Akkor Dzsevasznak mondd. Én azt mondtam, hogy tesztelni kell az ismeretlen taktikákat, méghozzá u21 meccsen. Plusz, ha van egy csoportmeccs, ahol számít a pontdifi, meg van egy kiesési meccs, ahol az ismert taktikákkal 100% a vereség, akkor bizony az utóbbin kell tesztelni. Te meg ennek mondtál ellent, amikor nekem írtál. Így tehát tök irreleváns dolog nekem felhoznod a klubmeccsedet.
A török meccs kapcsán te magad írtad le, hogy 100% bukta lett volna 1-1, illetve 2-3 védekezés esetén is. Akkor meg mit pörögsz rajta, hogy nem azt mentünk? Két oka volt a benti vegyesnek:
1. Ismeretlen taktika (te magad állítottad), tehát nem tudtuk, mi fog történni. Magyarul nem 100% bukta. Aki a 0% és az 1% esély közül a 0%-ot választja, az buta.
2. Kísérletezés, hogy megismerjük a taktikát. És erre bizony nem az a meccs az alkalmas, aminél maximalizálni kell a pontdifit a mi javunkra, hanem az, ahol mindegy, hogy 27, vagy "csak" 15 ponttal kapunk ki. Vagy éppen eggyel. Tökmindegy.
Ezekből melyik nem tetszik? Hogy megpróbálta a kapitány a halvány esélyt a tuti buktával szemben, vagy az, hogy amikor alkalma nyílt (és értelme is volt), akkor kísérletezett?
És ez egyben a válasz a kérdéseidre is. Azért nem teszteltük a benti vegyest előtte, mert azokon fontos volt a pontdifi. Azért nem a "jól bevált" 2-3 választottuk, mert az nem vált volna be, ahogy te is leírtad. Mégis mi a szart érünk a jobb értékeléssel, vagy a több lepattanóval, ha úgyis bukunk? Miért jobb szerinted csoportmeccsen pontdifit feladni (ahol számít), mint az egyenes kiesésiben, ahol rohadtul nem számít semmit? Hol józan ész az, hogy te mindig, minden egyes alkalommal a válogatott hosszútávú érdekeivel ellentétes döntéseket tartasz jónak? Nem ez az első eset ugyanis. Leírtad múltkor is, hogy te akkor lettél volna boldog, ha ugyanazt az eredményt érjük el, de kevesebb ts-sel futunk neki a második körnek. Egy ilyen embernek ugyan miért magyarázzam el huszadszor is a nyilvánvaló tényeket? Ha nem érted, miért jobb az 1% esély, mint a 0%, akkor nem velem van a baj. Ha nem érted, hogy nem azon a meccsen kísérletezik az ember, ahol a maximális pontkülönbség a cél, hanem azon, ahol semmit nem számít, akkor... Akkor csinálj amit akarsz. Majdnem azt írtam, hogy gondolkodj el, de lehetetlent nem illik kérni.
Hogy a "jó kis példádra" válaszoljak (hátha így felfogod):
Húst sütsz. Tudod, hogy akinek sütöd, az utálja az ízesítetlen húst (1-1 elleni védekezés) és utálja a megsózott húst is (2-3 zóna). Na akkor is megsózod? Akkor is azt mondod, hogy a sózás a józan ész? Én inkább mézet öntök rá (b.vegyes) és úgy sütöm meg.
Don't feed the troll