i tuć za spominjanje Rosande u kontekstu seniorske reprezentacije
Pitanje za Jukica i Kejsija:
Kako bi trebali izgledati sekundarci za reprezentativnog KCa?
Nisam Jukic ni Kejsi, ali minimalni zahtjevi (koji su bili razvijeni po srpskom modelu čini mi se) su:
KC
JS 10 JR 8
OD - HAN -
DRI 7 PAS 7
IS 15 ID 16
REB 16 BLO -
STA 5 FT 5
E sad da se i tu nadovežem...malo je ljestvica podignuta otkad je to rađeno...sad sam 100% siguran da KC mora imati nešto vanjske obrane...vjerujem da je 4-5 tu neki minimum minimuma...također vođenje nikako ne smije biti 1, a ulaz bi mogao biti bar 8-9...složili smo se odavno da je dodavanje poželjno na svakoj poziciji, pa dignimo i tu ljestvicu na 8, unutarnji šut mora biti 17, kao i obrana, a zato skok ipak može ostat na 15...
Pa bi to trebalo izgledati nekako ovako...
10-8
5-2
9-8
17-17
15-?
Za generacije koje dolaze to je cilj za KC poziciju...i naravno da pomaže ako je koji skil viši od traženog minimuma...isto tako visoki igrač koji ima nikakav (1) na kojem vanjskom skilu tipa dodavanja, domet ili vanjska obrana neće trošiti sezonu treninga da to dovede u prihvatljive norme nego će nedostatak toga kompenzirati ostalim skilovima...
No svakako treba računati na to da sve skilove, osim bloka, treba dignut bar za 1 skil...
Vjerujem da će od iduće sezone standardi unutarnjih skilova biti još viši...IS18, ID18, RB16-17...
Na kraju krajeva to se mijenja iz sezone u sezonu, tako da je uvijek najbolje provjeriti s izbornikom kaj dizat.
Moj Uvanović bi tu mogao postaviti nove standarde, ako ikad dođe do repke...=)))
Ovo su mu trenutni vanjski skilovi...a pošto je u treningu 1na1 za krila mislim da će i ulaz ubrzo nadmašiti potreban nivo...
9-9
10-7
7-10
Last edited by Ray Sadomazođubrilović at 8/22/2012 7:34:45 PM
Evolucija Ide U Pogrešnom Smjeru...