BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Dyskusja ogólna (sezon 15)

[NT] Dyskusja ogólna (sezon 15) (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Tales

This Post:
00
171604.565 in reply to 171604.564
Date: 2/8/2011 12:17:39 PM
Overall Posts Rated:
445445
ale ja nadal nie wiem skąd ma być kasa na to wszystko???

Po pierwsze będę najlepszy, po drugie będę pierwszy ...
From: B.B.King

This Post:
00
171604.566 in reply to 171604.563
Date: 2/8/2011 12:23:47 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Tylko jak ktoś nowy, dołączając do BB mógłby kupić reprezentanta lub kogoś z kręgu reprezentacji? Czy byłby to trening od podstaw, czyli w I drafcie jakaś perełka a potem szlif? Ja nie mam pomysłu na to jak na samym początku zdobyć taką kasę.

Jak wyprzedasz cały skład i zwolnisz wszystkich pracowników, to na pewno zarabiasz ;-)
Na biletach, gadżetach, kontrakcie TV, a Twoje wydatki to maksymalnie 7k tygodniowo (wymieniasz pracowników co sezon, gdy im pensja skoczy do 2,3k). Ciekawe ile w ten sposób dałoby się wyciągnąć.
Ale na pewno istnieją szybsze i lepsze sposoby, to już by należało dopracować tak, żeby stosunek ilości poświęconego czasu do efektywności był optymalny.

Ta drużyna jest botem, jest ostatnia w V lidze, ma delikatnie rozbudowaną halę:
http://www.buzzerbeater.com/team/163900/arena.aspx
Wziąłem jakiś średnią frekwencję i wyszedł zarobek 89k z biletów. Do tego TV + gadżety to spokojnie wychodzi ponad 100k.
A więc po sezonie jest już bańka z hakiem odłożona. A jakby żywy manager zaczął coś majstrować (np trenować na handel), to pewnie mógłby wyciągnąć jeszcze więcej.

Last edited by B.B.King at 2/8/2011 12:24:40 PM

From: Tales

This Post:
00
171604.567 in reply to 171604.566
Date: 2/8/2011 12:28:39 PM
Overall Posts Rated:
445445
Czyli to melodia na jakieś 2 sezony na przód zanim taki klub-farma uzbierał by na zawodnika i ewentualnie trenera bo o nim i o lekarzu też nie można zapominać...

Po pierwsze będę najlepszy, po drugie będę pierwszy ...
From: B.B.King

This Post:
00
171604.568 in reply to 171604.567
Date: 2/8/2011 12:39:56 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Przecież normalna sprawa, że nie da się od zaraz.
Poza tym możliwe, że da się to przyśpieszyć - jeśli opracować lepszy plan niż sprzedanie wszystkich zawodników ;-)
Ile wynosi średni tygodniowy zarobek w Twojej lidze? Może sto tysięcy tygodniowo dla drużyny, która nie ma nikogo w składzie, to całkiem niezły sposób na rozwój, może nawet bardziej efektywny niż aktywne granie w IV lidze ;-)

This Post:
00
171604.569 in reply to 171604.566
Date: 2/8/2011 12:50:43 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Można też w taki sposób rozumieć interes kadry, że zwyzywał mnie parę razy, żeby chronić kadrę przed odwróconymi, a teraz się wypiął...

Chroniłem kadrę przed Tobą...gdybym chciał chronić przed odwróconymi to musiałbym atakować tomka de Mello, bo on robił cokolwiek w tej sprawie;-)

Wtedy sporo osób nie rozumiało, dlaczego tak bardzo angażuję się w dyskusje z Tobą, a ja chciałem pokazać ludziom do czego jesteś zdolny i co się stanie kiedy zostaniesz selekcjonerem. Uznałem wtedy (jak się okazało słusznie), że jest takie ryzyko. Sporo osób dostrzegło to co chciałem...ale to i tak było za mało i dzisiaj mamy to, czego tak bardzo się obawiałem. Kadra stała się Twoją własną zabawką, z której gry przyjemność czerpiesz chyba tylko Ty, a oczekiwania i sugestie ludzi w ogóle Cię nie interesują.

Z perspektywy czasu wyszło, że walczyłem wówczas w słusznej sprawie...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To, że nikt nie chce Ci pomagać to efekt tego jak traktujesz ludzi. Ja o tym wiedziałem już przed wyborami i od razu zadeklarowałem, że w kadrze prowadzonej przez Ciebie nie chce mieć żadnego udziału. Po pierwsze to nie podpisałbym się pod Twoją kadrą i sposobem jej prowadzenia swoim nickiem, a po drugie już dawno zdałem sobie sprawę, że współpraca z Tobą jest bardzo trudna. Jakby porównać rozmowę z Tobą do potrawy to już po pierwszym kęsie nie masz ochoty by kontynuować jedzenie, a wszystko kończy się niestrawnością i potrawa długo się odbija;-).
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ktoś pisał, że dopóki są wyniki to krytyka Ci się nie należy. Dla mnie i dla tych co Cię krytykują kadra to coś więcej niż tylko wynik. Kadra to pewien klimat, zabawa...a to co robisz z kadrą i atmosferą wokół niej Nas nie bawi. Możesz nawet wygrywać ale jak nie zmienisz podejścia to pewnie nikt tych wygranych nie będzie oglądał.

