BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Off Topic

Off Topic (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Vrta

This Post:
00
4863.571 in reply to 4863.567
Date: 12/3/2010 5:09:13 PM
SK BK Přerov
První liga
Overall Posts Rated:
147147
Second Team:
Přerov Clones
Nakonec, každý si může tuhle hru hrát jak chce, většina se bude asi vždycky snažit vydrápat nahoru a sbírat úspěchy, někomu stačí podporovat reprezentace a na klubové ambice kašle, někdo chce třeba hrát jen s odchovanci, někdo jen trénovat trestné hody.), každý může mít jiné cíle a jiné důvody pro tuhle hru hrát, důležité je, jestli ho to tak baví. Takže kdybych se teď rozhodl, že odteď budu mít v týmu jenom třeba Jamajčany, je to jenom moje věc:)

Konečně to tady někdo řekl přesně tak jak by to mnělo ve skutečnosti vypadat,ať si kdo chce co chce říká!
jak říká poutač na samotném úvodníku této hry:

" Ty jsi pan Manažer. Ty vybíráš hráče, ty je trénuješ a ty jim říkáš, jak mají hrát. Chceš větší arénu? Postav ji. Chceš draftovat budoucí hvězdu? To je o skautingu. Ty rozhoduješ a ty to máš na starosti! "

Každý si může zvolit, cestu a každý může také nakročenou cestu změnit libovolným směrem...

Last edited by Vrta at 12/3/2010 5:15:20 PM

This Post:
00
4863.572 in reply to 4863.565
Date: 12/3/2010 5:14:23 PM
Overall Posts Rated:
264264
Pokojne sa zúčastním tohto experimentu a môžeme sa dohodnúť, že jeden zápas pôjdeme v plnej sile (v jednom zápase by som ale asi chcel vyskúšať niečo, čo sa v súťažných zápasoch vyskúšať nemôže) a dám si záležať na výbere taktiky a hráčov. Mal som napísaný siahodlhý príspevok k celej problematike, ale je pravda, že by nič nevyriešil :) Škoda, že sa to už mení z konštruktívnej kritiky na osočovanie a musím podotknúť, že na vine sú podľa mňa obe strany. Ale ani toto nejdem rozpisovať :)

This Post:
00
4863.573 in reply to 4863.572
Date: 12/3/2010 5:48:20 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12341234
Second Team:
Jirkov
Škoda, že sa to už mení z konštruktívnej kritiky na osočovanie a musím podotknúť, že na vine sú podľa mňa obe strany. Ale ani toto nejdem rozpisovať :)

Máš pravdu, i já jsem určitě přispěl a přilil do ohně. Ale holt se v téhle bouřlivé debatě nedá prostě vždycky udržet (a to ještě většinou rozepsané příspěvky upravuju na mírnější verzi ...) a mezi ty konstruktivní příspěvky se mi vloudí ty "nekonstruktivní".
Uvidíme, jestli se někdo k experimentu přihlásí. Původně jsem si myslel, když jsem to začínal číst, že chceš nastavovat můj tým v PL :-)

From: Uhlik
This Post:
22
4863.574 in reply to 4863.573
Date: 12/3/2010 7:50:07 PM
Overall Posts Rated:
1414
No, koukám, že se to tu pěkně zvrhlo. Osobní útoky nebudu komentovat, je to furt na jedno brdo ... celkem nic to nevyřeší.

