BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő V.

Kérdés és csevegő V. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
113683.569 in reply to 113683.565
Date: 12/1/2009 2:45:12 PM
Overall Posts Rated:
2020
Szerintem a 2-3 védekezés jobb alap támadás ellen, mint az 1-1 védekezés a kinti támadás ellen. Ezenkívül hiába játszik nála a legjobb(?) magyar center, egy ember azért nem szedhet annyi lepattanót, mint az egész csapat, mióta változtattak a pattanó generálásán. Régen elég volt 1-2 ember, és már az egész csapat istenien szedte a pattanókat. Most csak azok szedik jól, akik tényleg jók benne. És most ebben is te voltál a jobb. Szóval ennyi. Mivel az ellenfeled ritka gyenge volt távolról a statisztikák szerint, így esélye sem volt a 2-3 zónád ellen elég támadó lepattanót szedni. Márpedig, ha nincsa z embernél a labda, úgy elég nehéz kosarat dobni. Talán egyedüli kivétel az én egyik meccsem real time-ban, amikor a centerünk a saját palánkunk alatti feldobásból akkora kosarat zúdított a gyűrűnkbe, hogy öröm volt nézni. Persze nem nekünk. :-) Az edző csak azért nem kapott infarktust, mert éppen a táskájában kutaott. Csak a nagy röhögésre kapta fel a fejét.

This Post:
00
113683.570 in reply to 113683.569
Date: 12/1/2009 4:45:23 PM
Overall Posts Rated:
2828
Köszi mindenkinek válaszokat valszeg igazatok lehet:)
Nagyon örülök ennek,mert az első szezon a legnehezebb és ha meglesz most a bent maradásakkor lehet építkezni:) a 18 éveseim szépen fejlődnek.
Meg azért 3. helyről választhatok a drafton ott is le eshet valami!
Azért írtam hogy legjobb center mert a jelenlegi fizetése még a legjobb,és gondolom még öreg fejjel 22 évesen is képes a fejlődésre :)

This Post:
00
113683.571 in reply to 113683.565
Date: 12/1/2009 7:16:59 PM
Overall Posts Rated:
190190
Nos, mint csoportellenfél, megnéztem:) Azt lehet tudni, hogy patrese nem tud csapatot építeni Raffay köré, mert nincs miből. A válogatott átvállalhatná a fizuja felét...Ha már két elfogadható magas emberrel körülveszed, nem villog. Csapatszelleme béka segge alatt, mert elég problémás volt nálunk az utolsó kör: egy csapat 10-11-el, 4(!) pedig 9-12 vel állt. Az meglepő, hogy ennyi lepattanót szedtél, számomra legalábbis. De szép győzelem volt! Sajnos a mi konferenciánk gyengébb, vagy kevésbé aktív, így szerintem annyira nem lesz meglepetés, ha kiesnek. Viszont harmadosztályból nem lehet bírni Raffay fizetését, úgyhogy lehet kezdeni a pénzgyűjtést!

Tegyünk együtt a válogatottakért, neveljünk magyar fiatalokat!
This Post:
00
113683.572 in reply to 113683.570
Date: 12/2/2009 3:14:44 AM
Overall Posts Rated:
173173

Azért nyertél, mert az ellenfeled gyakorlatilag egy ember köré épül, aki történetesen center. Adja magát a 2-3 zóna, és akkor megfogható. Más okot keresgélni is felesleges.

Amúgy minden tiszteletem az ellenfeledé is egyben, mert bevállalja azt, hogy akár ki is esik egy válogatott center eltartása miatt.

This Post:
00
113683.573 in reply to 113683.572
Date: 12/2/2009 6:45:17 AM
Overall Posts Rated:
2828
Hát igen csak egy emberre építi fel a csapatát,de minden tisztelet az övé!
De ha már az eltartásnál vagyunk.én nem akarok turkálni a zsebében mert nem az én dolgom,de sztm itt is nagyok a veszteségei
-stadionja kicsi
-azért a többi játékost is fizetni kell
-a személyzet gondolom az ilyen játékoshoz min az 5 edző

Szerintem neki így min 100-150 vesztesége van havonta!
Pedig aki ilyen játékost nevel az megérdemelné hogy sikeres legyen..de ez a játék hibája hogy aki a legjobbakat tartja az nem igazán lehet eredményes..
Most vagy eladja vagy csőd sajnos..
de persze csak az én meglátásom,sok sikert neki a következő utáni meccstől :)

From: magpie
This Post:
00
113683.574 in reply to 113683.573
Date: 12/3/2009 3:49:33 PM
Overall Posts Rated:
00
Sziasztok

Nekem két kérdésem lenne(lett volna),
Az egyik hol van a draft az új menűben , de régiben is be tudom állítani, meg mintha már valaki épp ki is irta volna:)

