BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým

Národní tým (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
102056.555 in reply to 102056.554
Date: 5/11/2010 4:34:35 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12321232
Second Team:
Jirkov
Nejprve bych zhodnotil zápas. Jsem hodně zklamán hlavně ofenzivním příspěvkem našich hráčů na PG, SG, od těch jsem čekal mnohem více, obzvlášť při soupeřově osobce v obraně. Díky očekávanému ofenzivnímu příspěvku těchto hráčů, jsem volil rychlou taktiku a ne pomalou. Je mi trochu záhadou, proč si při podobných skillech dokáže Žáček drajvovat pod koš téměř při jakékoli taktice a jiní hráči v taktice pro to dělané ne.
Škoda, že jsme soupeře trochu více nepřehráli na doskoku. (Celkový počet je dokonce vyrovnaný, ale častěji se doskakovalo pod jejich košem, takže v obraně jsme měli vyšší % úspěšnosti doskoku než soupeř.)

Další otázkou je, jak v dalších zápasech s taktikou, jestli dále experimentovat nebo se vrátit k osvědčenému stylu (stačí se podívat na výsledky v této sezoně, kde experimentujeme a v minulé, kde jsme hrávali mojí klasiku) - teď teda až tak nemyslím přáteláky, ty budou o ničem a tam můžeme hrát, co chceme s náladou 1, ale hlavně pak zápasy v kvalifikaci v příští sezoně (pokud zůstanu u kormidla).

Třetí věcí je, jak naložit s posledními 2 zápasy turnaje útěchy, jestli se je snažit odehrát co nejlépe s aktuální náladou nebo už tomu nechat volný průběh a začít nabírat a vyhazovat hráče do repre dle libosti
- jednak bych si mohl prohlížet případné hráče před zbotováním a rozhodovat se, koho zachránit a koho ne,
- taky bych si mohl monitorovat trénink všech hráčů širšího kádru, aniž by mi majitelé museli posílat poštou skilly
- taky bych mohl pro potřeby U21 stejně prohlížet hráče všech věkových kategorií
- dále bych pro U21 mohl prohlížet hráče, kteří by případně mohli naskočit ještě teď do kvalifikace, aniž by majitelé museli posílat poštou skilly
- i kdybychom poslední 2 zápasy vyhráli, náš postup je utopií (postupuje 32 týmů), aktuálně je 15 týmů, co mají 5-6 výher, ty už 100% nedoženeme, dalších 18 týmů má 4 výhry a stačí jim jediná výhra, aby zůstali před námi, navíc spousta z nich má v porovnání s námi takové skore, že by nejspíše i při 2 prohrách zůstali před námi, dalších 18 týmů má v tuhle chvíli o výhru více než my a opět jsou mezi nimi týmy, které by i při 1 výhře na skore nejspíše skončili před námi
- aktuálně jsme v redukovaném evropském žebříčku na 20. místě, pokud by se nám povedlo spadnout na 25.-30. místo, byli bychom do kvalifikace v příští sezoně nasazeni v 5. koši, případně v 6. koši, kdyby to bylo 31.-36., což by nám zajistilo v kvalifikaci na úvod 4 relativně nejsilnější soupeře ve skupině, což by mohlo být výhodné, protože by mohli být více nakloněni TIE-TIE dohodám z důvodu šetření nálady a naopak ty slabší týmy z 6.-8. koše by si na nich někde mohli vybít náladu a na zápas s náma být pak lehčím soupeřem. Nemusel by to být až takový problém, protože tento týden ztratíme body za výhru před 2 sezonama a v posledních 2 kolech taky ještě obhajujeme jednu výhru a navíc jsme jednu výhru v sezoně 10 urvali i v playoff a vypadli až ve 2. kole. V přátelácích už pak byla jen 1 výhra, ale to by se vhodným výběrem soupeřů dalo taky pohlídat, abychom moc nevyhrávali. My máme aktuálně 198.2 bodů, 25. Belgie 189.8 a 31. Bělorusko 162.2. Myslím, že spadnout pod 25. místo by neměl být až tak velký problém.

