zachraňme jen opravdové juniorské skvosty
Ukaž mi, kteří z těch hráčů, jejichž skilly neznáme (jsou v mém předchozím příspěvku), protože vznikly vygenerováním týmů po začátku téhle sezony, jsou ty skvosty a rád ty ostatní nechám plavat a pokusím se v následujících 2 zápasech zabojovat. Nebo se klidně dohodněme, že když neznáme skilly, tak je prostě necháme plavat. Tuhle část Tvého příspěvku jsem vyzdihl jako aktuálně nejdůležitější.
Že je to nejhorší výsledek v historii turnaje útěchy, je pravda. Určitě se některé prohrané zápasy daly vyhrát. Na druhou stranu jsem tady otevřeně řekl, že tuhle sezonu budeme experimentovat s taktikami, protože na výhru v turnaji útěchy reálně nyní nemáme, a to je to prakticky jediné, o co v turnaji jde. A příliš nesouhlasných hlasů jsem nezaznamenal v době, kdy se to řešilo. Bohužel je potřeba se podívat i na los, letos jsme nedostali snad kromě Jižní Korey žádného pohodového soupeře. Minimálně předchozí 2 turnaje útěchy byla cca. polovina zápasů oddechových.
Myslím, že výsledky minulou sezonu v kvalifikaci patřily naopak k těm nejlepším v historii.
Z hlediska žebříčku, ten bych opravdu nepřeceňoval, týmy cca. mezi 3. až 6. košem jsou docela vyrovnané a z mého pohledu nehraje příliš roli, jestli je tým v danou chvíli v žebříčku 25. nebo 50, počítá se, jestli někdy dosáhneme na nějakých opravdový úspěch, být pořád kolem 20. místa, ale reálně nic pořádného nevyhrát, není k ničemu.
Bohužel pořád je hlavně v první lize minimum manažerů, kteří jsou ochotni koupit roztrénované hráče s vysokým potenciálem, kteří už začínají být pro týmy z nižších lig nákladní, a věnovat se jim dále intenzivně v tréninku. Což jde vidět třeba teď v případu Banobre, kde se žádný zájemce nepřihlásil, takže bude muset jako obvykle do Hostivaře. Současně bych chtěl ale těm, kteří v první lize hráče pro repre aktuálně trénují poděkovat, protože takoví jsou (když z hlavy jmenuju ty, co mají někoho v NT nebo na dosah seniorskému NT - macros, flumpinka, hadzi, koller, nellong, iwenzee - tomu teď bohužel nejsem aktuálně schopen sehnat hráče, jakého by si představoval). Ale i tak někteří trénují jen dvoupostově, málokdo si vezme 3 čechy, aby je drtil jednopost, což je ideální situace, abychom to někam dotáhli. Samozřejmě někteří v lize trénují mladší ročníky, ale ty nechci jmenovat, abych na někoho nezapoměl.