Zastavím se u taktik, jestli se nepletu Draq tu někde napsal, že měl rwystyrk zahrát v semi BBB jako obranu zónu 2-3. Pokud mu tahle zóna funguje na úrovni druhý ligy, tak to s prominutím svědčí o tom, jakou že to má ta liga úroveň. Zóna 2-3, stejně jako 1-3-1 se dá použít efektivně pouze v případě, že trefím soupeřův útok. Jako příklad použiju dva moje zápasy v letošní sezóně - doma jsem na rwystyrka zahrál 2-3 s vědomím, že asi na mě zkusí vnitřní útok (byl sem si na 70 % jistej) - a udržel jsem jeho výrazně lepší tým na poměrně slušným bodovým rozdílu. Opak byl v zápase s Psionama, kde Macros předpokládal můj vnitřní útok a dal zónu 2-3 (taky s vědomím, že mám pod košem daleko silnější hráče) a já zahrál PtB a rozsekal sem ho na mraky, i přes to, že moji PG, SG a SF nejsou hráči s extrémníma vnějšíma útočnýma skillama.
Celkem dobře si myslím to ilustruje, že 2-3 je prostě na haluz.
Trochu jiný je to s ůtočnýma taktikama, ale jak už bylo několikrát správně napsáno, EFEKTIVNĚ je možný hrát max. 2 taktiky, z nichž jedna je vždycky neutrálně zaměřená, čili nejefektivněji PtB. K tomu se dá přidat podle skillů buď vnější nebo vnitřní útok, ale finančně je nemožný mít tým, kterej zahraje RaG a třeba Low Post na stejný úrovni - teda tak, aby si manažer moh bez problémů vybírat (aby, jak říkáte, byl nečitelnej). Stejně to funguje i na úrovni NT, na monstra prostě nejsou farmy, normální tým to neutáhne ani náááááhodou. PtB je prostě na nejvyšší úrovni jediná schopná dlouhodobě udržitelná taktika - je to smutný, ale engine je tu prostě takovej.

Názory typu "nesouhlasím, nelíbí se mi to, dělal bych to jinak" neberu bez toho, že mi dotyčnej dokáže, že jeho navrhovaná taktika funguje dlouhodobě na nejvyšší úrovni - jinak je to jen mlácení hubou, na který v zásadě nemá cenu ani reagovat ... :)))) Taky dávám přednost jiným skillům než rwystyrk, ale zatim sem nic nedokázal a nic nevyhrál, takže nemelu a pokud nemám názory podložený tvrdýma argumentama, tak držim kušnu a šoupu nohama ... což by někteří manažeři měli dělat taky ... :)))))))))))))

From: Morous

This Post:
00
4863.575 in reply to 4863.567
Date: 12/4/2010 1:02:08 AM
Overall Posts Rated:
8181
Takže kdybych se teď rozhodl, že odteď budu mít v týmu jenom třeba Jamajčany, je to jenom moje věc:)

Někteří lidi nevěří, že jamajský tým (bob) zvítězí:))

Ps. Dobrý nápad

This Post:
00
4863.576 in reply to 4863.573
Date: 12/4/2010 2:07:42 AM
Overall Posts Rated:
2323
Nabídka zajímavá, ale oba víme, že jsem nijak tvoji taktiku v konkretním zápase nehodnotil a o jednom zápase to není. Pokud to myslíš vážně pošli mi heslo já ti to nastavím. :-) Problém mi to nedělá. Uvidíme jak jsem schopný z voleje zhodnotit tvůj tým a soupeřův. Zajímavá výzva to určitě je. :-)
Ať je to napínavé i pro ostatní, tak bude nejlepší provést to otevřeně přes fórům. S heslem to samzřejmě myslím jako vtip. Přece jen mám rodinu a práci, tvůj tým neznám takže budu tomu muset věnovat nějaký čas. Takže konkretizuj podmínky a cíle pro zápas a zkusíme to.

Jínak se Ti omlouvám za přehnanou reakci, nebyla správná.

