Co do powołan to błędem było powoływanie takich zawodników jak Padło czy Węgrzyn. Sam kozlik4 wypominał mi w mailach ze Węgrzyn się nie nadaje narazie do NT i żebym przemyślał jeszcze ten ruch. Ja widziałem ze kozlik gwarantuje mu trening i dobrze się nim zajmie. Padło podobnie, miał zagwarantowany trening.
To teraz także trening będzie kwalifikatorem do kadry czy tym razem rzeczywiście będą grali w niej najlepsi na chwilę obecną?
Forma to odrębna sprawa. I jakże oczywista.
Bujok i Podniesiński troszkę za wcześnie do kadry weszli ale to nie znaczy ze to był bląd bo takim zawodnikom jak oni szanse bede dawał.
W tym zdaniu dostrzegam pewien rozdźwięk. "Za wcześnie do kadry weszli" i "szansę będę dawał". Weszli to fakt dokonany, przeszłość. A będę dawał to ewidentna przyszłość. Albo ktoś wszedł, bo powinien i było to uzasadnione albo będzie dostawał szansę w przyszłości. To nie kadra Smudy, że zawodnicy muszą się zgrywać i oswajać ze sobą.
Jeśli potwierdzasz, że weszli za wcześnie to znaczy, że tym samym zabierali miejsce komuś innemu.
I to, że w nieokreślonej przyszłości "szansę będę dawał" nie jest również dla mnie żadnym usprawiedliwieniem.
Moim zdaniem to zawodnicy są pod taktyki a nie taktyka pod zawodników.
Ten argument też jest dziwny. Tak, zawodnicy są pod taktyki. To oczywiste. Ale taktyka musi być również odpowiednia dla posiadanych zawodników. Co z tego, że wymyślisz sobie, żeby coś tam grać jak nie masz do tego wykonawców?
Jak dla mnie to "zawodnicy pod taktyki" i "taktyka pod zawodników" się ze sobą nierozerwalnie wiążą. To nie białe lub wykluczające je czarne. I im szybciej to dotrze do selekcjonerów to moim zdaniem lepiej.
Lubię grać LI
A ten argument jeszcze dziwniejszy. Możesz lubić grać LI, nie odmawiam do tego prawa. Ale w klubie. Też wiele rzeczy lubię, ale nie na wszystkie mam wpływ. W zeszłym sezonie np. zauważyłem, że grałeś LI mimo, że zawodnicy których wybierałeś do tej taktyki nie są do niej najodpowiedniejsi, delikatnie rzecz ujmując. Jeśli już to bardziej zasadne wg mnie byłoby LP.
Aby Ci podkoszowi bylo dobrzy to miło by było aby mieli trenowane DV i podania też by się przydały. Do tego obwodowi też powinni mieć podania aby dostarczyć piłki centrom i PFom.
Czym się wg Ciebie różni LI od LP?