BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Szócséplés és agymenés

Szócséplés és agymenés

Set priority
Show messages by
This Post:
00
254065.577 in reply to 254065.567
Date: 1/17/2015 2:33:08 PM
Overall Posts Rated:
411411
Túl volt értékelve csapat, fingunk se volt pályahátrányban, ts hátrányban végső győzelemre

Látod megint csak írod a dolgaidat (már nem is teszek jelzőt mellé) pedig azt se tudod milyen keretünk volt, azt se tudod milyen ts-ünk volt. TS hátrány? Miért lett volna ts hátrányunk? Megint csak találgatsz. Én ismertem a török keret egy részét. Te gondolom nem. A meccs előtt némi rizikóval nyerhetőnek tűnt. Ha továbbjutunk, miért is ne lett volna nyerhető a meccs az ukránok ellen? Gyengébb csapatnak tűnt mint a török, és ott motsolhattam volna magas ts-ről. Annak már lett volna értelme. És akkor kis szerencsével döntőt játszhattunk volna. Miért gondolkodjak úgy mint egy vesztes, ha gondolkodhatok máshogy is? A vesztes gondolkodás az, hogy max 4 közé jussunk. A győztes gondolkodás az, adjunk lehetőséget arra, hogy döntőzzünk. De nem várom el azt, hogy te ezt megértsd. Az elején még azt hittem meg fogod érteni. De tisztán látszik, soha de soha nem érted meg. Ennek egy oka van. Nem írom le az okot neked, ezt se fogod megérteni soha.

De minek is magyarázkodok egy olyan embernek akinek nincs más célja mint másokat bántani. Én lemondok, te meg remélem eltűnsz innen örökre és soha többet nem bántasz itt senkit sem.

This Post:
00
254065.578 in reply to 254065.577
Date: 1/17/2015 2:51:52 PM
Overall Posts Rated:
411411
Nehogy megtedd. Még a végén megtanulja hogy kell taktikázni. Mivel nem segít senkinek sem, és ezt büszkén vállalja, ti se segítsetek neki semmiben sem. Nem érdemli meg az ilyen ember.

This Post:
22
254065.579 in reply to 254065.575
Date: 1/18/2015 2:06:25 AM
Overall Posts Rated:
310310
Mit elemezzek rajta? Elmondtam, hogy csak u21 meccsen lehet megfelelő tapasztalatot szerezni? Elmondtam. Akkor meg minek linkelgetsz nekem klubmeccset?

Don't feed the troll
This Post:
00
254065.580 in reply to 254065.579
Date: 1/18/2015 5:43:08 AM
Overall Posts Rated:
350350
Dzsevasz azzal kezdte a török meccs előtt, hogy "Van valakinek tapasztalata közületek a b. vegyesről?" - bocs , nem szó szerint idéztem, nincs időm keresgetni azt hsz-t. Ez volt a lényege!
Nos, ha ő arra apellált, hogy klubmeccsből bármi leszűrhető az u21-re vonatkoztatva, én állok a dolgok elébe. Lejátszottam egy éles meccset nagyon komoly ellenféllel, komoly, multis csapatok küzdelme volt a tegnapi meccs.

És ha már tapasztalat: szerintem túl sok a kapott pont. Nem szoktam én sem Quahog sem ennyi pontot beszedni 1-1-ben. Még úgy is sok, hogy tudom a gyp sajátja ez. De a 2 pontos is gyorsabb tempós játék, így az ellen is vélhetően sok pont születik/születne.
U21-re vetítve: szerintem több pontot kaptunk töröktől b. vegyesben, mint pl 1-1 vagy 2-3 ellen. A 2-3 csak azért lett volna jobb opció, mert ott nem 19 pattanót bukunk hanem pl csak 10-12-t vagy még annyit sem! Az már majdnem 10 pontos előny a b. vegyessel szemben! Az, hogy a b. vegyes és 2-3 közti kinti védelem különbség milyen plusz difit hoz ki, pontosan nem látni.
De azt igen, hogy a pattanózás tuti jobb lett volna 2-3-mal! plusz a bv értékelése is sztem legalább 13-as értéket mutatott volna (mondjuk a grafikon én sem tartom mérvadónak, de ez az egy hasonlító mércénk van a játékban mivel pontos statot nem lehet nézni, nincs lejátszva a 2-3 zónás meccs)

Szóval b. vegyes, mint védekezés kicsit szellősebb szerintem.
Most jöhetsz azzal, akkor hogyan maximalizálnánk a pontdifit?
Én meg azzal jövök, ha a b. vegyest megnéztük volna időben, akkor már leszűrhető az pl, hogy túl sok, vagy több pontot kaptunk pl egy középcsapattól is! Ergo erősebb ellenfél ellen csípőből felejtős, ha ennyire "szellős" a védekezés hatása!
Mert minek rombolnánk le direkt/ előre megfontoltan a védekezés hatását egy erős csapat ellen?!

