BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [NT] Sezona 31

[NT] Sezona 31

Set priority
Show messages by
This Post:
00
270179.59 in reply to 270179.58
Date: 5/15/2015 3:30:23 PM
Postojna Blue Jackets
SKL
Overall Posts Rated:
131131
Second Team:
Kremenca Modre Jakne
Kitajci niso lih kolegialen narod. Jebiga, na srečo prihajajo novi, ki ga lahko nadomestijo.

From: Icce

This Post:
00
270179.60 in reply to 270179.59
Date: 5/15/2015 6:15:47 PM
GlobalniTrotlni
SKL
Overall Posts Rated:
111111
Koper, Brezovnik ne bo nič več v tvojih načrtih? Zanima me, ker ga bo lastnik najverjetneje prodajal, za vrednost ki jo bo prodajal pa bo zanimiv zame le, če bo v repki..Samo prašam..
Pa enako vprašanje za Cimerotiča

Last edited by Icce at 5/15/2015 6:16:53 PM

From: Koperbox

To: Icce
This Post:
00
270179.61 in reply to 270179.60
Date: 5/15/2015 8:43:00 PM
Overall Posts Rated:
116116
Koper, Brezovnik ne bo nič več v tvojih načrtih? Zanima me, ker ga bo lastnik najverjetneje prodajal, za vrednost ki jo bo prodajal pa bo zanimiv zame le, če bo v repki..Samo prašam..

Oba sta seveda zanimiva za repko, vendar morata lastnika najprej dokazati, da imata resne namene s pripravljenostjo. Vsak petek jih čekiram in prideta not takoj, ko bosta imela dovolj visoko pripravljenost, da prehitita igralce, ki so že not. Če si opazil, sem danes dva nova igralca že vpoklical (Mikuž in Baraga)

Last edited by Koperbox at 5/15/2015 8:44:07 PM

From: Koperbox

To: Icce
This Post:
00
270179.62 in reply to 270179.60
Date: 5/18/2015 7:43:55 AM
Overall Posts Rated:
116116
pa bo zanimiv zame le, če bo v repki..Samo prašam..

Uh, nisem dobro prebral do konca...skratka, Cimerotič bo ob vsaj dobri pripravljenosti 100% igral, Brezovnik pa ob odlični sigurno, ob dobri pa zelo verjetno.

Če so vsi centri na odlični pripravljenosti, je Brezovnik nekje četriti notranji igralec - odvisno od taktike, ki jo igramo. V notranjih takitkah je lahko celo drugi notranji igralec (za Navršnikom). Tako da...za Brezovnika ti ne morem 100% garantirati, da bo čisto vsako tekmo igral, razen če ni v odlični pripravljenosti ali če so drugi centri v toliko slabši; za Cimerotiča pa ti lahko.

Glede na to, koliko boljši skok ima Brezovnik od drugih (z izjemo Navršnika), bi rekel, da se ti ga splača kupiti, saj bo od dobri pripravljenosti dosti igral v repki.

This Post:
00
270179.63 in reply to 270179.62
Date: 5/18/2015 7:46:33 AM
Overall Posts Rated:
116116
Uh, danes tekma proti Makedoniji...taktiko je bilo res pravi križ pripraviti. Ob enaki pripravljenosti imamo mi malenkost boljšo ekipo, vendar je dobra pripravljenost danes na njihovi stran, tako da bo to spet ena huda borba. Taktika je spet malo riskantna, ampak ko ko si pritisnjen ob zid, drugače tudi ne more biti. Bi bilo že prelahko, če bi imeli prednost v pripravljenosti...

This Post:
00
270179.64 in reply to 270179.63
Date: 5/18/2015 2:05:21 PM
Overall Posts Rated:
116116
Piševka, sploh ne morem gledati tekme. No, gledam jo vseeno

Od Makedoncev nisem pričakoval nič drugega kot notranjo taktiko, ker so imeli centre zelo dobro pripravljene proti našim. Zato je bil prvi korak vpoklic Barage, ki ima enako dobro obrambo in skok kot ostali naši centri s to razliko, da je odlično pripravljen.
Drugi korak: kakšno taktiko ubrati, da bo najbolje izkoristila odlično pripravljene igralce, ki bodo hkrati lahko najbolje branili notranjo taktiko? S tem sem si najbolj razbijal glavo, še posebej, ker je bil Anžic - eden od tistih bolj fleksibilnih igralcev pri nas - le na zadovoljivi pripravljenosti.

Potem pa mi njegov lastnik enkrat v petek popoldan pošlje mail, da je Anžic šel na odlično pripravljenost - seveda, tip je nekaj ur za nami in pri njemu se tudi trening zgodi kasneje.
S skoraj odlično pripravljenim Roškarjem, ki je zelo dober šuter, obrambni igralec in podajalec, smo potem lahko sestavili takšno dokaj neobičajno taktiko: Anžic ima za OI-ja dovolj dobro vodenje in podaje, Jovica pa ravno tako za branilca. Anžic ima za branilca, kjer je igral v obrambi, malo prenizko zunanjo obrambo, vendar to nadomesti z dobro notranjo obrambo, ki naj bi proti pričakovano notranji taktiki Makedoncev bila bolj pomembna. Poleg tega ima še dober skok za branilca, tako da so plusi pri njemu odtehtali minuse.
Torej organiziran napad! Roškar bi mogel razturati na krilnem centru s svojim šutom. Pri njemu mi je še posebej všeč, da ima nizko razdaljo meta, saj tako ne meče dosti od daleč, od koder je težje zadeti, in raje zadeva iz polrazdalje. Poleg tega ima met iz skoka malo višji od prodiranja, kar pomeni, da bo več metal kot prodiral, kar je ključno, ko nasproti njemu stojijo notranji igralci.
Zaenkrat plan poteka dobro, le s premajhno zalogo prednosti gremo v četrto četrtino; bojim se, da če smo v zadnji minuti izenačeni ali vodimo za piko-dve, bodo Makedonci začeli preko Anžica zadevati trojke. Drugače pa zaenkrat dobivamo tako skok kot podaje in ukradene žoge. Treba bo samo videti, ali bodo Makedonci imeli boljši procent meta kot mi. Glede na to, da igrajo notranjo taktiko in z višjo zavzetostjo, to ne bo tako težko...

