Chciałem przedstawić pewien pomysł i usłyszeć opinie na jego temat.
Jak wiadomo znalezienie klubów, które byłyby gotowe w stu procentach nastawić się na trening reprezentanta (obecnego lub potencjalnego) zawsze było i jest problemem. Skąd brać takie kluby?
I tu przyszedł mi do głowy taki pomysł. Może dałoby się nawiązać współpracę pomiędzy hattrickowcami a buzzerbeaterowiczami. Chodzi o to, żeby zaprosić naszych przyjaciół z HT, którzy nie interesują się koszykówką, żeby założyli drużyny w BB, nastawione tylko pod trening kadrowiczów. Ale żeby współpraca była opłacalna dla obu społeczności no to też przydałoby się, żeby kilka osób z BB zrobiło dokładnie to samo w drugą stronę, a więc założyły drużyny w HT pod trening kadrowiczów.
Wtedy obie strony skorzystają.
Z tym że musi być takie zastrzeżenie - powinny to być osoby, którym nie spodoba się za bardzo w drugiej grze i nie wpadnie im do głowy głupi pomysł nagle grać pod wyniki klubu a nie reprezentacji ;-)
Co o tym myślicie? I przy okazji mam pytanie na ile osób z BB do HT można by liczyć? No bo proporcje liczby użytkowników są jak 1 do 20... Czy przypadkiem nie jest tak, że każdy buzzerbeaterowicz gra już w HT, lubi swój klub i nie będzie z niego robił farmy ;-)
Widzicie szanse, żeby coś takiego wypaliło? Jeśli tak, to jak należałoby to przeprowadzić, koordynować? Każda uwaga lub przemyślenie mile widziane, zapraszam do dyskusji.