Kac, ale jakie kontrowersje?
Tak naprawdę jak już pisałem widzę jedną - personalne ataki na PeWu, że chce kupić takiego gracza. Mam nadzieję, że to co napiszę ostatecznie wyjaśni tę kwestię:
- NIKT nie każe właścicielowi, który wygra sprzedawać swojego zawodnika!!!
- NIKT za właściciela nie wybierze momentu sprzedaży, ani ceny, z którą zawodnik trafi na TL!!!
- KAŻDY będzie mógł przelicytować PeWu i zostać nowym właścicielem zawodnika;
- publiczne ujawnienie projektu powoduje, że WSZYSCY mamy nad nim pewną kontrolę i możemy ocenić jego przebieg;
I nie rozumiem kompletnie zapisu o tym, że kupno kogoś za 2 miliony - EWENTUALNE kupno - jest w jakimkolwiek stopniu nieuczciwe.
Ustalmy tylko warunki konkursu/projektu:
- ilu zawodników, jakie skille wejściowe chcemy, jaki potencjał + zsumujemy ewentualne nagrody... napisałem ewentualne, bo te słynne 2 miliony to jak pisałem jedynie forma zabezpieczenia dla tego, co wygra, a będzie chciał sprzedać. Jeśli wystawi, to ma pewność, że mniej niż 2 mln nie dostanie. Nie wiem, jak ktokolwiek może widzieć w tym punkcie jakąś nieuczciwość.
A co do działań PeWu - zanim ogłosił pomysł pisał z kilkoma GMami, aby dowiedzieć się, czy tej kwoty 2mln nie obetną... czy tak robiłby ktoś, kto miałby w d... właściciela? Nie sądzę, żeby interesowało takiego kogoś to, czy właściciel nie straci części kasy z transferu:)
Proszę więc jeszcze raz - ochłońmy po obu stronach barykady i dopracujmy szczegóły... wspólnie.
POLSKA U21: złoto ME (sezon 26), brąz MŚ (sezon 27), złoto PP (sezon 25)