Ezért nem jó döntés. És akkor már 2-3, mert az összes többi védekezés (3-2, 131, k vegyes, egészpálya) az még annyit sem ér. és tegyük fel , ahogy egyet is értünk benne az 1:1 az most nem volt opció.

Ezért forszírozom a 2-3-mat a b. vegyes helyett.
Csak ehhez a b. vegyes meg kellett volna előre nézni "tesztmeccsen" középcsapat ellen.

Ezek miért nem jó érvek, áruld már el? Miért nem lehet elfogadni ezt? Dafke sem akarjátok elfogadni?
Ezért mondom, hogy buták vagytok! Mert ez már butaság, hogy dafke is ellentmondasz a józan ész által hozott bármilyen érvnek (itt nem én vagyok egyenlő a józan ésszel hanem az élet bármely területén lehetne példát mondani olyan ésszerű döntéseket, amit bárkinek csukott szemel érvelések nélkül is el kell fogadnia. Így értem a józan ész felvetést)
Ha azt mondom, hogy a húst ne cukrozd hanem sózd meg, az is ilyen dolog. És még rengeteg ilyen van..

Ennyi a véleményem és úgy látom, hogy szándékosan mondtok ellent nekem, noha közben a kapitányt semmi, de semmi sem igazolja! Se az eredmény (-27), se a az, hogy szuper volt a taktikája!

Ennyi. Fejezzük be itt békésen, jön az új szezon. Indul egy új lap.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 1/18/2015 5:46:57 AM

This Post:
00
254065.581 in reply to 254065.577
Date: 1/18/2015 6:09:47 AM
Overall Posts Rated:
350350
Te mondtad, hogy egy Trabant a mostani keret, akkor eleve butaság olyat kijelenteni hogy végső győzelem, pl Ukrajnában... Nonszensz és és hülyeség ilyet mondanod. Én sem mondtam olyat, hogy 16. szezonos atomgyenge csapattal EB-t fogunk nyerni. Épp csak bejutottunk, örültem annak is, mert erőn felüli volt. Realitásérzék. Ennyi hiányzik belőled.
Bocs, a klubodnál is hányszor határoztál már úgy, hogy "Feljutunk az MKL-be!" Dafke is... Ez azért nem úgy működik, hogy csak te vagy a versenyben és füttyentésedre képes a csapatod feljutni.... Ez sok ismeretlenes egyenlet, nem kizárólag rajtad áll siker. Az u21-re is igaz ez, ha a végső győzelem elérése a cél. Vannak mások is rajtunk kívül meg bizonyos tényezők, mint pályahátrány.
Tudom, ismerem, láttam Encibenci esetét. Egykor II.2-ben vagy 4-szer is megpróbálta bevásárolt.. Mégse sikerült neki, csak vagy 4.. alkalommal Meg az idei éve is. 2 milliós igazolás és aztán nagy "orra bukás" 1. PO körben.
(Ezeket csak PÉLDÁNAK hozom a realitásérzék témában és nem gúnyolódás, poénkodás más pechjén)

Ts-ről : ha ennyire tudtad, hogy gyenge csapat > Trabant , akkor miért nem feszülünk meg egy olyan meccsen (török), ahol látható volt előre a vereségünk? Miben bíztál, hogy azonossal megfogod őt idegenben egy gyengébb kerettel?

Ezeket sem érted?

szerintem itt zárjuk le békésen a dolgot, jön egy új szezon.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 1/18/2015 6:15:37 AM

This Post:
00
254065.582 in reply to 254065.580
Date: 1/18/2015 6:17:45 AM
Overall Posts Rated:
310310
Akkor Dzsevasznak mondd. Én azt mondtam, hogy tesztelni kell az ismeretlen taktikákat, méghozzá u21 meccsen. Plusz, ha van egy csoportmeccs, ahol számít a pontdifi, meg van egy kiesési meccs, ahol az ismert taktikákkal 100% a vereség, akkor bizony az utóbbin kell tesztelni. Te meg ennek mondtál ellent, amikor nekem írtál. Így tehát tök irreleváns dolog nekem felhoznod a klubmeccsedet.

