BuzzerBeater Forums

Βοήθεια – Ελληνικά > ερωτήσεις για newbies part VΙΙΙ

ερωτήσεις για newbies part VΙΙΙ

Set priority
Show messages by
This Post:
00
259087.552 in reply to 259087.551
Date: 3/24/2017 2:41:15 PM
Overall Posts Rated:
1313
εγώ θέλω να δω λίγο πως δουλεύουν οι απομονώσεις σε βάθος χρόνου...βέβαια με την τωρινή κατάσταση της ομάδας μου δεν μπορώ να έχω κάποιο αξιόπιστο αποτέλεσμα...γενικό θα συμφωνήσω για την πάσα-μπάσιμο σε όλες τις θέσεις, κυκλοφορεί πολύ η μπάλα και από ότι φαίνεται παίρνεις και αρκετές ασιστ...αν έχεις την κατάλληλη κυκλοφορία πάντα αλλιώς μπόλικα βεβιασμένα τρίποντα στο τελευταίο δευτερόλεπτο :P

για την εσωτερική απομόνωση πάντως φαίνεται να ψάχνει το καλύτερο εσωτερικό ματς απ...αυτό σημαίνει καλύτερη αντιστοιχία εσωτερικού σουτ-εσωτερικής άμυνας...εγώ πχ παίζω το σύστημα με γκαρντ στο 9 εσωτερικό σουτ, πράγμα που δεν μαρκάρει σχεδόν κανένας στην 4η κατηγορία και βλέπω ότι παίρνει αρκετές προσπάθειες από το ζωγραφιστό...πολλές φορές οδηγούν σε παραγκώνισμα και κάρφωμα όπως λέει η περιγραφή...από εκεί και πέρα πολλά jump shoot, μάλλον επειδή οι υπόλοιποι δεν έχουν μπάσιμο-μέσα σουτ για να πλησιάσουν και χτίζουν άλλο ένα κλειστό :P

βέβαια όπως είπα η ομάδα μου δεν είναι και το καλύτερο παράδειγμα λόγω έλλειψης σκιλς των παιχτών, αλλά θα ασχοληθώ με απομονώσεις 2-3 σεζόν και ίσως έχω κάτι να ποστάρω μετά μπας και βγει κάποια άκρη

From: Mitsos
This Post:
00
259087.553 in reply to 259087.552
Date: 3/25/2017 7:46:41 AM
Overall Posts Rated:
22
Καλησπέρα, καθόμουν και διάβαζα ξανά το εγχειρίδιο του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στις διαβαθμίσεις τα skills και απέκτησα απορίες 😊
Σουτ με Άλμα: Ένας καλύτερος σουτέρ θα κάνει περισσότερες προσπάθειες για σουτ από όλες τις αποστάσεις
Τώρα συνειδητοποίησα πως αυτό δεν αφορά την ευστοχία!!!
Π.χ.
ένας PG με 1 στο σουτ με άλμα θα πάρει λίγες προσπάθειες για σουτ και θα παίξει με πάσες ( assists ) εάν π.χ. έχει πάσα 10;

Ο ίδιος PG εάν έχει εσωτερικό σουτ 10 θα είναι ποιο εύστοχος από το να το είχε 1;
«Εσωτερικό Σουτ: Ένα καλό εσωτερικό σουτ θα φέρει περισσότερα καλάθια για 2 πόντους.»

Ο ίδιος PG εάν έχει μπάσιμο 10 θα πηγαίνει ποιο συχνά για μπάσιμο και σε συνδυασμό με το 10 στο εσωτ. σουτ θα ήταν ποιο εύστοχος από το να το είχε 1;

Σας δείχνω έναν "καλό" παίχτη για την κατηγορία μου και δείτε στους 3 αγώνες πόσο άστοχος είναι
http://prntscr.com/eo9z7j

και στην σεζόν 37
http://prnt.sc/eoa0dv

Με λίγα λόγια ποια τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την ευστοχία; Αν και έτσι όπως το παρατηρώ τώρα αυτό ισχύει!!!
«Εσωτερικό Σουτ: Ένα καλό εσωτερικό σουτ θα φέρει περισσότερα καλάθια για 2 πόντους.»

