Νεκτάριε, τελικά οι ελεύθερες βολές ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στα pp100 shots matchup ratings.
H επιβεβαίωση προέρχεται, μέσω BB-mail, από τον BB-Marin.
O λόγος που ρώτησα επ'αυτού είναι προφανώς η συζήτηση που είχαμε στο νήμα της Εθνικής, σχετικά με το σκορ του αγώνα, βάση του pp100.
Εγώ το υπολόγιζα με την (1η)φόρμουλα που έχεις γράψει κι εδώ, όπου δεν συμπεριλαμβάνονται οι βολές και προστίθενται στο τέλος, ενώ εσύ το υπολόγιζες με άλλο τρόπο πλέον, στον οποίο οι βολές είναι πλέον μέρος των ratings.
Μου έκανε εντύπωση, διότι με βάση την πρώτη φόρμουλα, τα αποτελέσματα που έπαιρνα ήταν αρκετά ικανοποιητικά και με αποδεκτές αποκλίσεις, ως επί τω πλείστον, αλλά και γιατί θεωρητικά μου ξίνιζε αρκετά η αντίθετη εφαρμογή.
Οταν μας έδωσες στο νήμα της Εθνικής το εξελάκι με τη δεύτερη φόρμουλα μετρήσεως του σκορ, υπολόγισα 6-7 τυχαία παιχνίδια(όχι blowouts και για να είμαι πιο σίγουρος με ίδια διάθεση).
Οι αποκλίσεις που είχα σε αυτά, ήταν πολύ μεγαλύτερες από αυτές που είχε στα ίδια παιχνίδια ο πρώτος τρόπος μετρήματος(με βολές ξεχωριστα).
Προφανέστατα επειδή βαριόμουνα να υπολογίσω χειροκίνητα μερικές εκατοντάδες παιχνίδια, για να αποκτήσω αξιόπιστο δείγμα αλλά και επειδή μου είχες πει ότι δεν έχουμε διευκρίνιση από κάποιο ΒΒ για το τί ισχύει στην προκειμένη περίπτωση, έστειλα στον Marin mail όπου του εξήγησα γιατί κατέληξα σε αυτόν και αν μπορεί/θέλει να διαλευκάνει το ζήτημα.
Υ.Γ για λόγους δεοντολογίας και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, αναφέρω στο mai ότι "κατέφυγα" σε αυτόν, αφού και οι τοπικοί Gms δεν μπορούσαν να απαντήσουν κατηγορηματικά αν συμπεριλαμβάνονται ή όχι και οι βολές στο pp100 rating.
Last edited by maddoghellas at 7/4/2013 7:16:22 AM