A török meccs kapcsán te magad írtad le, hogy 100% bukta lett volna 1-1, illetve 2-3 védekezés esetén is. Akkor meg mit pörögsz rajta, hogy nem azt mentünk? Két oka volt a benti vegyesnek:
1. Ismeretlen taktika (te magad állítottad), tehát nem tudtuk, mi fog történni. Magyarul nem 100% bukta. Aki a 0% és az 1% esély közül a 0%-ot választja, az buta.
2. Kísérletezés, hogy megismerjük a taktikát. És erre bizony nem az a meccs az alkalmas, aminél maximalizálni kell a pontdifit a mi javunkra, hanem az, ahol mindegy, hogy 27, vagy "csak" 15 ponttal kapunk ki. Vagy éppen eggyel. Tökmindegy.
Ezekből melyik nem tetszik? Hogy megpróbálta a kapitány a halvány esélyt a tuti buktával szemben, vagy az, hogy amikor alkalma nyílt (és értelme is volt), akkor kísérletezett?
És ez egyben a válasz a kérdéseidre is. Azért nem teszteltük a benti vegyest előtte, mert azokon fontos volt a pontdifi. Azért nem a "jól bevált" 2-3 választottuk, mert az nem vált volna be, ahogy te is leírtad. Mégis mi a szart érünk a jobb értékeléssel, vagy a több lepattanóval, ha úgyis bukunk? Miért jobb szerinted csoportmeccsen pontdifit feladni (ahol számít), mint az egyenes kiesésiben, ahol rohadtul nem számít semmit? Hol józan ész az, hogy te mindig, minden egyes alkalommal a válogatott hosszútávú érdekeivel ellentétes döntéseket tartasz jónak? Nem ez az első eset ugyanis. Leírtad múltkor is, hogy te akkor lettél volna boldog, ha ugyanazt az eredményt érjük el, de kevesebb ts-sel futunk neki a második körnek. Egy ilyen embernek ugyan miért magyarázzam el huszadszor is a nyilvánvaló tényeket? Ha nem érted, miért jobb az 1% esély, mint a 0%, akkor nem velem van a baj. Ha nem érted, hogy nem azon a meccsen kísérletezik az ember, ahol a maximális pontkülönbség a cél, hanem azon, ahol semmit nem számít, akkor... Akkor csinálj amit akarsz. Majdnem azt írtam, hogy gondolkodj el, de lehetetlent nem illik kérni.

Hogy a "jó kis példádra" válaszoljak (hátha így felfogod):
Húst sütsz. Tudod, hogy akinek sütöd, az utálja az ízesítetlen húst (1-1 elleni védekezés) és utálja a megsózott húst is (2-3 zóna). Na akkor is megsózod? Akkor is azt mondod, hogy a sózás a józan ész? Én inkább mézet öntök rá (b.vegyes) és úgy sütöm meg.

Don't feed the troll
This Post:
00
254065.583 in reply to 254065.582
Date: 1/18/2015 6:32:26 AM
Overall Posts Rated:
350350
Nem akarsz megérteni, kár lopni az időt parttalan vitával.

ha nem ismerjük teszteljük, nem klubnál, hanem u21-ben. Teszt csak bizonyos könnyebb meccs faladásával lehet, hogy az éles meccsen is bevethessük a b. vegyest. Teszteléssel minimum 2 meccset kell játszanunk b. vegyessel: egyet tesztmeccset (középcsapat) és egyet élesben (török)

pontdifi: egy középcsapatot így is úgy is elverünk 25-30 ponttal Azon nem múlik, hogy 1-1 vagy b. vegyes.
Vagy, ha igen, akkor előre úgy tervezzük a dolgot, lehet, h norvégot nem verjük max difivel csak 20-szal, akkor viszont Dominikat, Egyiptomot maximummal kell verni és ahhoz menni egy logikus taktikát, nem feltétlen egészpályát, mert abba pl bele lehet "dögleni" a végére Persze, ha volt kellő erőnlét, akkor elmegy. De ebben sem vagyok 100% biztos

Kielemeztem, arra nem mondtál semmit pedig arra lennék kíváncsi hogy mit gondolsz a gyengébb védekezés hatásáról egy erős csapat ellen?!

This Post:
00
254065.584 in reply to 254065.581
Date: 1/18/2015 6:40:42 AM
Overall Posts Rated:
411411
De minek is magyarázkodok egy olyan embernek akinek nincs más célja mint másokat bántani. Én lemondok, te meg remélem eltűnsz innen örökre és soha többet nem bántasz itt senkit sem.

ennyi!

szerintem itt zárjuk le békésen a dolgot, jön egy új szezon.

