Pozdrav zajednico!
Posle dužeg vremena se obraćam, jer sam bio strašno zauzet, a i nije bilo takmičarskog značaja u utakmicama koje smo igrali. Sada ću ipak rekapitulirati ovaj drugi deo sezone.
U ovom trenutku igramo protiv reprezentacije Perua, a ranijih nedelja smo igrali protiv Škotske, Letonije, Finske, Engleske i Švedske. Kao što vidite preferirali smo severnu Zemljinu hemisferu, a za kraj smo izabrali tropske prašume Južne Amerike. :)
Elem, pobedili smo sve prijateljske sem prve protiv Škotske, jer su oni igrali sa igračima starijim od naših. Gledao sam da protivnici budu što približniji nama po rangu i pošto smo ih sve vrlo lako savladali opravdano se možemo nadati da i jačim reprezentacijama možemo biti takmac. Kada sam već spomenuo i taj rang, onda valja reći da je i on za nijansu bolji trenutno. Na rang listi smo sada 28. što znači da smo se popravili za 5 mesta. Možda je neznatno, ali možda će i značiti prilikom žreba za predstojeći Utešni turnir.
Što se ekipe tiče meni se sviđa kao i svaka do sada što mi se sviđala. :D Očigledno je da ne znam da procenim jačinu ekipe, pa ću to preskočiti ovaj put. Ko želi da pogleda ono s čime raspolažemo može to učiniti vrlo lako, jer je na disku sve ažurirano. Trenutno radim draft i ima brdo igrača i posla oko njih, pa kad to završim disk ću skroz urediti, obrisati stare igrače i sve to.
Ekipa je standardna za naše uslove i potencijale. Nešto slabiji centri nego prethodnih sezona. Nemamo nijednog razbijača. Krila su solidna pogotovo Todor Stojković. Bekovi standardno solidni, ali ništa posebno. Ne izdvajaju se ni po čemu. Moja malenkost je opet istrenirala jednog beka, Nedeljka Đuričića. Ima najviše skilova od svih ukoliko se ne varam, ali je zanimljivo da je tek treći bek po kvalitetu, uprkos broju skilova. :) To samo govori da su nam svi bekovi istog kvaliteta i odlučivaće nijanse ko će igrati.
Hvala menadžerima koji treniraju sve domaće igrače. Trening se svakako isplati. Eto, do sada nisam imao rezultatskih uspeha sa reprezentacijom, ali sam bar sa mnogim menadžerima istrenirao dobre igrače koji su ili ostali po svojim timovima da budu nosioci igre ili su prodati za višemilionske cifre. Ovo bi trebalo da bude svima dovoljna motivacija za trening domaćih igrača. :) Pogotovo sada kada nam dolaze bolji igrači sa drafta. Još jednom, hvala menadžerima na saradnji do sada, hvala što većina poštuje ono što tražim i nadam se da ćemo imati odličnu saradnju i ove poslednje sezone u kojoj ću biti selektor.
U narednim danima verovatno će biti više reči o ekipi, draftu i protivnicima.