Byl bych rád, kdybyste řekli svůj názor na zbytek turnaje útěchy, zda ho hrát "naplno" ze současné nálady nebo ho "vypustit" tím, že bychom srazili náladu na bod mrazu (sestava by samozřejmě byla v rámci možností ta nejsilnější, asi bych už nepoužil netrénované hráče za potenciálem, kteří by měli v repre končit nebo hrát v budoucnu menší roli - např. Žáček, Portavales).

From: Amare

This Post:
00
102056.556 in reply to 102056.555
Date: 5/11/2010 5:10:20 AM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
No, pokud jde o mě, určitě by mi usnadnilo práci, kdybys mohl jednoduše kontrolovat skilly hráčů na hraně U21 - jsou to tedy opravdu vyjímky, ale občas se stane, že se mnou někdo nekomunikuje, zvláště ze zahraničí. A měli bychom i jistotu, že nám zbotováním nezmizí nějaký nadějný hráč z týmů, které vznikly až po resetu nálady v národních týmech, takže skilly neznáme.

Nevím, jestli bychom zrovna měli cíleně padat v žebříčku. Můj naturel v první chvíli bez rozmyslu říká ne, ale strategický smysl to určitě může mít, to je nutné si přiznat.
Sehrát pár zápasů s perspektivní sestavou, která má šanci hrát i do budoucna, by nemuselo být na škodu. I když z nulové nálady. Každý zlomek expů dobrý. (Mám ale v klubu pár kandidátů seniorského NT, takže v tomto bodě mě berte jako zcela podjatého - je to jen můj osobní názor, vyslovený trenérem Vizovických švestek, ne U21).

This Post:
00
102056.557 in reply to 102056.555
Date: 5/11/2010 5:26:10 AM
Overall Posts Rated:
4040
Jsi mohl možná zkusit Motion. Jsem se díval i na jejich předchozí zápasy a jejich vnější obrana nic moc... možná i princeton, jestli máš C a PF s passingem.

This Post:
00
102056.558 in reply to 102056.557
Date: 5/11/2010 5:44:23 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12321232
Second Team:
Jirkov
Sorry, ale tuhle kritiku neberu. Pokud si měl jiný názor na taktiku, měl si to napsat na externím foru před zápasem. Po zápase dovede vést "chytré řeči" kdekdo.
Navíc Motion už jsme hráli a ne úplně nám sednul, zvláště proti Kanadě, i když samozřejmě každý soupeř je jiný. A další věcí je, že naši hráči na perimetru tento týden zrovna neoplývali super formou. 9 jen Uhrovic a Lindner, dokonce jen 7 Vozka s Žaludem, zbytek 8, zatímco bod košem 4 hráči ve formě 9 a jen Banobre se Slezáčkem 8. A to, že někdo dělá týmový rating ID o půl až jeden stupeň lepší než OD, já osobně nepovažuji za nic moc vnější obranu. Nebo nevím, jak si přišel na tu slabou vnější obranu ...

From: Morous

This Post:
00
102056.559 in reply to 102056.555
Date: 5/11/2010 5:50:21 AM
Overall Posts Rated:
8181
Osobně bych ty dva zápasy už vypustil. Stejně už jde o suché z nosu a ty budeš mít alespoň nějakou zábavu:))

This Post:
00
102056.560 in reply to 102056.558
Date: 5/11/2010 5:51:30 AM
Overall Posts Rated:
4040
To neber jako kritiku, spíš mě to jen napadlo, když jsem se na Panamu podíval i na předchozí zápasy. Je mi jasné, že po bitvě každý generál.
Já nemám s taktikami na takové úrovni v podstatě žádné zkušenosti, protože se ti hráči chovají úplně jinak když něco umí. Takže když normálně vidím, že má tým v některé obraně pravidelně slabší rating, zaměřím se na to jako na slabinu. Nehledě na to, že je pomalejší strategie ještě účinnější když máš oproti soupeřově obraně navrch.

This Post:
00
102056.561 in reply to 102056.560
Date: 5/11/2010 5:57:18 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12321232
Second Team:
Jirkov
Jak jsem psal, rozhodla hlavně forma našich hráčů, protože naše obvyklé opory na perimetru na tom nebyly nejlépe. S ohledem na to, že Panama celkem pravidelně má problémy s doskoky, jsem nechtěl hrát pomalou taktiku. A třeba na Run ang Gun (Rychlá střelba) moc nemáme hráče, protože jim z důvodů platů a případného dosažení potenciálu zatím nenechávám vyjet JR (Dostřel) do extrémních výšin.

