιδια?Ειμαστε σοβαροι?Πιστεψτε με εχω φαει πιθανως τα greeklish στη μουρη παραπανω απο ολους εδω μεσα,ειμαι 20 χρονων(εχω ζησει ολη την "πορεια" των greeklish" απο μικρος) και δεν βλεπω το παραμικρο ουτε σε μενα,ουτε σε φιλους-γνωστους.Ναι ειναι κουραστικα,αλλα ειναι γρηγοροτερα απο τα ελληνικα.Οσο δεν βλεπω προβλημα σε καποια λεξη μου οπως π.χ. το ψ να το γραψω πσ, τοτε δεν νομιζω οτι απειλουν την ελληνικη γλωσσα,ποσο μαλλον δεν προκεται καν για θεωρια συνωμοσιας και αλλα τετοια..

This Post:
11
184909.60 in reply to 184909.59
Date: 5/25/2011 4:56:39 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
III.7
Overall Posts Rated:
338338
Φίλε μου, αν θες να μας φέρεις στο "πολιτιστικό" επίπεδο των Αμερικανών, τότε καλύτερα να αυτοκτονήσουμε σαν λαός. Με την ίδια λογική καλό είναι που τρώμε μεταλλαγμένα (από την Αμερική ξεκινήσανε), που αποκτήσαμε αυτό το άθλιο Life style, που σε λίγο δεν θα υπάρχουν συντάξεις, κοινωνικό κράτος και σύστημα υγείας και ένα σωρό άλλα που αν τα απαριθμήσουμε δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Συμφωνώ απόλυτα με τον Κυριάκο ότι σε τόσο σοβαρά ζητήματα (η γλώσσα ενός έθνους και η προστασία της είναι ζήτημα ζωής και θανάτου) θα πρέπει να υπάρχουν κανόνες ώστε να γράφεις μόνο ελληνικά. Στην τελική καλύτερα να κάνει κάποιος λάθη, παρά να καταντήσουμε Αγγλοσάξωνες. Άλλωστε είναι ευρέως γνωστό ότι σε ο,τιδήποτε ακολουθήσαμε τους Αγγλοσάξονες μας έκανε κακό. Καιρός να σταματήσει αυτή η ηλίθια ξενομανία. Είμαστε Έλληνες. Πότε θα το καταλάβουμε ότι δεν χρωστάμε σε κανέναν, αλλά όλοι οι άλλοι σε εμάς; Για να δανειστώ μια έκφραση ατόμου,που ήταν σωστή αλλά το ίδιο το άτομο δεν με εκφράζει προσωπικά : "αν δεν ήμασταν εμείς οι Έλληνες οι άλλοι θα τρώγανε ακόμα βελανίδια". Για μένα αν θες να γράφεις, να γράφεις μόνο ελληνικά, αλλιώς να μην γράφεις.
Λανθασμένη σύγκριση οι ιδιωματισμοί με τα greeklish. Καμιά σχέση. Το ένα αποτελεί μια εισροή σε μια γλώσσα, το άλλο αποτελεί εντελώς νέα τεχνοτροπία της, βασισμένη σε λανθασμένα και επικίνδυνα πρότυπα. Ας σταματήσουμε επιτέλους αυτό το "σιγά μωρέ". Αυτός ο ωχαδελφισμός μας έχει καταστρέψει και συνεχίζει επιτυχώς να το κάνει. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι η γλώσσα, το έδαφος, η σημαία αποτελούν εθνικά σύμβολα και κυριαρχικά δικαιώματα και απαγορεύεται στον κάθε ξένο ή και Έλληνα να τα απαξιώνει. Ιδίως σε άνθρωπο που θέλει να λέγεται Έλληνας. Αύριο, όταν στην Θράκη (που ήδη έχει αρχίσει) θα μιλάνε αποκλειστικά τούρκικα, θα ακούσω "έλα μωρέ αφού τουρκική μειονότητα είναι (ενώ δεν είναι φυσικά τουρκική)". Έτσι μας εμποτίζουν με την νοοτροπία του ηττημένου, του ταπεινωμένου και γενικότερα με την λογική του "δεν πειράζει". Αυτό το ανέκδοτο πρέπει να σταματήσει και μάλιστα εδώ.

Υ.Γ. Φίλε harispgp συγγνώμη που θα το πω, αλλά το ότι δεν βάζεις έναν τόνο σε αυτό που γράφεις, πίστεψε με, σύμπτωμα των greeklish είναι. Οι περισσότεροι που γράφουν και greeklish έχουν σταματήσει να τονίζουν, όταν γράφουν ελληνικά. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Δυστυχώς, οι νέοι αντί να ενθαρρύνετε την γλώσσα, προσπαθείτε επηρεασμένοι από το life style, που σας προβάλλουν οι "γνωστοί-άγνωστοι" να το παίξετε νεωτεριστές. Τελικά απλά καταντάτε υποχείρια ορισμένων, που έντεχνα σας περνάνε αυτό που θέλουν χωρίς να παίρνετε χαμπάρι. Και αν τόσο εύκολα δεν μπορείτε να πιάσετε το μήνυμα, όταν έρθουν τα πραγματικά δύσκολα, δεν θα έχετε την παραμικρή απάντηση να δώσετε. Απλά θα καθίσετε να απολαύσετε τον φραπέ σας.

Last edited by epanastatis79 at 5/25/2011 5:00:15 AM

This Post:
00
184909.62 in reply to 184909.61
Date: 5/25/2011 5:16:55 AM
Αφροδίτη Ζωγράφου
III.7
Overall Posts Rated:
338338
Κερδίζουν χρόνο παραλείποντας τους τόνους :)

This Post:
11
184909.63 in reply to 184909.61
Date: 5/25/2011 5:26:25 AM
Overall Posts Rated:
55
Δεν αναφερομαι στο ποσο χρονο εχεις αφιερωσει στο pc αλλα σε διαφορα site τυπου facebook,myspace κλπ,που ατομα της ηλικιας μου εχουν φαει τη ζωη τους εκει μεσα.Παρανοειται καποια πραγματα.Δεν ειπα οτι δεν επιδρα.Αλλα το θεμα δεν ειναι τοσο μεγαλο.Ειναι στη θεληση του καθενος ο τροπος που θα μιλησει.Ξερω παιδια απο το εξωτερικο.Βελγιο,Γαλλια,Αμερικη..Ολος ο κοσμος γραφει στο ιντερνετ με διαφορετικο τροπο αποτι γραφει στην πραγματικοτητα.
Τα greeklish ειναι γρηγοροτερα.Γιατι μπορεις να ελαχιστοποιεις το μεγεθος της λεξης.Υπαρχουν ατομα που το ΚΑΙ το γραφουν ke ομως δεν νομιζω να εχουν θεμα με την κανονικη γραφη τους.Και οσον αφορα τους τονους,δεν εχω θεμα.Οταν γραφω σε χαρτι οι τονοι μπαινουν παντα.
Οι αμερικανοι οι ευρωπαιοι και ολος ο πλανητης αλλοιωνει τη γραφη για ταχυτητα στα sms,ιντερνετ κλπ.Δεν βλεπω ουτε συνωμοσιες ουτε τιποτα απολυτως.

Advertisement