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Last edited by Mitsos at 3/25/2017 8:39:53 AM

This Post:
00
259087.554 in reply to 259087.553
Date: 3/25/2017 8:45:36 AM
Overall Posts Rated:
9797
Βασικά όταν λέει για εσωτερικό σουτ 2 πόντων, ίσως να εννοεί σουτ κάτω από την ρακέτα και φυσικά θα είναι πιο εύστοχος ο 10αρης από τον άσσο. Βέβαια οι PG από την φύση τους δεν παίρνουν πολλές προσπάθειες για εσωτερικά σουτ (μέσα στην ρακέτα). Εξωτερικά σουτ αν κατάλαβα καλά είναι σουτ έξω από την ρακέτα και τα τρίποντα.

Ναι, καλά διαπίστωσες ότι το σουτ με άλμα σημαίνει ότι θα ρίχνει πιο συχνά σου και δεν εννοεί εύστοχα. Τα εύστοχα το καθορίζει το εμβέλεια άλματος και το εσωτερικό σουτ. Γενικά οι ερωτήσεις σου, είναι και απαντήσεις ταυτόχρονα. Δεν νομίζω να είναι κάτι διαφορετικό.

dwrean.net - δωρεάν προγράμματα και παιχνίδια
This Post:
00
259087.555 in reply to 259087.554
Date: 3/25/2017 8:55:46 AM
Overall Posts Rated:
22
Ναι στην ουσία ήταν σκέψεις που έκανα και τις μοιράστηκα διότι ίσως να αναρωτηθούν και άλλοι.

Ευχαριστώ που τα επιβεβαίωσες Κυριάκο!

This Post:
00
259087.556 in reply to 259087.555
Date: 3/25/2017 8:58:21 AM
Overall Posts Rated:
9797
Γενικά το Forum δεν είναι και τόσο εύχρηστο ώστε να βρεις παλιές απαντήσεις σε παρόμοια θέματα. Σίγουρα λέχθηκαν στο παρελθόν. Από την Σεζόν 12 παίζω, με διάφορες στάσεις κατά καιρούς..

dwrean.net - δωρεάν προγράμματα και παιχνίδια
This Post:
00
259087.557 in reply to 259087.556
Date: 3/25/2017 11:32:30 AM
Overall Posts Rated:
1313
Ναι, καλά διαπίστωσες ότι το σουτ με άλμα σημαίνει ότι θα ρίχνει πιο συχνά σου και δεν εννοεί εύστοχα. Τα εύστοχα το καθορίζει το εμβέλεια άλματος και το εσωτερικό σουτ

ας με διορθώσει κάποιος εδώ αλλά δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό...το σουτ με άλμα πίστευα ότι παίζει κάποιο ρόλο στην αποτελεσματικότα του σουτέρ...

παίρνοντας δηλαδή 2 παίχτες με ίδια εμβέλεια-μπάσιμο-εσωτ σουτ με τον ένα να έχει 1 στο σουτ με άλμα και τον άλλο 15 θα έχουν τα ίδια ποσοστά πάνω κάτω σε βάθος χρόνου;

This Post:
00
259087.558 in reply to 259087.557
Date: 3/25/2017 1:36:19 PM
Peristeri Thunder
A1
Overall Posts Rated:
133133
Δεν μπορω να πιστεψω οτι το σουτ με αλμα εχει να κανει μονο με τον αριθμο των επιθεσεων που παιρνει ενας παιχτης και οχι με την ευστοχια...οι περισσοτερες ομαδες εχουν παιχτες με σουτ με αλμα τεραστιο κ εμβελεια πολυ μικρη παρ ολα αυτα οι παιχτες αυτοι ειναι πολυ ευστοχοι οποτε κατι αλλο ισχυει..

