LeBron za Thompsona lobira za čimvišjo plačo. Cleveland je Thompsonu že tako ponudil za njegove skille zelo zelo dobro pogodbo (mislim, da nekje 12-13M na leto). Glede na to, da njegova igra večinoma sloni na borbenosti in energiji, saj šuta, pregleda nad igro ali centrske tehnike nima, je to zelo zelo dober denar - pa ga je zavrnil.
Kako bodo torej plačali Varejaota, LeBrona, Love-a, Irvinga in Thompsona, mi ni jasno, saj je tudi za Varejaota LeBron zlobiral višjo plačo, kot bi jo dobil na trgu.
Sicer pa jaz pred konferenčnim finalom nisem gledal niti ene tekme GSW-ja, potem pa vseh pet, ker pač navijam za Houston Rockets. In šokiralo me je, kako umazana igralca sta Green in Bogut. Še posebej Green je izpopolnil cukanja za majico, roko ter nelegalne bloke na takšen način, da mu sodniki skoraj vse spregledajo. Ko je Arizo zaustavil (spet) z nepravilnim blokom, se mu je Ariza umaknil, Green je padel na njega in ga povlekel za noge, da ne bi mogel braniti Curryjevo trojko - sodniki pa niso čisto nič dosodili. Čista farsa.
Včeraj so hvalabogu Bogutu piskali nelegalne prijeme na Thompsonu, ko ga je enkrat pod košem vlekel, da ni mogel skočiti za žogo, drugič pa povlekel za roko, da ni mogel pomagati na Curryju, ko je le-ta šel v prodor in zbežal svojemu čuvaju.
Poleg tega, da ima GSW neverjetno srečo s poškodbami nasprotnikov, igrjao tako igro (Bogut in Green), ko ni za nikamor. Zato srčno upam, da zmaga Cleveland, čeprav mi LeBron nikoli ni bil zelo simpatičen.
Danes se je videlo, kaj se zgodi, če Curryja na tesno prime dober obrambni igralec, ki mu ni težko prebijati vse legalne in nelegalne bloke, ki mu jih postavljajo soigralci. Kaj bi šele bilo, če bi Curryja držal Beverly, ki je boljši obrambni igralec od Dellavedove? Beverly bi verjetno dušo pustil na igrišču in Curry bi še vedno dal svojih 20 pik, ampak težko bi prišel v ritem in ne bi recimo metal trojke iz levega kota z boljšim procentom kot proste mete.