BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým

Národní tým (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Amare

This Post:
00
102056.570 in reply to 102056.568
Date: 5/11/2010 1:28:35 PM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
Úplně s tebou souhlasím. Tato seniorská sezona byla hned na začátku deklarována jako taktický experiment, a celkem o nic důležitého v ní nešlo, protože šance vyhrát Consolation Tournament objektivně nebyla. Samozřejmě, každý trenér rád vyhrává, a jsem si jist, že občas rwystyrk jen s velkým skřípením zubů nenastavil push+osobku :-).
Alespoň se ale ukázalo, že příležitostné volání po změně taktiky, abychom nehráli stále tu naší "klasiku", nemělo příliš opodstatnění. Podle mě je to dané již výběrem a doporučovaným tréninkem našich hráčů, kteří jsou obvykle hodně univerzální, žádná vyhnaná monstra. Jim tato hra /klasika/ prostě sedí.
Je třeba porážky hodit za hlavu, a dívat se kupředu. Trenéry z nižších lig pro zachráněné mladíky seženeme bez problémů.
Ad aigidos - rwystyrk mluvil o tom, že je těžké sehnat manažery z první ligy, aby dále pracovali nejlépe s několika již roztrénovanými českými hráči, kteří třeba skončí/li v U21 - něco jako je třeba Sedlár a Smolník ve Flumpacích nebo teď Čech+Vozka v Hostivaři. Aspoň tak jsem to pochopil já.

From: aigidios

This Post:
00
102056.571 in reply to 102056.570
Date: 5/11/2010 1:56:56 PM
Overall Posts Rated:
4040
Hmm, takové stěhování z U21, kdy se vystřídá i klub a hráč půjde o ligu nebo dvě výš, zni logicky. To potom znamená, že by jste měli v U21 bantovat top týmy z II. lig... kdo nemá svého reprezentanta?

This Post:
00
102056.572 in reply to 102056.571
Date: 5/11/2010 2:15:14 PM
Overall Posts Rated:
3636
Me osobne trosku mrzi, ze jste ty nove taktiky zkouseli se "starymi" hraci. Mozna stalo za zkousku pozvat par hracu tech ouside/inside monster a vyzkouset to s nima. Az pak muzeme hodnotit.

Spis bych chtel, ale navrhnout jinou vec. Osa muzstva pro pristi roky je dana. Uhrovic/Zlatohlavek/Hana. Neuvazovali jste (rwystyrk/Amare), ze byste pripravili dalsi hrace tak aby vhodne doplnovali tyto tri? Hana ma napriklad spatne doskoky, tak ze byAmare napriklad zatlacil na majitele Turka/Urbanka... aby temto hracum vyvezli doskoky. atd (neznam skilly Uhrovice a ze bych rad :), takze logicky nemuzu pokracovat)

From: Uhlik

This Post:
00
102056.573 in reply to 102056.565
Date: 5/11/2010 3:10:08 PM
Overall Posts Rated:
1414
Bohužel pořád je hlavně v první lize minimum manažerů, kteří jsou ochotni koupit roztrénované hráče s vysokým potenciálem, kteří už začínají být pro týmy z nižších lig nákladní, a věnovat se jim dále intenzivně v tréninku. Což jde vidět třeba teď v případu Banobre, kde se žádný zájemce nepřihlásil, takže bude muset jako obvykle do Hostivaře.

To nejni o ochotě, ale o tom, že prostě na hráče typu Banobre fakt nemám prachy. To si může dovolit buď někdo, kdo dobře prodal, nebo ty a Bik, který jste co to šlo, hráli day-traders ... a Bik v tom, se mě zdá, úspěšně pokračuje stále ... :)
Já bych byl ochotnej podřídit trénink Banobremu, ale holt bohužel.

This Post:
00
102056.574 in reply to 102056.572
Date: 5/11/2010 4:08:46 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12321232
Second Team:
Jirkov
Těžko můžeš povolat nějaké monstra, když žádné pořádné kromě Hány nemáme a je to zcela záměrné. Vyrobit monstrum je jednoduché, ale živit ne.
Já říkám otevřeně, že na cestu monster se záměrně vydávat nebudu, když nějaké jakžtakž použitelné (nedopatřením) vznikne, tak pro něj zkusíme najít farmu jako v případě Hány, ale záměrně nikoho nebudu tlačit, aby vytvářel monstra, právě naopak. Sám vidíš, že ani týmy z první ligy nechtějí či dokonce nemůžou z ekonomických důvodů živit hráče s platem 100-150k, tak co s těma monstrama budeme dělat, až jich budeme mít více, kde budou hrát, kdo se o ně bude starat?
Na foru pro repre trenéry jiné země, které už monstra mají, brečí, že jim ti hráči každou chvíli přestupují a nikdo se jim o ně nechce starat.
Pokud chce někdo jít cestou monster, tak ať jde do voleb s touto strategií jako protikandidát.

Osu mužstva si odhalil správně, já bych si ji dovolil ještědoplnit o další hráče a samozřejmě se k nim dotrénovávají další jako třeba Lípa, který má ve 20 součet skillů přes 90 (nejlepší hráč v NT má 108), ale prostě to chvíli trvá, než se dotrénují na NT úroveň, bude stále méně případů, které budou už ve 22 připraveni naskočit do NT, spíše budou muset čekat třeba do 23-24. Co bude důležité, že např. intenzivně trénovaný Kubeš nám ukáže, do kdy má smysl trénovat, zatím v 25 skáče celkem rozumně a dle dohody bude trénovat, dokud bude rozumně skákat, ať ho zastaví věk nebo potenciál.

