BuzzerBeater Forums

BB Poland > Program treningowy NT

Program treningowy NT (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
265405.56 in reply to 265405.54
Date: 12/14/2014 10:48:36 AM
Warsaw Mutants
III.10
Overall Posts Rated:
10811081
Chciałem jeszcze dodać, że potencjał MVP dla obrońców też by mógł często wystarczyć by zrobić takiego gracza. Buzzermanager pokazuje, że MVP z takimi skillami i HN, DV 17 i PS 15 potencjał jest wykorzystany w 99-100 procentach.
I jeszcze jedno bloki nawet na poziomie 4 dla obrońców też myślę, że dałyby radę choć jasne, że więcej to zawsze lepiej. Jednak jeśli ktoś ma od początku dziurę w blokach to chyba lepiej mu podciągnąć do 4 czy nawet 3 a więcej nabić np. ID.

Last edited by Kaznodzieja at 12/14/2014 10:52:02 AM

From: Pewu
This Post:
44
265405.57 in reply to 265405.55
Date: 12/14/2014 11:30:52 AM
Overall Posts Rated:
914914
Problemem jesteście wy sami ;) Wszystko co nie jest białe lub czarne jest z góry odrzucane. Same schematy. Szkoda, że tak na prawdę stopują tego typu idee osoby związane z reprezentacją.

Myślę, że dość celnym stwierdzeniem w tym wypadku jest "krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje".

Popatrzcie pierw po sobie, ile kto pomysłów nie wystosował, a ile z nich zrealizował, bo tutaj jest wartość.

From: aMORFIczny

To: Pewu
This Post:
22
265405.58 in reply to 265405.57
Date: 12/14/2014 3:20:45 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10051005
nie wiem czy mam teraz zamuczeć, czy co.

Czytam pierwszy akapit i ciężko mi go zrozumieć. Fakt istnieje pewien schemat treningowy w tej chwili i od kilku sezonów niestety zawodzi, nie byłem zwolennikiem trenowania blokersów, i jak ostatnio widziałem KK (miesiąc temu) to pewnie bym go do kadry nie powołał, dlaczego, moim zdaniem nie rozwinął się wcale od momentu sprzedaży, może minimalnie. Ale zamysł Pewu super, kwestia dotrenowania takiego Kuźniara, a nie sprzedaż jak ma 22lata trzeba było walić mu podania do 15 i zasięg do oporu:) może.

jak masz pomysła zapraszam do współpracy:)

From: Jax

To: Pewu
This Post:
00
265405.59 in reply to 265405.57
Date: 12/14/2014 3:33:01 PM
Overall Posts Rated:
773773
To co tutaj czytam w tym wątku to, to samo co jest obecnie tylko IS do 20 trzeba podnieść :-)) Takie są konkluzje bo coś nagle przestało działać . Coś co już daje ciała po całości nagle ma przynieść efekt , ciekawy jestem tylko jak ;-) ? . Ja bym nie ruszał tego typu pomysłów , to umrze śmiercią naturalną ( w sensie braku wyników ) , pozwólmy chłopakom bawić się we własnym sosie :-) . Tworzenie grajków w Utopi nawet ładnie koreluje z tymi pomysłami , w sensie nazewnictwa :) .

Pacjent ledwo dyszy , ale lekarze są ciągle ci sami i stawiają ciągle te same diagnozy 8}

Pozostawmy chłopaków w swoich pomysłach , poza pewne ramy ciężko się wychodzi ;-) .

Last edited by Jax at 12/14/2014 3:35:23 PM

From: Jax

This Post:
00
265405.61 in reply to 265405.60
Date: 12/14/2014 5:15:53 PM
Overall Posts Rated:
773773
Aby porozmawiać o przyszłości , porozmawiajmy o teraźniejszości . To jest podstawa jak dla mnie do wyciagania wniosków na przyszłość . Bez analizy teraźniejszości i wyciągnięcia słusznych wniosków , nie postawi się właściwej diagnozy co należy zmienić aby było lepiej .

Przede wszystkim zacznijmy od defensywy bo to będzie klucz moim zdaniem naszej rozmowy .

Jak to sie dzieje ze mając tak zarabistych grajków rywale grajac z nami pod kosz z reguły rzucaja nam na skuteczności blisko 50 procent . Cały czas rozmawiamy o podobnych nam reprezentacjach . Przecież mamy takie zajebiste OD i też niegorsze ID ? Tutaj nawet często i GDP nie jest stanie nam pomóc . Gwarantuje ze i strefa niewiele by dała ;-)

Nie wiem co odpowiesz ale moja diagnoza jest jedna , olanie treningu bloków na maksa tym właśnie skutkuje . Nie będe wchodził w konkretne liczby bo to jest kwestia do dyskusji ale u podkoszowych poniżej 14 wywalałbym każdego z tej repry . Czyli prawdopodobnie u mnie nie grałby nikt z obecnych leszczy (hi) Kwestie innych pozycji w kontekscie tego sila omówie potem .

Teraz pojade dalej i będzie to o wiele bardziej szerszy opis defensywy i zarazem bedzie miał związek z tym dlaczego czesi pojechali z nami runem na nizszym nastawieniu .

