E ja ne znam koliko se secas i koliko se ostali secaju, ali sve ovo izmedju vas dvojice citao sam i kad su Bil i Samurajko rkali jedan na drugog. A na kraju postadose dobri pajtosi.
@Svetislave, cisto da razjasnim neke stvari s pocetka ove rasprave, jer ocigledno je da neke stvari nisu kao sto su pre bile. Barem ih ja vidim drugacije.
Prvo, to sto Cika drobi da je on kriv, moze da okaci. . . Nije Cika kriv. Krivi smo mi koji smo pokusavali na drugaciji nacin za razliku od Cike da ukazemo da nije dovoljno verovati svajcarskim bajkama vec da je kontinuitet u radu reprezentacije sa povremenim usavrsavanjem i uzdizanjem na visi nivo najbitnija stvar za reprezentaciju. Dok sam ja, Jarley, Popaye i jos neki pisali lepo, objasnjavali stvari vrlo fino i razumno, a da pri tom, nikom se ne zameramo i da kojekavima bukvalno titramo jajca, niko nas nije ni dva % zarezivao. Svi su se hvatali za Ciku, samo zato sto je on jedini na drugaciji nacin sve to iznosio. A smatram da je onaj fini i kulturan nacin najveca propast za reprezentaciju iz 2 razloga: 1)zbog rezultata na proslim izborima, jer ocigledno da na mene, jarleya i ostale fine niko nije ni obracao paznju; 2) zbog koturovog pristupa, za koga je cika malo dete. Koturovo pametovanje mnogo vise vredja od Cikinog. Samo, njegovo je zavijeno, kako neko rece, u oblandu, pa tu mozes da razlikujes menadzere koji razmisljaju i oni koji "razmisljaju". Da te podsetim ukratko na samo par stvari Koturovog pametovanja. Kotur smatra da prijateljske utakmice nisu bitne; da iskustvo igraca nije bitno, pa nema ni smene generacija kada se zavrsi takmicarski deo; da entuzijazam nije bitan jer pravila vezana za reprezentacije nisu vredna citanja, a i sto bi jedan selektor morao da ih zna. Ovo su stvari koje pojedinacno, kao i mnoge druge pojedinacne stvari koje nisu vezane za reprezentaciju (npr. kod treninga igraca: visina, potencijal, godine), ne uticu preterano na neki rezultat, trening igraca ili nesto drugo. Medjutim, kada sve ove stvari stavis na jedan kup, e onda one imaju mnogo velikog uticaja na to sto im je namena. I sad mi kazi, zar ovo koturovo prosvetljavanje nije vredjanje onih koji razmisljaju?
U reprezentaciji ne moze da bude ustupaka, titranja, lizanja i ostalih zvalavih radnji. Ili radis za reprezentaciju kako treba ili ne radis. Ako ne radis kako treba, koja je onda tvoja funkcija, sta ti imas vise da se petljas oko repke, sta ima da prosvetljujes i da pametujes. I takve treba odmah staviti na crnu listu, da ne kazem nesto gore. Pa sta mislis, da su svajcarci napravili ovakav uspeh sa svojom repkom, a sa malim brojem aktivnih korisnika, tako sto su zvalavili jedni druge.