Serio no offense...
Do tej pory tyle offensów pisałeś, że teraz musisz zaznaczać, że piszesz bez?...
Nie fair to Ty się zachowujesz, że biegasz po wszystkich wątkach i mnie niegrzecznie zaczepiasz. Ja już żadnych dyskusji z Tobą nie zaczynam, bo już się przekonałem, że to jest rozmowa jak do ściany.
Kiedyś podejrzewałem Cię tylko o brak kompetencji. Ale teraz wiem, że masz po prostu złe intencje.
Chcesz porozmawiać o konkretach? To porozmawiajmy o konkretach. Porozmawiajmy o Węgrzynie, o jego skillach i o treningu. To jest zawodnik, nad którego skautingiem i treningiem masz pełną kontrolę. I jest zarazem najlepszym przykładem, że nie masz pojęcia o skautingu, prowadzeniu zawodników do kadry i szybkości treningu, i że jako skaut działasz na szkodę kadry.
Nie jest Ci głupio, że zajmował miejsce w kadrze lepszym zawodnikom? Nie jest Ci głupio, że w wieku 23 lat jest on gorszy od kilku 20-latków oraz kilkunastu, jak nie kilkudziesięciu 21-latków? I to nie tylko pod względem boków, ale nawet skilli głównych?
SS 1-6 = 22
SS 7-10 = 51
SS 1-10 = 74
SS 1-12 = 82
Takie skille tuż przed 24-tymi urodzinami to wstyd.
Taki zawodnik nie powinien grać ani w NT ani nawet w U21. Ani teraz ani w przyszłości. To są skille 20-latka, albo średnio-dobrego 21-latka.
I pochodzi on z rocznika, który skautowałeś, więc nie możesz zwalać na innych, że ktoś nawalił. Nie znalazłeś lepszych zawodników lub niedopilnowałeś ich treningu lub nie chciałeś znaleźć. Ale swojego słabiaka selekcjonerom wcisnąłeś. Możesz się cieszyć, dochody z gadżetów na pewno wzrosły, Twój klub na tym skorzystał, ale czy kadra?
To jest chyba najgorszy zawodnik, który w historii grał w NT. JW u nas uchodzi za synonim mutanta golasa. Ale JW ma SS=100 i jest 3 lata starszy. Czyli Węgrzyn, żeby być tak wszechstronny jak Wisniewski to by musiał w 3 sezony zrobić 26 skoków. Nie zrobi, biorąc pod uwagę, że będzie coraz starszy i jak wolno jego trening idzie do tej pory, skoro po prawie 6 sezonach ma zaledwie SS=74. Hodujesz kolejnego pasożyta, w dodatku słabszego.
I jeszcze kwestia wzrostu. Zastanawiało mnie skąd biorą się Twoje wyssane z palca teorie na temat wolnego treningu niskich zawodników. I teraz złapałem o co biega, to dlatego, że Węgrzyn ma 226cm, czyli praktycznie maksymalną wartość wzrostu. A więc niżsi zawodnicy są dla niego zagrożeniem i stąd niechęć do nich.
Co tam jeszcze? Aha, pisałeś o Zygmuntowskim. Nie dziwi Cię, że niższy Zygmuntowski, mając tyle samo lat ma SS 1-12 lepszą o ponad 30? Nie zwróciło Twojej uwagi jak trening Węgrzyna się ślimaczy, a w dolnych skillach żadnego spektakularnego przyśpieszenia nie było?
Do tego jeszcze kwestia Twojego zakłamania. Wyśmiewałeś mój model odwrócony, w którym zakładałem u zawodników podkoszowych trening podań, żeby odciążyć trochę obwodowych. A sam u Węgrzyna wytrenowałeś podania wyżej niż rzut z bliska... To co u mnie wyśmiewałeś ;-) Tylko efekt taki, że musisz bulić wyższą pensję ;-)
Możesz nie doceniać Jasnej Strony Mocy, ale dzięki niej mamy konkrety. Zarówno w U21 jak i NT. Przykładem jest Weszka, który wcześniej jakoś był przegapiony, a został znaleziony dzięki moim listom - jest to aktualnie drugi najlepszy polski zawodnik w BB. Wytrenowany za granicą, a więc nie przez polską myśl szkoleniową. I jestem fair, nie ukrywam zawodników nieodwróconych, daję wszystkich jak leci.
Takie są konkrety. Dzięki moim midichlorianom do kadry trafiają zawodnicy z SS > 110. Dzięki Twojej działalności jako skauta do NT trafił zawodnik z SS = 74 (a pod względem SS 1-12 on się nie łapie pewnie nawet do tysiąca najlepszych polskich zawodników).
A odwróceni też mogą być multiskillowcami, to się nie wyklucza.