Pare sezonów temu , to zamierzchłe czasy i nawet w nowosciach tego teraz nie znajdziesz BBcy napisali ze zmieniają wpływ bloków z grze , zwiększają ich wpływ na grę . Było troszkę zbijanki i wogóle . Po przeczytaniu tej informacji ucieszyłem sie pomyslałem sobie będzie łatwiej w defensywie powstrzymywac LI . I faktycznie coraz czesciej zaczeło to zdawać egzamin i myslałem ze to tylko wpływa jak rywal daje LI , ale po paru meczach w lidze gdzie rywal zaprzestał dawania LI a bloki dalej dzialały zaczeło mnie to intrygować a i cieszyć zarazem . szczególnie po meczu z Czachami moge napisać jedno zwiększenie wpływu bloków na inne taksy też nastąpił . Zapewne jak rywal gra z obwodu to ich wpływ jest mniejszy ale gwarantuje na bank jest . BB-cy tym ruchem upiekli 2 pieczenie na jednym ogniu , po pierwsze otworzyli silnik na inne taksy bo teraz i obwodem można o wiele łatwiej grać bo grajków z blokami na jako takim poziomie jest jak na lekarstwo mówię o obwodowych ( z podkoszowymi tez nie lepiej ) , a po drugie pozwala to na tworzenie grajków o stosunkowo niskich pensajch a wnoszących bardzo wiele . Moze to sie wydawać glupie ze napisałem ze ktoś gra runem a ja o blokach ale moge pokazać kupę przykładów ze bloki wpływaja tez na inne taksy ,tylko trzeba je mieć ;-) . Nie dziwcie się też przez to ze sa coraz wyzsze wyniki typu 120 do 130 ;-)

W kontekscie tego co napisałem powyzej , moja konkluzja jest prosta albo zaczniemy ten skil traktować jak każdy inny , albo będziemy jechani w defensywie niezaleznie co kto sobie będzie grał . OD jasne że trenować ale z jakims tam umiarem obowdowi maks 15-16 plus do tego ID i BL . a podkoszowi 8-9 .

O ataku naszym nie bede pisal tutaj jest o wiele prościej zrobic jakiegos fajnego grajka w kontekście tego co napisalem powyżej . Tworzenie jakichs ekstremów po 20 w jakikolwiek skilu to Utopia całkowita ze wzgledu na finanse i ze wzgledu na ograniczenia takiego grajka w ataku najczęściej .

Last edited by Jax at 12/14/2014 5:18:44 PM

From: Pewu

This Post:
00
265405.63 in reply to 265405.58
Date: 12/15/2014 1:29:11 AM
Overall Posts Rated:
914914
Oj, co to to nie :) Na współpracę z wami? Za dużo negatywnej energii musiałbym przyjąć :) Jestem tylko ciekaw ilu z udzielających się weźmie sobie do serca temat i od następnego sezonu wdroży go w życie.

This Post:
00
265405.64 in reply to 265405.55
Date: 12/15/2014 2:39:07 AM
Warsaw Mutants
III.10
Overall Posts Rated:
10811081
No właśnie o tym pisałem. Wiadomo, że Chiny zawsze w ważnych meczach zagrają pod kosz i prawie zawsze z dobrym skutkiem. Tylko, że oni u obwodowych mają IS raczej 16-17. Jeśli my mielibyśmy po 19-20 to naprawdę moim zdaniem dałoby nam znowu sukcesy. Tym bardziej, że Chińczycy mają też u obwodowych mniejsze podania, często widziałem ok. 10 więc. Mają za to nabite, często na maxa HN i DV ale moim zdaniem to jedne z trochę przeceniancyh skillów. Reszte skilli maja raczej podobnie jak Dolar zaproponował.
Także myślę, że taki model obrońców o jakim pisaliśmy wyżej dałby nam widoczną przewagę nad Chińczykami.

This Post:
00
265405.65 in reply to 265405.64
Date: 12/15/2014 3:32:47 AM
Warsaw Mutants
III.10
Overall Posts Rated:
10811081
Propozycja SFa nowej generacji :)
Niektóre skille podam w przedziałach, pierwsza wartość oznacza według mnie minumum z pensją jak u obecnych naszych topowych SFów a ostatnia ideał możliwy do realizacji ale z potworną pensją:
JS: 15-16 JR: 7-9
OD: 17-18 HN: 16-17
DV: 16-17 PS: 12-13
IS: 19-20 ID: 16-17
RB: 11-12 BL: 7-8
Oczywiście poziomy JR, OD, HN, DV oraz PS w tych przedziałach nie będą miały wpływu na pensję w przypadku takiego SFa.
Pensja dla minimalnych wartości wyniesie według Buzzermanagera 131 747 $ przy SS10=136 a dla wartości maksymalnych 203 146 $ przy SS10=147. Jak się zrobi kogoś pomiędzy to wyjdzie jakieś 150-160 tys. czyli mniej więcej jak u Tomanskiego. Ja chyba postaram się zrobić właśnie coś pomiędzy tych przedziałów ze Szlaskiego :)
Co o tym sądzicie? Bardzo proszę wszystkich o głos a w sposób szczególny Dolara, obecnego selekcjonera Banana oraz byłych czyki Kozlika i Astę.

Last edited by Kaznodzieja at 12/15/2014 3:41:08 AM

Advertisement