Ahojte,
celý týždeň som nad tým sedel, prezeral hráčov, prechádzal si alternatívy v zostave atď. Ale ledva som našiel 19! hráčov, o ktorých môžem povedať, že majú reálnu šancu zahrať si v budúcej sezóne Turnaj útechy. Je to strašne málo. Ja som očakával počet niekde okolo 30. Jednoducho tu máme obrovskú dieru po generácii Drunek, Bombara, Frenko a spol. Potom tam sú len po jednom, po dvoch hráčoch zastúpené mladšie ročníky (Frencel a Hrabkovský 25, Turcan a Capela 24, Docekal 23...). Viac k tomu hovoriť ani nemusím, dúfam však, že o také 2-3 sezóny sa do NT začnú tlačiť hráči ako Bujda, Gažúr, Bubák, Hamajdák, Gajarský a ďalší. Ďalej sa spolieham na Dubravcáka, ktorý túto sezónu v tréningu mierne zaostal za očakávaniami, ak však urobí v budúcej sezóne 8-10 skokov, malo by to byť v poriadku :)
Na záver len toľko, že ak má mať tréner NT v budúcom volebnom období šancu niečo dokázať v kvalifikácii na MS, musia byť v tíme aj lepší hráči ako je Frenko, ktorý je síce veľmi pekne vytrénovaný, dobré podkošové skilly atď, ale je to len taký dobrý priemer v porovnaní so súpermi. Inými slovami, potrebujeme aj veľmi vysoké skilly, nie len hráčov s dobrými doplnkovými skillmi o ktorých si môžeme povedať, že tohto si viem predstaviť vo svojom tíme. Ja som ochotný platiť hráčovi aj 250 tisíc (asi nie hneď, ale po návrate do extraligy), len či sa nájde aspoň 7-8 takých Slovákov. Taká malá krajina ako Slovensko s 30 aktívnymi (reálne) užívateľmi inak nemá šancu dostať sa na vrchol.
Širšia nominácia na Turnaj útechy:
* - istá nominácia
PG/SG: Bombara*, Frenko*, Frencel*, Turcan*, Hrabkovský*, Boguský, Számosi, Jarábek
SF: Dubravcák*, Sopko*, Hatoš
PF: Capela*, Drunek*, Docekal, Tabacár
C: Renác*, Buhla*, Kajatý, Závracký