This Post:
00
4863.577 in reply to 4863.576
Date: 12/4/2010 3:33:11 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12341234
Second Team:
Jirkov
Nemyslel jsem 1 zápas, můžeš/můžete to nastavovat třeba půl sezony. Nicméně, pokud má někdo zvládnout vyhrát B3, neměl by si dovolit žádné zaváhání.
Nově vznikla menší komplikace. Kromě těch 2 hráčů, u kterých je odchod už jistý, už v týmu nejspíše nebude ani Capela na příští zápas PL a náhrada místo něj ještě v té době nejspíše nebude v týmu.
Takže se můžeme dohodnout, zda to za těchto podmínek udělat už nejbližší pátek nebo až trochu stabilizuju kádr o pár týdnů později nebo v příští sezoně. Pokud se dohodneme že teď, skilly postnu - teda ty co jsou na trhu bych neměl, ale ty vidíš.
Cíle - podle mne by si cíle měl nastavit ten, kdo tu sestavu bude vybírat. Nechť to pak komunita ohodnotí, jak moc byly ambiciózní. Zhruba bych si to teda představoval tak, že ten kdo bude vybírat sestavu, nám napíše co a proč očekává od soupeře - případně ve variantách, s tím že může dle variant napsat jaký očekává průběh/výsledek, případně cokoli dalšího, co ho při vybírání sestavy a taktiky napadne. Chtěl bych se vyhnout tomu, aby po zápase byl prostor pro nějaké výmluvy, že s tím a tím se nedalo počítat. Pokud by nastalo něco takového, tak bych to viděl jako chybu toho manažera, že s tím nepočítal. Chtěl bych, aby se co nejlépe dalo vyhodnotit/získat názor, jestli ten manažer splnil to, s čím do zápasu šel.

From: MVP24_Cz

This Post:
00
4863.578 in reply to 4863.562
Date: 12/4/2010 3:36:19 AM
Overall Posts Rated:
3636
Chlapi kdo tady mluví o špatně nastavené taktice a podobných věcech nepochopil zatím koncepci tohoto manažeru... Základ je trénovat a kupovat hráče tak, aby jsi hrál jednu taktiku a byl s ní neporazitelný. Jakmile budeš mít hráče na LI a víš, že tě na 99% nikdo neporazí, tak je asi hloupost dávat do zápasu taktiku jinou. Mít tým aby zahrál jakoukoliv taktiku je nemožné finančně... Vemte si, že základní pětka v nejlepších klubech je cca 700k, pokud by jsi chtěl hrát další taktiku, potřebuješ další 3 hráče navíc cca 400k a dalších 7 slabších hráčů 300k. Suma sumárum 1.4M :-) Pokud hrajete B3 jsou tyto náklady ještě vyšší a teď ruku na srdce kdo z vás si to dokáže představit... ;-) Co jsem chtěl říci je, že by jsi musel být buď super kupčík, nebo mít v prasátku hooodně naspořeno aby jsi takový tým utáhnul... rwystyrk si tím vyčerpal všechny napořené penízky co měl v prasátku, aby vyhrál B3 a jelikož se mu to nepovadlo a ví, že jen tak se zase nepovede je zklamamný. Jinak sorry, ale počítal jsem s tím, že vypadneš. :-D Tak a teď se do mě pusťte...

Kdyby jsi mel pravdu, tak by se hra zvrhla na pouhe konstatni nastaveni sestavy a cekani, co se stane. A jelikoz vysledek utkani urceje vypocet pocitace, tak to pokazde nemusi stacit (holt muzes mit smulu, vim o cem mluvim). Hra by ale hlavne byla strasna nuda.

Kdyz se tu vsichni ohanite rwystyrkem, tak i ten minule ligove finale uspesne pouzil LI. Osobne si myslim, ze kdyby vyjel Lipovi Jr, tak muze zkusit i R&G (PF na to ma).

Aby to zase nevyznelo nejak moc negativne, ja netvrdim ze vetisna manageru nehraje, tak jak tvrdis ty. Podle me by ale hre jen prospelo, kdyby ubylo Push the Ball :).

This Post:
00
4863.579 in reply to 4863.578
Date: 12/4/2010 3:46:04 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12341234
Second Team:
Jirkov
O RaG mám pochybnosti, o JR taky, stačí se podívat na Kuna ... Moji hráči háží trojky lépe v Pushi než ve vnějších taktikách. Dneska už mají všichni vyhnané OD vysoko, vnější taktiky pomalu mají utrum na top úrovni.

This Post:
00
4863.580 in reply to 4863.576
Date: 12/6/2010 4:12:39 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12341234
Second Team:
Jirkov
Tak tenhle pátek budou na PL ještě v týmu všichni hráči, co jsou tam nyní (plus možná někdo přijde, ale spíše ne), takže ten experiment můžeme provést.

This Post:
00
4863.581 in reply to 4863.580
Date: 12/6/2010 4:59:34 AM
Overall Posts Rated:
2323
Jak chceš.

Advertisement