Igen, neked szólt. Amit írsz, az messze távol áll a valóságtól, egy idealizált mese a tetején nagy eperhabbal…. Nem igaz, hogy van olyan nagy választékunk, hogy csak úgy találomra mazsolázhatnánk közülük! Ergo a szupersztár vagy afölötti potosokat nekünk 21 éves korig szét kell hajtanunk fő skillre ha bármit is szeretnénk és nem csak az u21-ben hanem a felnőtt válogatottban is. Pont az magyarázom egyik szálon, hogy nincs olyan csapat, aki 22-24 évesen bentre edzzen. Így buktunk már csomó potenciális NT játékost. Addig kell edzzük a fő skillt, amíg megfelel az u21 szintnek: 21 éves kor végére (kb 16-16-14(15)) illetve „kis” ráedzéssel a felnőtt szintnek (az kb 18-17(18)-16).
Az is előfordul, hogy évente 4 magas potost (8-10-es) sikerül csak normálisan feledzetni és mellé rákényszerülünk a húzóembert behívni cseré(k)nek.
Sokadik dolog: jó áron ritkán tudsz eladni ma centert, pang a piac. Az is tény nem edz valaki ciklusokon keresztül bentre, talán 2 csapatot tudok, akik világéletben bentre edztek.
Multizás: Azt mondd meg legyél kedves egy csupa 1-3 kieges 216 centis fazonnak minek multit adni? Teljesen felesleges, hacsak nem az a cél, hogy egy csapatot illetve az edzését tönkretegyük… Semmi haszna nem lesz, ha 1,5 évig kínlódik az 1-es kieg skill pl 4-re húzásával.
U21-ben MÉG mindig az a nyerő ha valakinek sikerül egy 18-17-15 MONSTERt gyártania, pl idén olaszoknak fix akad ilyenük. Tisztában vagyok a trennddel, elég megnézni a szerbek 1-2 éve világot és Európát végig taroló keretét. Ott 3-4 160-180-as center lapult „csupán”.
Az edzésük ügyesen megoldották egy farmmal, 3 főt edzett, majd 21 év végén lepasszolta az első ligásoknak fejenként 1,2-1,5 millió körül, majd újra kezdte a nevelőciklust 18 évessel.
A nagy baj, hogy nálunk 1. ) nincs ilyen farm, aki ezt így bevállalná, 2.) Nincs az élvonalban jelentkező magyar játékos iránt legyen az 17-17-17 (pl Krizsán) vagy csak „szerény” 15-15-15 (Pl Dózsa és ő még csak nem is alapskilles annyira).
Azt kéritek számon, hogy nem elég multis. Az elmúlt években volt 4-5 fő 9-11 tempós erőcsatárunk, megfelelő benti skillel (legalább 16-15-14). Igaz ők nem kerültek még piacra ezidáig, pedig, elkérnek azok is vagy 60-90k-t hetente.
Mindig nem értem miért szarnád le az U21-et? Az a sikeresebb válogatottunk jelenleg, top10-ben vagyunk a világon, ami korábban még elég ritka dolog volt – talán vendabal idején egyszer-kétszer befértünk az EB érem miatt.
Nem egyszerűen fekete-fehér minden, ahogy képzelitek. Árnyalt a kép és a draft is sokszor csak bosszúság a sok 1-2-es kieg miatt. Ha meg akad multizható, az törpenövésű azzal is megszenvedünk mire NT lehet, ha egyáltalán odaér….
Senkit nem szándékoztam megbántani, de végre hihetnétek már nekem. Igazat mondok.
Last edited by ReMiX ™ ☎ at 3/1/2013 2:39:15 PM