Ezt a vitát már rég nem tudjuk békésen lezárni. Mint bármelyik másik vitát se tudta veled békésen lezárni senki itt a múltban, és nem fogja tudni lezárni a jövőben sem. Igazad van, jön egy új szezon. Egy gond van ezzel, hogy te maradsz. Már most sajnálom a következő kapitányt legyen az bárki.

Last edited by JoeBlack at 1/18/2015 6:42:48 AM

This Post:
00
254065.585 in reply to 254065.583
Date: 1/18/2015 6:52:53 AM
Overall Posts Rated:
310310
Az első mondatod igaz. Csak nem értem, ezt miért írod nekem. Én is ezt mondtam ugyanis. De örülök, hogy legalább a tétel első felét már érted, akkor jöjjön a következő. Mikor tesztelsz, amikor számít a pontdifi (csoportmeccs), vagy amikor nem (egyenes kiesés, állításod szerint is tuti bukta)? Továbbá megint kikerülted, de te melyiket választod? 0% esély (te magad is ezt mondtad a 2-3 zónáról és az 1-1 elleniről), vagy 1% esély (b. vegyes, vagy bármilyen ismeretlen taktika - pont azért ismeretlen, mert nem tudjuk, mi lesz ha benyomjuk. Ha tudnánk, nem lenne ismeretlen)?
Jah, úgyis elverünk egy középcsapatot. Csak éppen a végén esetleg számítani fog az, hogy +150, vagy +200 pont van a nevünk mellett. Ellenben egy kiesésin tökmindegy, hogy -27, vagy -15, vagy akár -1, vagy éppen -100. Vagy ez új infó neked? Ha meg valamiben nem vagy 100%-ig biztos, ne állítsd be tényként és főleg ne hivatkozz rá bizonyítékként a vélt igazadra.
A gyengébb védekezés nem tény. Ha az egyik védekezés gyengébb bent, akkor nyilván erősebb kint. Ennyire egyszerű. Minden védekezésnek vannak előnyei és hátrányai is. Te nyilván csak az előnyöket veszed észre, de mint minden védekezésnek, a 2-3 zónának is vannak hátrányai, amiket "elfelejtesz" megemlíteni. Te is megnézheted, hány olyan példa van, amikor benyomja a válogatott a 2-3 zónát, aztán kintről dobják szarrá őket, holott az ellenfél benti támadást állított be. De gondolom, ez is új infó neked.

Don't feed the troll
This Post:
00
254065.586 in reply to 254065.584
Date: 1/18/2015 6:59:42 AM
Overall Posts Rated:
350350
Ezt a vitát már rég nem tudjuk békésen lezárni. Mint bármelyik másik vitát se tudta veled békésen lezárni senki itt a múltban, és nem fogja tudni lezárni a jövőben sem. Igazad van, jön egy új szezon. Egy gond van ezzel, hogy te maradsz. Már most sajnálom a következő kapitányt legyen az bárki.

Mert megint terelsz, vagdalkozol és nem felelsz feltett kérdéseimre! Így persze, hogy nem tudunk dűlőre jutni!

Szóval kérdezem

- Miért nem mots, ha Trabantunk van, de szeretnénk továbbjutni minden körülmény között?
- Miért adnád fel a védekezés hatékonyságát b. vegyessel?? Ha ugyanis török meccs előtt megnézzük és több pontot kapunk egy középcsapattól,mint "szokás", akkor már is kizárhatjuk b. vegyest, mint opciót!
Mi marad? 3-2, 131, k vegyes, egészpálya kizárva, így marad 1-1 vagy 2-3. De azt mondtuk , h kockáztatunk, azt meg 1-1-ben nem lehet. Ezért marad csak is kizárólag a 2-3,mint lehetőség!
Ezt még egy 4 éves gyerek is megérti, ha így elmondom neki, csak... ti nem.. :(((((((
Sajnálom, de most sem velem van gond.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 1/18/2015 7:01:49 AM

This Post:
00
254065.587 in reply to 254065.586
Date: 1/18/2015 7:06:35 AM
Overall Posts Rated:
310310
Azért érdekes, hogy most azzal jössz, hogy tilos ismeretlent játszani, máskor meg azt bizonygattad, hogy extrém kell ilyen szituban. Most nem mondasz igazat, vagy akkor nem mondtál igazat? Vagy ilyen sűrűn változik a véleményed? Hozzáteszem, nem ez lenne az első eset. Szélkakas hozzád képest egy lebetonozott szobor.

Don't feed the troll
Advertisement