Evo nas na polovini sezone ! Vreme brzo prolazi !
Pa da vidimo sta smo to imali danas i da sumiramo
utiske iz prvog dela sezone...
Ni danas plava konferencija nije uspela da dodje do pobede !
Rezultat je ponovo neresen kada su plavi domacini , 4:4 !
Durlanci i Ale su , moze se reci , ocekivano izgubili. Gandza
nema uopste los tim ali je idalje u kupu sto je rezultovalo
ocajnom formom igraca , tako da je i njegov poraz ocekivan
iako je bio domacin. Red Zmaja je porazen od Zenice sto nisam
ocekivao ali je Zenica poslednju cetvrtinu dobila 22-8 i preokrenula
utakmicu. Jako bitna pobeda u gostima. To su 4 pobede gostujucih
ekipa...
Za domacine tj Plavu konferenciju pobede su ocekivano ostvarile ekipe
Stasine bebe , Hofmanski , Strpce dok se Crnokosa jako mucila protiv
Ramsa i dobila 1 poen razlike ! Nazalost nisam ispratio da li je bio neki kos za
pobedu u poslednjoj sekundi ili slicno :) Malo i o mojoj utakmici :
Ja sam danasnjom utakmicom zadovoljan. Zasto ? Valjalo je sve osim jedne
stvari. Prvo , nisam bas pogodio nacin na koji ce Hofmanski da igra , bila je
zona koja je trebala da cuva sut spolja i promasio sam fokus. E sad , dal je
1-3-1 zona uticala da mi skroz ubije skok ? Ako uzmem u obzir da sam imao
33 skokova ukupno na utakmici a Hofmanski 64 od cega 29 u napadu , i izgubio
sam samo 8 razlike u gostima , jasno je zasto kazem da sam zadovoljan. Imao
sam bolje procente suta i za 2 i za 3 , vise asistencija , vise ukradenih i blokada
i manje izgubljenih lopti. Ali je skok ocigledno bio presudan u ovoj utakmici. 15
suteva vise je uputio Hofmanski i plus imao duplo vise slobodnih bacanja od mene.
Cestitke na pobedi ! :)
A sada nesto uopsteno o prvom delu sezone :
Stasine bebe i Sveti Vid za sada deluju kao favoriti da osvoje svoje konferencije
i odu u finale lige ali to tada ima jos dosta da se igra. Stasine bebe su jedina ekipa
iz Plave konferencije koja nema ni jedan poraz kod kuce ! Sa druge strane , u crvenoj
konferenciji to je slucaj sa prva 4 tima na tabeli ! Za sada delujemo malo sigurnije ali
to ne cudi jer Durlanci i Ale nemaju bas neke takmicarske ambicije trenutno dok je Gandza
bila na 5-0 a onda izgubila 6 utakmica za redom zbog vec pomenutih slabih formi igraca...
Kako ste zadovoljni prvim delom sezone ? Koja ekipa vam deljuje najubedljivije ?
Da li mislite da neka ekipa moze da se "povampiri" u drugom delu sezone i sa donjeg
dela da ode u vrh ? :)
Sto se mene tice ja sam dosta zadovoljan. Reko sam pred pocetak sezone da je neki
realan domet 5 ili max 4 mesto. Razlika je naravno velika , jer 4 ide u plejof a 5 moze cak
i da ispadne iz lige. Tako da bi 4 mesto koje trenutno imam bio vrh plasman za kraj sezone
al za to cu morati itekako da se pomucim. Moglo je naravno da bude i bolje , protiv Mitrovice
kontam da sam sam sebe pobedio , poraz protiv Cvetica je bio bas cudan jer sam vodio 22 na
poluvreme. Malo sam kasno skapirao koliko je velika prednost domaceg terena , tako da kod kuce
i Opusteno zalaganje je cesto dovoljno za pobedu , dok je u gostima i sa Normalnim zalaganjem
tesko pobediti pa se i tu vise isplati igrati na Opusteno i jacati entuzijazam...Najvise sam zadovoljan
zbog treniraca koji su do prosle sezone bili rupe na obe strane terena a sada vec polako sustizu
ove starije igrace i ne predstavljaju toliko veliki minus kada su na terenu. Ako i sledece sezone budem
ovde , kontam da ce i u napadu poceti nesto da se pitaju ! :)
Eto jedna bas dugacka objava za presek stanja na polusezoni , na dalje ce biti krace , obecavam ! :D