K ostatním příspěvkům se vyjádřím zítra, ale jsem docela rád, že se rozproudila diskuze, takže budu rád, když tady ráno najdu kupu dalších příspěvků.

Last edited by rwystyrk at 5/11/2010 4:12:08 PM

This Post:
00
102056.575 in reply to 102056.571
Date: 5/11/2010 4:27:38 PM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
Hmm, takové stěhování z U21, kdy se vystřídá i klub a hráč půjde o ligu nebo dvě výš, zni logicky. To potom znamená, že by jste měli v U21 bantovat top týmy z II. lig... kdo nemá svého reprezentanta?

Ano, přesně tak by to bylo ideální, kdyby mladí hráči byli trénováni a zůstavali v nižších českých ligách, a pak se třeba posunuli, kvůli vysokým platům, k našim prvoligistům. Samozřejmě třeba i v 2.lize se dají trénovat reprezentanti nebo kandidáti, ale z vlastní zkušenosti (mám po 2 kandidátech dospělé i U21 repre) vím, že už třeba na začátku příští sezony pro mě bude problém platy všech 4 utáhnout.
V současné době se v U21 už celkem daří to, že většina nejlepších hráčů zůstává doma - když se podíváme na současnou soupisku, jen 2 hráči hrají v zahraničí - Skokan (který na NT nemá šanci kvůli pot., a už netrénuje) a Mlýnek, který je takové polomonstrum a do NT tím pádem má hodně daleko.
A mezi dvacetiletými, které jsem tu před časem vyjmenovával jako kostru pro příští sezonu, jsou 2 hráči v Polsku u manažerů, kteří vzorně spolupracují, zbytek doma. Teď to ještě chce, aby zůstali doma i poté, co odrostou U21 a budou v tom hluchém, různě dlouhém období, než se vytrénují k seniorům. Jeden takový hráč v nižší lize uživit jde, ale několik najednou jen v jedničce.

From: aigidios

This Post:
00
102056.576 in reply to 102056.575
Date: 5/11/2010 5:23:45 PM
Overall Posts Rated:
4040
Možná je budoucnost spíš v tom trénovat taktické hráče. Když jsem si teď skusil v salary calculatoru nadefinovat například u inside hráčů (kde jsou platy nejvyšší) základní skilly:

IS 12, ID 12, RB 12, SB 12

(budu počítat i SB, protože mu BB-Charles dost věří nehledě na to co se povídá a nebudu počítat DV a PA, které plat nepřidávají)..

tak mi vyjde celkový plat 55k

Pokud půjde o taktického hráče na Low post nebo Look inside, může vypadat takhle:

IS 20, ID 12, RB 12, SB 12 ... potom je plat 144k, což relativně fajn vzhledem k legendary IS. Podobně to bude, když bude jakýkoli skill legendary (a ostatní sensational).

A teď pozor - pokud půjde o Motion, Run and Gun, mohl by centr hrát i takový:

IS 1, ID 20, RB 20, SB 12 ... a plat bude 105k

pokud půjdeme do extrému:

IS 1, ID 20, RB 20, SB 20 .. bude plat 177k

naopak pokud by byla rozhodující vnější obrana a inside útok, navrhoval bych centra:

IS 20, ID 1, RB 20, SB 20 ... teda nevím jak by to v praxi dopadlo, ale podle mě to vypadá logicky a plat je 153k

This Post:
00
102056.577 in reply to 102056.574
Date: 5/11/2010 5:27:03 PM
Overall Posts Rated:
3636
Ja to z financniho hlediska plne chapu. Co ja odhaduju podle sebe na prvni ligu je plat v prumeru 60K pro základní pětku = 300K + 3 kličovy nahradniky +- po 30K. To j jsem na 8 hracich a na 400K. Osobne si nedovedu predstavit, ze bych tam pricpal jeste nejakyho pasika za 150K.

Na druhou stranu sis asi sam overil, ze ten tym hracu co mas (a co si pestujes) je schopnej hrat pouze!!! Push the Ball, coz tvoje takticky a strategicky moznsoti znacne omezuje.

Holt bych navrhoval najit dalsi farmu ( a uznavam, ze to muze byt problem) a vytvorit jedno az dve monstran a perimetr - duviod je jednoduche, pujdou lip uzivit. Je mi jasny, ze ten kostarican s platem 265K a s polovonou vlastnosti na prodigious je utopie, ale vytvořit něco jako "pure scorer" by snad mohlo jit ne?

This Post:
00
102056.578 in reply to 102056.576
Date: 5/11/2010 5:38:31 PM
Overall Posts Rated:
3636
Uff je n krátce. BB je multi skillová hra, takze jakakoliv hodnota pro podkosoveho hrace na ATR (1) je naprosto neprijatelna. Chapu , ale co myslis. Taky jsem chtel jit cestou "role playeru", ale je to sebevrazda. Hra te semele.

Ps: bloky jsou naprd, akoart neuprosne zvysuji plat :).

This Post:
00
102056.579 in reply to 102056.576
Date: 5/11/2010 5:40:53 PM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
problém je, že si musíš vystačit celou soutěžní sezonu s 18 místy na soupisce, nemůžeš si tam na každý zápas nasázet 10 nových hráčů, podle toho, jakého máme soupeře a co na něj chceme hrát.

From: Honza

This Post:
00
102056.580 in reply to 102056.576
Date: 5/11/2010 6:03:26 PM
Overall Posts Rated:
3737
To ti asi ruplo v kouli ne..... jak by jsi chtěl hrát s pivotem s IS nebo ID 1 ?????????Ani nechci vědět jak byto dopadlo. A k tomu tvemu taktickemu hráči... s 12 ID a RB už nestačej někteří ani do U21 protože nestihají....

Advertisement