Pozdrav zajednico!
Pre nego što krenem bilo šta da kažem, moj duboki naklon ovom čoveku
(100839). Uspeo je nešto što možda nikom nije u Srbiji. Ja bih voleo da me neko demantuje, ako grešim. Ali ja bar, za ovih 10-ak sezona koliko aktivno igram nisam video da je neko sa 20 godina dostigao 100 skilova. :)
(42021376) Upoznajte Željka Tutorića ukoliko već niste. :) Retka zverka kod nas u Srbiji, a kao neko ko je dosta dobro teorijsko znanje stekao kada je u pitanju trening mladih igrača širom sveta, kažem vam da se ovo ne viđa često ni u najboljim zemljama sveta. Tutorić i celu ovu sezonu igra, i ne samo da igra, nego je veoma bitan šraf u ekipi. Imao je i ove sezone neke zapažene partije, a šta tek da očekujemo sledeće sezone kada će igrati protiv svoje generacije... Razloga za optimizam ima kada je on u pitanju. Generalno gledano bekovi sledeće generacije su odlični, a Tutorić je samo kruna te dobre generacije. Još jednom, svaka čast Krejzi... :)
Nakon ove zaslužene pohvale vraćamo se na EP. Pisao sam već o tome. Borimo se za prvo mesto sa Nemcima koje očekuje težak meč sa Poljacima. U tom meču gde su najverovatnija 2 kranča prednost dajem Poljacima. Ne preterano veliku, ali osetnu svakako. Podsećam da nama pobeda Poljaka osigurava prvo mesto bez obzira na koš razliku. A u slučaju da Nemci ipak pobede onda mi moramo Ruse sa što većom razlikom što će i biti cilj u ponedeljak. Ako Rus ponovo ne namesti postavu to je 50-0 za nas i onda Nemci moraju da pobede najmanje 8 razlike što je samo po sebi teško kada su Poljaci u pitanju, ali je moguće svakako. Ako Rus namesti postavu, a ja ću svakako gledati da ga podsetim, onda postoji realna šansa da razlika bude i veća od 50 razlike. Nama je entuzijazam maksimalan, a Rusi su igrali već nekoliko puta CT i normal, tako da je realno očekivati pobedu od 60-70 razlike. U tom slučaju Nemci nemaju šanse da nas ostave na drugom mestu. To su varijante, a šta će na kraju da bude videćemo. Nadamo se i idemo po najbolje. :)
Moram da pohvalim sve menadžere koji treniraju naše reprezentativce. Forma je perfektna i lepo je što je tempirana za kraj prvenstva, ali ostaje mali žal što ovakva forma nije bila sledeće nedelje za polufinale, jer je veoma teško da ovakva forma opstane i za sledeću nedelju, ali i u ovom slučaju se nadamo najboljem. :)