Zanim przejdę do meczu jeszcze parę słów o SS.
SS to bardzo przydatny wskaźnik odnośnie oceny graczy. Pokazuje czy zawodnik jest dobrze rozwiniety czy tez nie. Ale czasem gracz z dużym SS ma też dużo dziur, szczególnie to jest zauważalne przy SFach, którzy mają wszystko tylko nie OD i ID. A gracz z OD na poziomie 10 i ID na poziomie 8 gracz w NT nie powinien i za mojej kadencji czegoś takiego nie będzie.
Polska - Ukraina czyli ... rzucamy lepiej niż kopiemy.
Wynik: 110-99
Po pierwsze graliśmy w hali popularnego managera słynącego z poprawnej polszczyzny:) czyli mowa oczywiście o hali oskara4. Wygrał on mecz NT w jego "posiadłościach" dzięki konkursowi w radiuBB.
Do tego meczu przystępowaliśmy z nastawieniem 1(słownie 1) czyli to nam troszkę zakłamuje niektore statystyki ale też napawa optymizmem ze wcale nie jest z nami tak źle:). Atut własnej hali też dołożył do tego wyniku troszkę punktów.
Entuzjazmu nie mieliśmy ale za to mam najlepsza bazę jaką mógł mieć manager NT. Dziękowałem już BBKingowi za udostępnienie mi pewnych narzędzi ale zrobie to jeszcze raz. Dzięki:).
Dzięki tej bazie mogłem dokladnie przestudiowac tych zawodników jakich nasza ziemia wydała na ten wirtualny świat. Jak widzicie spore zmiany kadrowe zaszły. Postąpiłem zgodnie z pewnym przysłowiem "jak w burdelu nie idzie to się wymienia dziwki a nie firanki". Ja jako "alfons" postanowiłem ze pora to powiedzenie wprowadzić w zycie. Jak już wspomniałem wpatrywałem sie w te tabelki i liczby w nich zawarte i postanowiłem ze powołam kilku ciekawych graczy. Pewnie niektórych zdziwiło co robi w kadrze PF z pensją 45k. Jak widzę jego skile to się dziwię ze on w tej kadrze gra dopiero teraz. Ale to jest mój błąd. Aha i w ostatnim tygodniu zanotował skok tak że jego SS to już 103:) i dalej rośnie. To jest zawodnik praktycznie odwrócony multiskilowo. Jest kolorowy wszędzie praktycznie:) i to mi się u niego bardzo podoba. Ale nie jest to zawodnik jeszcze kompletny bo słabo zbiera więc nasz "Altintop" lub tez Hasan Ali Eygi dołączył do kadry aby te braki zniwelować. Jak widać po statystykach to mielismy bardzo mało zbiórek tak, że jeden Hasan nie wystarczy, inni też będą musieli popracować nad lepszym zbieraniem.
Na PG zagrał nasz najlepszy PG który swoją obroną miał zniwelować braki jakie mieliśmy przez stratę entuzjazmu. Jak widać sie udało. Na obwodzie też zagrał nowy zawodnik czyli Weszka z najlepszym DV z polskich graczy. Chcialem to "omijanie" zawodników wykorzystać przy taktyce LI aby mógł błysnąć tym co tak długo trenował. Ma też dobre podanie co było widać na podczas meczu. 10 astyst jego i Swiatczaka to bardzo dobry wynik no i oboje zaliczyli swoje double-double.
Na SFie wystapił nasz najlepszy na obecną chwilę SF czyl talarek. Mimo, że jest najlepszy to chciałem poraz kolejny sprawdzć Klaczyńskiego na tej pozycji ale silna forma zadecydowala ze bedzie na rezerwie. Klaczyński za około kilka tygodni powinien być no.1 w naszej NT na tej pozycji, kilka skoków w obronie i jest bardzo dobrze:). Zmianę dał dobrą 3-3 rzuty i 3 zbiórki to przyzwoity wynik. Ale tak jak mówie, jego dni dopiero nadchodzą.
Podsumowanie:
Zagraliśmy bardzo dobre spotkanie, udowodniło to, że pensja to pic na wodę fotomontaż jest, liczy się to co zawodnik ma "w środku" i dalej tym tropem będziemy iść bo jak widać efekt jest przyzwoity. Fajnie ze się sprawdziło ze SG też może dużo podawać to utwierdza mnie w myśli ze SG z podaniami to ... dobry SG:). Udowodnilem tez ze nie trzeba mieć mutanta pod koszem aby grał dobry mecz i zdobywał dużo punktow. A krył go zawodnik z 160k pensji więc teoretycznie 4 razy lepszy zawodnik go krył a na parkiecie tego widać za bardzo nie było:). Oczywiście dał mu rzucić 28 punktów ale przypominam ze entuzjazm był na poziomie 1:P więc na obronę patrzmy z przymrożeniem oka.
Plany:
Spróbuję namówić Włochy do kolejnego pojedynku, tym razem zagramy troszkę inaczej z nimi:) a i pora zacząć grać wyjazdy.