Přesně jak tady bylo řečeno, šlo mi o hráče, kteří už mají vyšší platy a jsou pro NT. Mladé hráče si může dovolit praktický jakýkoli tým v České republice. Pokud ho draftuje a pasuje mu do tréninku, tak je to úplně ideální, pokud je to kooperativní tým. A pokud se někdo objeví na trhu za rozumnou cenu (nebo jako volný hráč), tak je to jen o tom, kdo má aktuálně peníze.
Takže v záchraně těch mladých hráčů nevidím žádný problém v tomto ohledu. Navíc je otázka, jaká bude ekonomická situace BB, až dorostou do věku, kdy budou mít vyšší platy, třeba v té době bude únosnější držet si tyto hráče, ať už globálně, nebo budou české klubu díky tomu, že budou ve hře déle, ekonomicky silnější (třeba dnes jsem viděl španělský klub z 5. ligy, že dal 7M nabídku za hráče, který dokonce ani nebyl španěl).
Problém nastává s těmi už vytrénovanějšími hráči, s platy řekněme někde nad 50k nebo nad 100k. A tohle má 2 roviny, jednak jsou týmy, které mají zájem někoho koupit a pro repre trénovat, ale zrovna v době, kdy mají finance na nákup, tak nemůžeme najít vhodného hráče na prodej. Chápu, že tyhle týmy jsou ochotné čekat s balíkem peněz na kontě jen omezenou dobu. Pak je druhý případ, že někdo náhle chce někoho prodat a v horším případě dokonce bez předchozího avíza dá hráče na trh. Pak je potřeba rychle (do 3 dnů) najít kupce. Pak se to musí třeba řešit tak, že někdo rychle někoho prodá, aby mohl českého hráče koupit a někdo mu ještě na něj dá "early bid", aby na něj měl. Což byl příklad mého nákupu Čecha, kdy jsem na trh dal Caguu a dostupné prostředky jsem měl díky pomoci jiného prvoligového klubu (nakonec k němu Cagua neodešel, protože to jiný klub přebil).
A celkově je rozdíl mezi hráči na perimetru a pod košem. Máme manažery ochotné vzít hráče na perimetr, ale pod koš si jen málokdo je ochoten vzít hráče s platem přes 100k.