This Post:
00
259087.559 in reply to 259087.558
Date: 3/25/2017 2:26:49 PM
Peristeri Thunder
A1
Overall Posts Rated:
133133
Επισης το Μπασιμο συμφωνα με το εγχειριδιο λεει οτι ''επιτρέπει στον παίκτη να δημιουργήσει το δικό του σουτ χωρίς κάποια καλή πάσα από έναν συμπαίκτη. Καλύτερο μπάσιμο (διείσδυση) δημιουργεί καλύτερα σουτ πιο συχνά και δημιουργεί καλύτερο μέσο όρο σουτ.''Αρα δεν ειναι το κλασσικο λει απ που εχουμε στο μυαλο μας..μπορει να ειναι λεει απ,μπορει σουτ απο μεση αποσταση ή απο το τριποντο χωρις καποια πασα απο συμπαιχτη.
Αν το καταλαβαινω σωστα ενας παιχτης με 20 μπασιμο, 1εσ.σουτ κ 1σουτ με αλμα ειναι χειροτερος απ ενα παιχτη με 1μπασιμο,1εσ.σουτ,1σουτ με αλμα για την ομαδα του γτ νομιζει οτι ειναι ο jordan αλλα ειναι αμπαλος και τραβαει επιθεσεις ενω ο αλλος τουλαχιστον ειναι αμπαλος αλλα το ξερει κ δεν παιρνει επιθεσεις πανω του..
Αντιστοιχα λογικα οι κλασσικοι σποτ σουτερ του κανονικου μπασκετ στο ΒΒ θα πρεπει να ειναι του στυλ παιχτης με χαμηλο μπασιμο και υψηλη εμβελεια αφου δεν μπορει να παρει το δικο του σουτ και πρεπει να ειναι μετα απο πασα συμπαιχτη..
Θα ηθελα και τις γνωμες αλλων παιδιων..ελπιζω να μην το εμπλεξα πολυ

This Post:
00
259087.560 in reply to 259087.558
Date: 3/25/2017 2:42:51 PM
Overall Posts Rated:
22
Δεν μπορω να πιστεψω οτι το σουτ με αλμα εχει να κανει μονο με τον αριθμο των επιθεσεων που παιρνει ενας παιχτης και οχι με την ευστοχια...οι περισσοτερες ομαδες εχουν παιχτες με σουτ με αλμα τεραστιο κ εμβελεια πολυ μικρη παρ ολα αυτα οι παιχτες αυτοι ειναι πολυ ευστοχοι οποτε κατι αλλο ισχυει..

Η εμβέλεια έχει να κάνει με το πόσο μειώνεται το ποσοστό όσο απομακρυνόμαστε από το καλάθι, νομίζω αυτό είναι ξεκάθαρο.
Άρα σε αυτό που λες είδες εάν είναι εύστοχοι στα τρίποντα;
Εννοείται πως δεν αμφισβητώ, απλά θέλω να βγάλω άκρη

Επισης το Μπασιμο συμφωνα με το εγχειριδιο λεει οτι ''επιτρέπει στον παίκτη να δημιουργήσει το δικό του σουτ χωρίς κάποια καλή πάσα από έναν συμπαίκτη. Καλύτερο μπάσιμο (διείσδυση) δημιουργεί καλύτερα σουτ πιο συχνά και δημιουργεί καλύτερο μέσο όρο σουτ.''Αρα δεν ειναι το κλασσικο λει απ που εχουμε στο μυαλο μας..μπορει να ειναι λεει απ,μπορει σουτ απο μεση αποσταση ή απο το τριποντο χωρις καποια πασα απο συμπαιχτη.
Αν το καταλαβαινω σωστα ενας παιχτης με 20 μπασιμο, 1εσ.σουτ κ 1σουτ με αλμα ειναι χειροτερος απ ενα παιχτη με 1μπασιμο,1εσ.σουτ,1σουτ με αλμα για την ομαδα του γτ νομιζει οτι ειναι ο jordan αλλα ειναι αμπαλος και τραβαει επιθεσεις ενω ο αλλος τουλαχιστον ειναι αμπαλος αλλα το ξερει κ δεν παιρνει επιθεσεις πανω του..
Αντιστοιχα λογικα οι κλασσικοι σποτ σουτερ του κανονικου μπασκετ στο ΒΒ θα πρεπει να ειναι του στυλ παιχτης με χαμηλο μπασιμο και υψηλη εμβελεια αφου δεν μπορει να παρει το δικο του σουτ και πρεπει να ειναι μετα απο πασα συμπαιχτη..
Θα ηθελα και τις γνωμες αλλων παιδιων..ελπιζω να μην το εμπλεξα πολυ :)

Το μπάσιμο εγώ το μεταφράζω, βάση παιχνιδιού πάντα, σαν ατομική ενέργεια, Jordan ή Γκάλης ένα πράμα, και στο τελείωμα του μπασίματος μετράει το εσωτερικό σουτ. Σε αυτή την περίπτωση εάν έχει αυτός ο παίχτης μεγάλο νούμερο στο σουτ με άλμα τότε θα επιχειρήσει πολλά σχετικά μπασίματα.

