כפי שהבטחתי, אנסה לעשות זאת מנקודת ראות של אוהד. מראש אסתייג ואומר שבתור אוהד איני חשוף לפרטים ובהחלט ייתכן מצב שחלק מהמסקנות שלי יתבססו על דברים לא נכונים, מה שמן הסתם יהפוך אותן לשגויות.
טרום קמפיין: אחרי מערכת הבחירות הכי סוערת שאני זוכר עד כה, ברוך נבחר ברוב מוחץ של הקולות לתפקיד הכי יוקרתי מחד והכי אחראי מאידך - ניהול של הנבחרת הבוגרת של ישראל. זה לא סוד שהייתי בין תומכיו הכי נלהבים, ולמרות הביקורת שאני הולך להעביר, חשוב לי לציין שגם בימים קשים אלה, כשהכל נראה שחור, אני לרגע לא מצטער על הבחירה שלי.
הגרלה: גם בתור קבוצת דירוג 5 קיבלנו את אחד הבתים הקשים והאיכותיים, ולמרות זאת, כשהתבוננתי בסגל ותוך כדי הסתמכות מלאה על דבריו של המאמן הקודם ניסן, שאמר כבר בקמםיין הקודם שהסגל שלנו מספיק טוב בשביל ללכת עד הסוף,בעוד שהסגל הנוכחי עוד יותר טוב, האמנתי שביכולתינו להגיע לשלב הבא גם מהבית הקשה הזה, ובמידה והיינו מצליחים לעשות זאת, עם התלהבות שהיינו צוברים בדרך היינו במצב מצויין ללכת הכי רחוק שאפשר.
סיבוב הראשון - אלופת העולם, צ'כיה. את האמת, כשהסתכלתי על ההרכבים של צ'כיה וישראל, לא בדיוק הבנתי במה הם יותר טובים ואיך הם אלופי העולם, אך ככל שהמשחק התקדם, ראיתי את חלוקת הדקות המדהימה שלהם, מה שהשאיר את השחקנים טריים במשך כל 48 הדקות, וזה בעצם מה שהכריע את המשחק לצערינו למרות שהובלנו בחלקים נכבדים שלו.
למרות ההפסד, ההימור הטקטי של 3 הגבוהים הצליח בגדול, והעובדה שהפסדנו רק ב-4 מוכיחה שאם היינו עולים קראנץ' היינו מנצחים, וחבל, כי ההבדל בין התלהבות 5 לטיפה פחות מ-4 אינו גדול, ולא שווה את ההפסד. מוסר ההשכל שלי מההפסד הזה הוא לנסות ולאמן סיבולת לשחקני המפתח שלנו בטווח הקצר, לנסות להגיע לרמה של 2 סגלים שווים ברמות הגבוהות ביותר, כפי שיש היום אצל הצ'כים, בטווח הארוך, כך שגם אם שחקן כזה או אחר יירד בכושר, תמיד יהיה לו מחליף וזה לא יפגע ברמת הנבחרת. גם להתחיל את הקמפיין בגישה רגילה לא חכם בעיני. או שעולים קראנץ' או שצוברים התלהבות. כל זה בהנחה שאכן ההתלהבות חוזרת להיות 4, ולא נשארת 3, שם ההבדל הוא הרבה יותר משמעותי, מה שהופך את הגישה הרגילה במחזור הראשון ללגטימית ביותר ואת כל מה שאמרתי לגביה ללא נכון.
סיבוב שני - סרביה. משחק ענק, שהתאפיין בכיכובם של שני שחקני העבר שלי רן באס מצד אחד וגרובור מהצד השני, ונגמר בהצגה של הנבחרת שלנו וניצחון מוחץ ב-23 הפרש. וכשמנצחים בצורה כזאת לא יכולות להיות שום טענות. הכל דפק בצורה מושלמת, וכמובן לא יכולתי להסתיר את האושר מהתצוגה של השחקן שפיתחתי מחיתוליו במשך 8 עונות.
סיבוב שלישי-רוסיה. עד כה, הניהול היה יוצא מן הכלל והסכמתי עם הרוב המוחלט של הדברים שנעשו, אך תרשו לי מרגע זה להיות האיש הרע. הגענו למשחק הזה במצב הכי גרוע שיכול להיות. הפרש של גישה בהתלהבות, כושר 7 למספר שחקני מפתח, חיסרון איכותי שהתבלט בעמדת הגארד ומבפנים. למעשה, לא היה לנו שום סיכוי לנצח את המשחק הזה בלי הפרש של 2 גישות, וזה היה ברור לגמרי לפני המשחק. ההחלטה לעלות רגיל על מנת לא לספוג הפרש סלים בלתי סגיר הייתה לגטימית בעיני, אך לא בשילוב עם טקטיקה הרפתקנית במיוחד, שלצורך העניין עבדה יפה מאוד בהתקפה, אך עשתה חורים בלתי מתקבלים על הדעת בהגנה. לעיתים זה נראה שלכל החמישיי שלנו יש הגנה 1, כי הם פשוט קלעו בכל התקפה שלהם, במיוחד במאניטיים. אני לא סגור על זה, אבל לדעתי עם קראנץ' ההגנה שלנו הייתה מספיק אפקטיבית בשביל לנצח את המשחק הזה, ואגב זה לא בהכרח אומר שמפסידים לפינים באופן מיידי, וגם אם כן, זה עדיין לא היה נגמר עבורינו. בסופו של דבר, הפסד קשה למרות יתרון גישה והעובדה שהרכז הפותח האיתני שלהם נפצע.
מוסר השכל - להתאים את הגישה לטקטיקה ולהעריך את הסיכויים של כל הדרכים שמובילות לתוצאה רצויה אחרי כל הקמפיין וללכת לפי הדרך בעלת הסיכוי המקסימלי, גם אם זה כרוך בוויתור על משחק בדרך, ומאוד יכול להיות שבניתוח הכולל הזה ובמצב שהגענו נגד רוסיה כן היה שווה לוותר וללכת על טקטיקה בונקריסטית בשביל לא לספג כזה הפרש גבוה, או לחלוטין לנסות לנצח עם קראנץ' גם על חשבון ההפסד הדי וודאי לפינים.
המשך יבוא...
Last edited by ig at 9/24/2012 6:25:24 PM