Já jsem už při první kandidatuře, která byla víceméně z nouze, avizoval, že to bude jen na jedno období. A když potom po změně zaměstnání vypadl můj potenciální nástupce, také skaut, nezbylo nic jiného, než do toho jít znovu. Ale nechci samozřejmě, aby to vyznělo, že jsem to dělal z donucení, to vůbec ne. Jen obtížně se mi ale daří skloubit práci, rodinu a takovou funkci, která opravdu sežere strašné množství času. Na to je ideální někdo mladý, kdo tomu může dát maximum času, ne tatík dvou pubertálních děcek ;-). A opravdu bych nemohl slíbit, že bych se třeba ještě jedno období mohl BB věnovat naplno - je to jen hra a věci ve skutečném životě jsou "důležitější".
Takže kandidovat nebudu, a zejména pokud bude kandidovat někdo z mých skautů. Znám je za tu dobu dost dobře a vím, že je na ně spolehnutí.
A když se povede nějaký úspěch na závěr mého působení, je to jen další důvod pro to, abych v nejlepším skončil.
Ono to asi dopadne tak, že si vezmu jako skaut budoucí 18-tky, takže se mě, chlapci, stejně nezbavíte :D