אני לא עומד במילה שלי
כמות הכסף שמקבלים מהטלוויזיה גדול יותר, כמות הכסף שמקבלים מיתר הדברים גם כן.
ברגע שמבצעים טנקינג מקבלים יותר. הלא כך?
לא בהכרח - יש רצפת שכר שונה בין הליגות.
בליגת העל רצפת השכר גבוהה יותר וכן הלאה...
ושוב - בליגת העל בארץ התופעה כמעט ולא קיימת
בשלב מסויים אחרי לא הרבה משחקים שחקן מבין היכן הוא נמצא (בפועל אפשר להבין מהסתכלות על סגלי היריבות בתחילת העונה, אבל נניח לשם הדיון שרק אחרי ששיחקת סיבוב שלם נגד קבוצות הבית שלך).
בנקודה הזו, קל להחליט על טנקינג.
טכניקה שבפועל תותיר לך יותר כסף למשחקים המשמעותיים להישארות.
הדיון עבר לטנקינג? ואללה תופעה שלילית, ניסו למגר אותה במקצת ברצפת שכר, הלוואי וימצאו דרך לגרום לתופעה להעלם לגמרי, לצערי אני לא רואה את זה קורה.
אם הטענה שמרוויחים פחות כסף בליגת-העל, האם לא היית מצפה שאלו שבליגה השנייה יוכלו לנצח אותם בקלות לכשיירדו?
הסיבה לכך שזה לא קורה (בין מנהלים מאיכות דומה) היא שכל עונה צוברים כסף, וכל עונה במשחק משמעותית.
מרוויחים פחות בליגת העל, זאת התחושה שלי. כשקבוצות יורדות יש להן סגל איכותי יותר לרוב ואם הן בנו אותו חכם הם יצליחו לעשות התאמות, אם לא הם ישקעו (גם זה קרה בעבר) בפועל אני אגיד לך שרוב העונה בליגת העל ממוצע ההכנסות של הקבוצות היה שואף ל0 ואף שלילי. שתפו אותי בליגות שלכם מה היה הממוצע, זה יעזור לדיון
זה לא כי אין בעיית תחרותיות, זה בגלל שאותה קבוצה בעלת מנהל מספיק רע שלקח לך רק (כמה עונות בדיוק?) כדי לעבור אותה.
וגם זה לא הוכח לפי מה שכתבת, כי הפלייאוף עוד לא שוחק...
מתמטיקה פשוטה - כשמישהו ברמה זהה לאחר עובר את אותה דרך, רק כמה עונות מאוחר יותר, האם יוכל להשיגו?
התשובה - לא בתנאי המשחק הנוכחיים.
אם לי לקח 4 עונות להגיע לליגת העל אז ברור לי שאני לא אוברדוביץ' של באזרביטר, אם היום הייתי מצטרף למשחק זה כניראה לא היה קורה. אכן נהנתי מדרך קלה יותר מאלו שהצטרפו אחרי ולקשה יותר מהמעטים שהצטרפו לפני. זאת ההיסטוריה וזה מה שיש.
אבל לזכותי אני אגיד שבהרבה יותר קשה להישאר בצמרת מאשר להגיע אליה, כל עונה קשה יותר מהקודמת והנה עונה ראשונה שאני לא בטוח בפלייאוף.
אז כן, האנביאיי שיוויני במיוחד, אין ליגות משנה ויש שיטת דראפט ותקרת שכר. זה לא אומר שזה מה שמתאים לעולם וירטואלי גלובלי.
אני בטוח שאם אני מאמן ברמה 8 ואתה מאמן ברמה 9 אז זה לא אומר שעוד 3 עונות תגיע לרמה שלי, אולי יקח לך כל כך הרבה זמן שעד אז תתייאש בדרך. אני מקווה שלא. התחושה שלי שהמאמנים הטובים ביותר מגיעים לצמרת. כל אחד בדרכו שלו. ומאמנים מהטובים במדינה ירדו ליגות וחלקם גם לא התאוששו, הכל עיניין של התאמות, עיניין ולפעמים גם קצת מזל.
ובנימה זאת, צריך תמיד, כמו בכל מערכת, לשאוף לשינויים ולשיפורים. אבל צריך לדעת שלכל דבר יש השלכות. אתה רוצה לשפר את התחרותיות אז אתה נחוש בתקרת שכר. יכול להיות שזה רעיון מצוין אבל יכול להיות שזה יהרוג את המשחק ואפילו יגרום לפחות תחרותיות (שמעתי גם את הדעה הזאת פה)
אני אתן עוד דוג' קטנה. יש הרבה תלונות על כמות הויתורים. רוב הקבוצות במשחק (הרוב המוחלט אפילו) בנוייות ל2 משחקים בשבוע, אולי 2 וקצת. מה לעשות שיש גביע.
אז כשקבוצה רוצה לרוץ בגביע ויש לה מפגש מול קבוצה חזקה, היא נאלצת לוותר על משחק אחד בשבוע. באסה, אבל זאת המציאות (אפשר גם לדפוק כושר משחק או לאמן כושר משחק)
אפשר לפתור את זה בקלות ולעשות את המשחק ריאלי יותר, להעלות את הדקות שלא יורידו פורם ולעשות שזה בסדר לשחק בין 30 דקות ל100 למשל. ככה שחקנים יוכלו לשחק 35 דקות+- למשחק (לברון עושה את זה אני חושב) ולשחק 3 משחקים בשבוע בלי שירד להם הפורם.
נשמע מושלם. אבל יש פה תופעות לוואי, המשחק יהפוך לפשוט מידי והיכולת של קבוצות "קטנות" להפתיע בגביע תקטן.
קיצר, לא כל דבר זה שחור לבן
"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy