@bil
Problem je u formulaciji "svim sredstvima". Nisam ja ludak pa da odmah nekoga uvredim ili omalovazim promovisuci svoju opciju i to nikada nije tako. Realan scenario je da "opozicija" svojom "kulturnom" argumentacijom sama na sebe navuce retoriku na koju se posle zali.
stoji, postoji određen broj pojedinaca čija argumentacija izgleda više kao palamuđenje u plemenu neandertalaca, nego konstruktivna kritika... i sam sam imao priliku da se "dokačim" sa par njih, te da odgovorim na isti način kao dotični - prozivanjem po ličnoj osnovi... dakle, retko ko je sterilan od toga
problem je druge prirode, a polazi od jedne činjenice - demokratija je najplodnije tlo za retardirane ideje... a s obzirom da su izbori za selektora demokratske prirode, tj. da svaki glas svakog člana zajednice vredi isto - eto mogućnost za degradaciju rada zajednice... na izborima su kotur i jarley dobili zajedno skoro 90 glasova - a ja zaista nemam utisak da ovde postoji i 50 aktivnih korisnika foruma, još manje da je većina aktivnih podržavala koturove stavove...
šta se onda, moguće, dogodilo? par "konstruktivnih kritičara", a tačnije provokatora, pošalje mejlove tokom kampanje... ljudi, koji su slabo aktivni, pregledaju forum, po pozivu ili samoinicijativno... i šta im je utisak? - sa jedne strane kotur koji izbacuje kritike uvijene u oblande, sa druge strane ti (recimo), koji oplete istom merom, ali bez ustezanja... šta misliš, koga odaberu u toj situaciji? :)
takvi članovi zajednice ne prate dešavanja, sumnjam da i znaju šta je postignuto u poslednje dve sezone, njihovim glasovima... na to ne može niko uticati, ali može na svoju formulaciju stavova... koliko god se ja saglašavao sa tobom oko argumentacije po pitanju reprezentacije ili po pitanju određenih pojedinaca, ovde glasači, većinski, provode 2 minuta dnevno i ne mogu da sagladeju sve aspekte
cilj je cilj, a cilj opravdava sredstva... ako je cilj imati kvalitetnog selektora, onda treba (nažalost) ponekad uviti u oblandu... ne da bi aktivni forumaši imali idilu o slozi, već da nektivni članovi imaju pravu sliku, s obzirom da su oni najveća "glasačka mašina"... grupa oko kotura je imala cilj na izborima, taj cilj je ostvarila i sad smo u septičkoj jami - ne treba nam opet to, koliko god izborni sistem bio glup
dakle, ja nemam problem lični problem sa tvojom argumentacijom... ali, problem se oslikava na deo gde niko od nas nema kontrolu, evidentno :)
EDIT: uostalom, može se videti koliko ljudi prate događanja u zajednici, a opet sebi daju za pravo da biraju selektora: i pored upropašćene sezone, koja se može odraziti i na sledeću, kotura podržava 59% zajednice... tvrdim ti da u tih stotinak, koji ga podržavaju, ima možda 10 aktivnih korisnika, dok su ostali vikend-BBovci :P
@kotur
ja sam najgori selektor, a ti najbolji u istoriji bb-a. a imamo slične rezultate. veoma zanimljivo.
ja nisam bio dobar, ali i ti si bio isto tako loš. a pokušavaš da svoje rezultate popraviš pljuvanjem mene. uspevaš u tome, ali baš me briga...
ako je prva sezona bila uspešna, druga ju je potpuno bacila u senku... uzgred, rezultat jednog mandata se ne gleda usred istog, već na kraju... krajni rezultat je pad rejtinga za 13 mesta i 4. šešir sledeće sezone...
Last edited by Jabus at 9/27/2010 11:50:22 AM