W pierwszym tygodniu po objęciu funkcji selekcjonera pokłóciłeś się prawie ze wszystkimi:D:D Teraz narzekasz, że nie masz kolegów, nikt Cię nie lubi, wszyscy wypięli się na kadrę, nikt nie chce Ci pomóc itp...Oby tak dalej, to do końca kadencji zostaniesz sam:P banan widzę już się waha, czy dobrze zrobił wchodząc do Twojego sztabu (171604.515).
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Piszesz, że wzorujesz się na VJ O_0....Ja się cieszę, że on nie wzoruje się na Tobie;-)))

VJ robi świetną atmosferę i potrafi współpracować z ludźmi. Nawet to, że jak dotąd nie odnosi za dużych sukcesów z kadrą nie stanowi jakiegoś wielkiego problemu. Ludzie sami garną mu się do pomocy. Nikogo nie trzeba namawiać. To jest gra, która ma przede wszystkim cieszyć i bawić. Wynik też jest ważny...ale jak jest dobra atmosfera, ludzie garną się do pomocy to i wynik przyjdzie. Najważniejsze, że wszyscy dobrze się bawią.

PS. Pamiętam czasy kiedy w BB panowała atmosfera przyjaźni i pokory. Jak kogoś poniosło potrafił przeprosić, a jak ktoś coś chciał to umiał poprosić. Dzisiaj słowo przepraszam przez ludzi takich jak Ty odbierane jest jako słabość i szybko jest wykorzystywane. Bolesne… Dla mnie ciągle ten, którego stać na takie słowo jest silny. Brawo Asta!!

This Post:
00
171604.570 in reply to 171604.569
Date: 2/8/2011 12:59:32 PM
Overall Posts Rated:
12061206
To już jest męczące, te kolejne płacze, że przegrałeś wybory ;-)
Swoje motywacje wyrażałeś już wielokrotnie ;-)
http://img827.imageshack.us/img827/7918/koz12.png

This Post:
88
171604.571 in reply to 171604.570
Date: 2/8/2011 2:14:34 PM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
40944094
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Już mnie niczym nie możesz zaskoczyć. Ja to wszystko znam:D Na imię Ci Print, a na nazwisko Screen;-) Taki właśnie jesteś...Wycinasz jakieś wycięte z kontekstu wiadomości, przekręcasz, manipulujesz, wykorzystujesz. Później siedzisz w koncie i płaczesz, że nie masz kolegów i nikt Ci nie pomaga, a opinii publicznej wciskasz kit, że wszyscy wypięliśmy się na kadrę. Tym razem nie uda Ci się wyprowadzić mnie z równowagi:P

Niech będzie, że płaczę bo przegrałem...(zrób print screena bo się przyznałem;-] i będziesz mógł to na pewno kiedyś wykorzystać). W każdym bądź razie nie chcę mieć z Tobą nic wspólnego. Jeśli moja nieobecność przy kadrze ma jej zaszkodzić to trudno. Tak zadecydowali wyborcy, a ja pisałem o tym przed wyborami i na pewno nie jest tak, że się na kadrę wypiąłem.

PS.1 Nazwa pliku koz12, a szczególnie ta 12 oznacza, że się solidnie przygotowałeś do tej kadencji;-)) Na innych też masz takie teczki? Pozdrawiam i gratuluję. Oby tak dalej, a atmosfera na pewno będzie super i wszyscy będą się rwać Ci do pomocy;-)

PS.2 Dlaczego scauci nie dostali jeszcze baz i kiedy je dostaną? Chciałbym żebyś odpowiedział na te pytania (specjalnie je pogrubiłem). Mija 4 tydzień sezonu...masz czas na screeny, a co z rozwojem zawodników? Masz swoje urządzenia, a aktualizacje zrobiłeś w pierwszy tygodniu. Dlaczego to tak długo trwa?

This Post:
00
171604.572 in reply to 171604.569
Date: 2/8/2011 2:45:21 PM
The French Bulldog's
II.4
Overall Posts Rated:
11491149
Second Team:
The French Bulldogs II
Kadra to pewien klimat, zabawa...

Ehhh... Kiedyś właśnie tak było! Piękne czasy;-)

From: Mario
This Post:
00
171604.573 in reply to 171604.572
Date: 2/8/2011 5:14:43 PM
Overall Posts Rated:
605605
Ziew .... cytując pewnego jegomościa.

From: Mario
This Post:
00
171604.574 in reply to 171604.572
Date: 2/8/2011 5:14:54 PM
Overall Posts Rated:
605605
Ziew .... cytując pewnego jegomościa.

This Post:
22
171604.575 in reply to 171604.572
Date: 2/8/2011 5:45:57 PM
Overall Posts Rated:
12061206
sam dokładasz wszelkich starań, żeby klimat był jak najgorszy.
od kiedy wygrałem wybory, to każdy Twój post w wątkach kadrowych pisany jest tylko w celu pogorszenia atmosfery. nawet jednego neutralnego postu nie znalazłem, a co dopiero pozytywnego. same zarzuty, pretensje, napinka, oskarżenia.

Advertisement