This Post:
00
102056.562 in reply to 102056.561
Date: 5/11/2010 6:29:10 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12321232
Second Team:
Jirkov
Pro zajímavost pořadí zápasů v závislosti na tom, ze kterého koše bychom šli do kvalifikace:
4. koš - 8, 7, 6, 5, 1, 2, 3
5. koš - 1, 2, 3, 4, 8, 7, 6
6. koš - 2, 3, 4, 1, 7, 8, 5
Jít do kvalifikace z 5. nebo 6. koše má samozřejmě tu výhodu, o které jsem psal, na druhé straně má nevýhodu, že když nám ty zápasy nevyjdou, tak budeme po 3 kolech vědět, že už jsme ze hry o postup.

This Post:
00
102056.563 in reply to 102056.562
Date: 5/11/2010 10:09:13 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12321232
Second Team:
Jirkov
Projel jsem týmy, které budou botovat tento týden a z nich vybral zajímavé hráče:
(13539155) - 19 let, pot 8, 208 cm, součet při draftu 50 (65), nehrál a tudíž kromě FT+STA ani nemohl trénovat, dalo by se z něj vytrénovat PF - i přes věk vhodný na záchranu
(13540484) - 18 let, pot 8, 196 cm, součet při draftu 51 (64), nehrál a tudíž kromě FT+STA ani nemohl trénovat, dalo by se z něj vytrénovat SF - vhodný na záchranu
(13931508) - 18 let, pot 8, 208 cm, plat $ 5 697, PF, není z draftu, neznáme vlastnosti, ale přesto se mi jeví jako vhodný na záchranu
(13953077) - 18 let, pot 8, 190 cm, plat $ 5050, SG, zraněný na 2 týdny, není z draftu, neznáme vlastnosti, ale přesto se mi jeví jako vhodný na záchranu
(13955726) - 18 let, pot 8, 203 cm, plat $ 3 750, C, není z draftu, neznáme vlastnosti, ale přesto se mi jeví jako vhodný na záchranu
(13955729) - 18 let, pot 9, 198 cm, plat $ 3 920, PF, není z draftu, neznáme vlastnosti, ale přesto se mi jeví jako vhodný na záchranu
(13955734) - 20 let, pot 9, 190 cm, plat $ 5 696, SG, není z draftu, neznáme vlastnosti, vzhledem k věku se asi nemusí zachraňovat
(13958333) - 18 let, pot 7, 201 cm, plat $ 3 863, PF, není z draftu, neznáme vlastnosti, ale přesto bych zvážil jeho záchranu
(13958332) - 18 let, pot 7, 193 cm, plat $ 3 339, PG, není z draftu, neznáme vlastnosti, ale přesto bych zvážil jeho záchranu
(14213509) - 18 let, pot 9, 213 cm, plat $ 3 565, C, není z draftu, neznáme vlastnosti, ale přesto bych zvážil jeho záchranu
(13980526) - 18 let, pot 8, 196 cm, plat $ 3 357, PG, není z draftu, neznáme vlastnosti, ale přesto bych zvážil jeho záchranu
Vidíte, že to je celkem 11 hráčů, když škrtnu toho 20 letého, tak 10. Samozřejmě někteří z těch neznámých nemusí být díky špatným sekundárním vlastnostem příliš dobří, ale těžko dopředu odhadnout, kteří to budou. Na soupisce má nyní NT volná 3 místa, U21 ještě 4 místa, ale minimálně 2 by si měl Amare nechat pro případné posily. Já bych byl teda spíš pro, aby si nechal úplně volné ruce, aby měl dostatek manévrovacího prostoru, pokud se nakonec povedlo postoupit.

Takže to přikládám jako další argument, proč případně zhoršit náladu v NT a vzdát se tak šance na nadějný výsledek ve 2 zbylých zápasech turnaje útěchy, ve kterých už nám jde jen o prestiž. Takže prosím o názory, zda zachránit hráče jen v omezení, které nám volná místa dávají (a pak teda případně názor, kolik a které hráče) nebo zachránit, co se dá (tzn. všech 10).