A másik ennél bonyolultabb, két és fél szezon óta nyomom a játékot és az óta center/erőcsatárokat edzek, most már úgy érzem továb nem kell, meg fizujuk is annyi lesz már jövőre el se bírom...de maradnak mert ezért küzdöttem eddig hogy jók legyenek
Szóval kövi szezontól bedobó/dobohátvédeket tervezek venni és azókat felnyomni
A kérdés kb milyenek kellenek, látom hogy mik az alap skillek amik fontosak, meg igazából nekem majd ha 19 sem számít mert nem megyek válogatottra én, de úgy kb egy leírás hogy még mit nézzek majd meg kb mennyibe kerülnek, mit érdemes elöször edzeni ilyenek
A másik hogy hogy jobb, most úgy csináltam 2pontos volt sokáig, aztán belső védekezés, most utolsó szezonban,ebben, blokk meg lepattanó, jó e így vagy inkább úgy kellene majd hogy szakaszosan mindegyik skillből feljebb utána másikat, aztán így folytatni a kört, vagy jó így ahogy ezeket csináltam hogy egyet addig tolok, amig el nem érnek egy szintet

Köszi a helpet előre, meg asszem még majd draft skriptbe is ha lesz már:)

E: Na most nézem a listát, most meg beadott ám 5*-os centereket meg erőcsatárokat ó a fene enné meg...

Last edited by magpie at 12/3/2009 3:55:16 PM

From: Precki

This Post:
00
113683.575 in reply to 113683.574
Date: 12/4/2009 5:45:30 AM
Dombó KC
III.8
Overall Posts Rated:
1818
1. A draft a Csapat szervezése menüpont alatt jobb felül a legördülő menü majdnem legalján van (jól eldugták).

2. Edzés szemponjából ugye a belsőknél nem igazán szokták a rotációs edzést (én csak így hívom) alkalmazni, ahogy te sem tetted és szerintem ez ott így jó is. Külsőknél már nincs ekkora egyetértés, hogy hogyan kéne. Ez részben attól is függhet, hogy hol szoktál gyakrabban támadni, mennyire van szükség a külsők dobásaira már az elején. Én személy szerint azt preferálom, hogy a külső védekezést 9-10-ig jó eltolni egy külsőnek, addig csak arra edzeni, aztán jöhet felváltva a tempó, dobótáv, technika, passzolás, labdavezetés fejlesztése, ezt már a rotációs módszerrel. És persze eközben is kapjon néha védekezés edzést. Én ezt tanácsolnám, de mondom, szerintem külsők edzésénél jobban megoszlanak az edzésről alkotot vélemények ...

From: kaygee

This Post:
00
113683.576 in reply to 113683.574
Date: 12/4/2009 6:02:08 AM
Overall Posts Rated:
173173
A külsők edzésénél arra mindenképp figyelj oda, hogy labdavezetésből elég könnyű "túledzeni" őket, mármint a többi tulajdonsághoz képest. Ezt ugyanis több edzés is fejleszti, tehát a labdavezetést elég jól edzheted rotálva (ha már így hangzott el). A külső védekezés tapasztalataim szerint pokoli lassan megy két posztra, azt mindenképpen egy posztra kellene csinálni, míg mondjuk a technika már megint más kérdés, mert az 1-1 is van rá hatással.

Én azt tudom tanácsolni, hogyha azt tapasztalod, hogy az adott héten a várakozásaid szerint már szintet kellett volna lépnie egy játékosnak, akkor válts át ideiglenesen valamire, ami kiegészítőként edzi az adott skillt. Nagyon hálás tud lenni a dolog, mert ilyenkor előfordulhat, hogy egyszerre több szintet tud lépni, multisabb játékos lesz az eredmény.

From: kaygee

This Post:
00
113683.577 in reply to 113683.576
Date: 12/4/2009 6:04:00 AM
Overall Posts Rated:
173173
Elnézést, természetesen úgy értettem, hogy egyszerre több skillből tud szintet lépni.

From: magpie
This Post:
00
113683.578 in reply to 113683.577
Date: 12/4/2009 11:22:19 AM
Overall Posts Rated:
00
Na most nézem hogy tempódobás meg dobótáv azt jól tudom majd edzeni nekik, de a többit, technika, passz, külső védekezés azt nem tudom bedobó meg dobóhátvédnak beállítani azoknál írányító az elsődleges...
Na most nemtom mit hogyan kellene...
Vagyis hát gondolom akkor egyiket az irányító poszton kell játszatnom közben leesett amugy:)
Csak úgy nem volt értelme vennem egy jobb irányítót sajnos:(
Hát ezt még jól ki kell akkor fundálnom úgy látom

Amúgy elöször nem lesz annyira szükségen a kinti dobásokra mert sztem a kész centerekkel fogok majd nyomulni inkább tényleg kint a védekezés az elsődleges:)
Ja és ha két pontos a taktikám akkor olyan kellene külső posztokra is aki jól dobja nem?

This Post:
00
113683.579 in reply to 113683.578
Date: 12/4/2009 3:04:34 PM
Baracskai Betyárok
II.1
Overall Posts Rated:
154154
Nem.

Advertisement