This Post:
00
270179.65 in reply to 270179.64
Date: 5/18/2015 2:09:30 PM
Overall Posts Rated:
116116
Aja, pa zelo na roko nam gre tudi dejstvo, da imajo vsi naši zunanji igralci (Jovica, Anžic, Mikuž) met pod košem dosti višji kot met iz skoka, kar pri organiziranem napadu pomeni, da bodo večkrat šli na zabijanje kot metali

This Post:
00
270179.66 in reply to 270179.65
Date: 5/18/2015 2:12:44 PM
Overall Posts Rated:
116116
Eh, prevzeli so vodstvo in štiri minute do konca smo na -6...od začetka je kazalo super, proti koncu pa se je vodstvo vedno bolj topilo. Žal izgleda, da je to to

This Post:
00
270179.67 in reply to 270179.66
Date: 5/18/2015 2:27:01 PM
Overall Posts Rated:
116116
Škoda, zelo blizu smo bili presenečenju. Makedoncem se je še celo poškodoval center, ki je do poškodbe metal 6-6 iz igre, potem pa je njegove točke nadomestil krilni center. Druge igralce smo solidno zaustavili, ampak po tako dominantni četrti četrtini (31-15) je zmagati zelo težko - še posebej, ko tvoj glavni scorer - Roškar - začne grešiti vse, kar je prej zadeval.

Zdaj pa ni druge, kot premagati tako Izrael kot Slovaško, če se hočemo uvrstiti v drugi krog. Razpoloženje imamo zelo dobro, glavni igralci pa bodo verjetno tudi v boljši pripravljenosti kot prejšnji teden in danes.

Glede na box score smo bili boljši skoraj v vseh pogledih - ofenzivnih skokih, podajah (igrali smo počasno taktiko), ukradenih ter izgubljenih žogah, prostih metih...ampak žal veliko preslabo obrambo pod košem za njihov napad. Počasna taktika je tukaj dobrodošla, ker z njo onemogočiš veliko število napadu nasprotniku, zato je rezultat ponavadi dosti bolj blizu kot sicer. Mogoče bi lahko tudi mi igrali igro pod koš, vendar za takšno taktiko enostavno nismo imel dovolj dobro pripravljenih centrov, ki bi se lahko kosali z njimi.

This Post:
11
270179.68 in reply to 270179.67
Date: 5/18/2015 2:45:52 PM
Overall Posts Rated:
116116
Rezulatati naše skupine so dokaj presenetljivi! Najbolj bode v oči poraz Izraela z Grčijo, saj sem Izrael imel za favorita za drugo mesto, zdaj pa temu ni več tako. Poleg Slovaške sta edini dve ekipi z dvema zmagama Anglija in Grčija. Slednji dve moramo torej premagati in paziti na koš razliko, potem pa lahko tudi izgubimo proti Slovaški - če seveda Slovaška ne izgubi proti Angliji ali Grčiji.

Tako Anglija kot Grčija imata enako entuziazma kot mi, naslednjo tekmo pa igramo ravno proti Grčiji. Z Anglijo igramo šele v zadnjem krogu, vmes pa imamo dve lažji in eno srednjo težko tekmo - proti Azerbajdžanu bi mogli zmagati, s Slovaško nimamo kaj izgubiti in Izrael ima nižje razpoloženje od nas.
Če gre vse po planu, sta torej ključni tekmi z Grčijo (naslednji krog) in Anglijo (zadnji krog). Grčija ima zelo dobre igralce za notranjo taktiko in tudi zelo dobro pripravljene, taok da spet pričakujem hudo borbo do zadnje minute. Upajmo, da se tudi nam končno odpre pri pripravljenosti!

This Post:
22
270179.69 in reply to 270179.68
Date: 5/18/2015 6:09:14 PM
Prekmurje Storks
III.7
Overall Posts Rated:
161161
Second Team:
Prekmurje Farmers
Škoda za poraz, vendar nič zato se bomo že pobrali

Edino škoda, da nisi naštimal predvidevanja. Glede na to, da si napisal da se jim drugo ne splača igrati kot notranja taktika.

p.s.: Se mi pa zdi zelo zelo vredu, da občasno pokomentiraš stanje tekme na forumu sem se ravno peljal z avtobusom domov in sem preko telefona spremljal na forumu tekmo je bilo še bolj napeto kot je bilo poslušanje zimskie OI vožnje Tine Maze preko val202:P

Last edited by Petracarek at 5/18/2015 6:09:34 PM

Advertisement