From: Wixix

This Post:
00
102056.564 in reply to 102056.561
Date: 5/11/2010 10:44:59 AM
Overall Posts Rated:
3636
Mám lehké nutkání trochu okomentovat dění v NT. Upřímně řečeno jsem lehce zklamán, že jsme poprvé v historii nepostoupili ani do dalších bojů v turnaji útěchy, přestože jiné, a troufám si říci slabší, týmy jsou tomu blízko. Rating ČR klesl od mých dob o víc než deset míst a proto si myslím, že bychom neměli vypouštět další a další zápasy a dále klesat. Nepodařilo se nám vyhrát některé důležité zápasy, někde selhala taktika, jinde chybělo štěstí.. čekám na výsledky rwystyrkovy tréninkové metody hráčů, ale zatím žádné viditelné bohužel nevidím, přestože to má určitě všechno strašně dobře promyšlené... jsem ale optimista a věřím, že se naše repre opět zvedne a bude růst alespoň stejně rychle jako jiné týmy, jsem si vědom, že rwystyrk nesliboval žádné zázraky v prvních sezónách a sám střízlivě komentoval že to bude potřebovat čas. Pojďme ale udržet co nejpříznivější losovací koš - nechme v sestavě dobré hráče, zachraňme jen opravdové juniorské skvosty a zkusme ještě něco vyhrát. a rwystyrku ne že mi na to všechno řekneš na dvou normostranách NE :D

From: rwystyrk

This Post:
00
102056.565 in reply to 102056.564
Date: 5/11/2010 11:14:04 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12321232
Second Team:
Jirkov
zachraňme jen opravdové juniorské skvosty
Ukaž mi, kteří z těch hráčů, jejichž skilly neznáme (jsou v mém předchozím příspěvku), protože vznikly vygenerováním týmů po začátku téhle sezony, jsou ty skvosty a rád ty ostatní nechám plavat a pokusím se v následujících 2 zápasech zabojovat. Nebo se klidně dohodněme, že když neznáme skilly, tak je prostě necháme plavat. Tuhle část Tvého příspěvku jsem vyzdihl jako aktuálně nejdůležitější.

Že je to nejhorší výsledek v historii turnaje útěchy, je pravda. Určitě se některé prohrané zápasy daly vyhrát. Na druhou stranu jsem tady otevřeně řekl, že tuhle sezonu budeme experimentovat s taktikami, protože na výhru v turnaji útěchy reálně nyní nemáme, a to je to prakticky jediné, o co v turnaji jde. A příliš nesouhlasných hlasů jsem nezaznamenal v době, kdy se to řešilo. Bohužel je potřeba se podívat i na los, letos jsme nedostali snad kromě Jižní Korey žádného pohodového soupeře. Minimálně předchozí 2 turnaje útěchy byla cca. polovina zápasů oddechových.
Myslím, že výsledky minulou sezonu v kvalifikaci patřily naopak k těm nejlepším v historii.

Z hlediska žebříčku, ten bych opravdu nepřeceňoval, týmy cca. mezi 3. až 6. košem jsou docela vyrovnané a z mého pohledu nehraje příliš roli, jestli je tým v danou chvíli v žebříčku 25. nebo 50, počítá se, jestli někdy dosáhneme na nějakých opravdový úspěch, být pořád kolem 20. místa, ale reálně nic pořádného nevyhrát, není k ničemu.

Bohužel pořád je hlavně v první lize minimum manažerů, kteří jsou ochotni koupit roztrénované hráče s vysokým potenciálem, kteří už začínají být pro týmy z nižších lig nákladní, a věnovat se jim dále intenzivně v tréninku. Což jde vidět třeba teď v případu Banobre, kde se žádný zájemce nepřihlásil, takže bude muset jako obvykle do Hostivaře. Současně bych chtěl ale těm, kteří v první lize hráče pro repre aktuálně trénují poděkovat, protože takoví jsou (když z hlavy jmenuju ty, co mají někoho v NT nebo na dosah seniorskému NT - macros, flumpinka, hadzi, koller, nellong, iwenzee - tomu teď bohužel nejsem aktuálně schopen sehnat hráče, jakého by si představoval). Ale i tak někteří trénují jen dvoupostově, málokdo si vezme 3 čechy, aby je drtil jednopost, což je ideální situace, abychom to někam dotáhli. Samozřejmě někteří v lize trénují mladší ročníky, ale ty nechci jmenovat, abych na někoho nezapoměl.

Advertisement