Γνώμες;

This Post:
00
259087.561 in reply to 259087.560
Date: 3/25/2017 5:29:01 PM
Peristeri Thunder
A1
Overall Posts Rated:
133133
Η εμβέλεια έχει να κάνει με το πόσο μειώνεται το ποσοστό όσο απομακρυνόμαστε από το καλάθι, νομίζω αυτό είναι ξεκάθαρο.
Άρα σε αυτό που λες είδες εάν είναι εύστοχοι στα τρίποντα;
Εννοείται πως δεν αμφισβητώ, απλά θέλω να βγάλω άκρη

Προφανως στο τριποντο ειναι πολυ πιο αστοχοι αλλα μονο στο τριποντο..για μενα τριποντο=εμβελεια

Το μπάσιμο εγώ το μεταφράζω, βάση παιχνιδιού πάντα, σαν ατομική ενέργεια, Jordan ή Γκάλης ένα πράμα, και στο τελείωμα του μπασίματος μετράει το εσωτερικό σουτ. Σε αυτή την περίπτωση εάν έχει αυτός ο παίχτης μεγάλο νούμερο στο σουτ με άλμα τότε θα επιχειρήσει πολλά σχετικά μπασίματα.

Η ατομικη ενεργεια μπορει να περιλαμβανει μπασιμο μεχρι το λει απ αλλα κ σουτ απο τα 4-5 μετρα..στο λει απ μετραει σιγουρα το εσ.σουτ..στα σουτ ομως εξω απο το ζωγραγιστο και μεσα απο το τριποντο δεν ειμαι ακομα σιγουρος αν παιζει ρολο το σουτ με αλμα,η εμβελεια το εσ.σουτ ή ολα μαζι..

Last edited by Gastone13 at 3/25/2017 5:29:36 PM

From: str77

This Post:
11
259087.562 in reply to 259087.553
Date: 3/25/2017 11:21:57 PM
Xeftilaikos
A1
Overall Posts Rated:
10941094
Second Team:
Back2Back
Αν το διαβασουμε πιο προσεκτικα θα καταλαβουμε τι ακριβως ειναι το Σουτ με Αλμα. Λεει στο εγχειριδιο "ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΟΥΤΕΡ θα κάνει περισσότερες προσπάθειες για σουτ" δηλαδη αυτος που εχει περισσοτερο Σουτ με Αλμα ειναι καλυτερος σουτερ αλλα θα παρει κ περισσοτερες προσπαθειες.

Εσωτερικο σουτ ειναι τα λευ απ, τα καρφωματα, τα χουκ κτλ. Γενικα οτι δεν ειναι jump shot ειναι εσωτ σουτ. Αν ο παικτης κανει jump shot κατω απο τη ρακετα μετραει το σουτ με αλμα.

Το μπασιμο ειναι αυτο που ολοι ξερουμε σαν μπασιμο. Το μπασιμο ειναι η διεισδυση προς το καλαθι. Αυτο δεν σημαινει πως πρεπει να τελειωσει το μπασιμο με καρφωμα ή λευ απ. Μπορει να γινει πασα ή jump shot.

Η εμβελεια αλματος δεν αφορα αποκλειστικα το τριποντο, εχει να κανει με ολα τα jump shot. Παικτης με εμβελεια 1 θα δυσκολευτει να σκοραρει ακομα κ απο τα 3 μετρα. Φυσικα ομως παικτης με μεγαλη εμβελεια εχει καλυτερα ποσοστα στο τριποντο.

Ειχα παικτη καποτε στην Α1 σαν αλλαγη που ειχε 13 σουτ με αλμα κ 15 εμβελεια. Ο συγκεκριμενος ειχε εξαιρετικα ποσοστα για SG με 13 ΣμΑ. Πανω απο 40% σε FG κ πανω απο 30% στα 3ποντα παιζοντας τοτε κυριως εσωτερικα συστηματα. Γενικα ηταν ο πιο ευστοχος γκαρντ μου σε jump shot.

Last edited by str77 at 3/25/2017 11:23:22 PM

Advertisement