BuzzerBeater Forums

BB Slovensko > [NT] Diskusia III

[NT] Diskusia III (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
130110.594 in reply to 130110.593
Date: 10/5/2010 2:23:11 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12351235
Second Team:
Jirkov
Taky proto jsem psal, že ideální je hráč, který má při draftu nízký handling a vysoký driving, protože jen tak dostane handling/driving na optimální hodnoty.
Tak nepochybuju, že hráčům s dobrými vlastnostmi a potenciálem 10 nebo 10+ chlapci pozornost věnují nebo máš snad nějaké indicie, že tomu tak není? Nejdůležitější u těchto hráčů je naučit manažera maximálně efektivně trénovat nebo domluvit přestup do týmu, který mu veškerou pozornost věnuje. Ale pokud ho draftuje nebo následně koupí, kdo ho zabíjí a nechce spolupracovat, stejně nenaděláš nic, kdyby ses na hlavu stavěl.

This Post:
00
130110.595 in reply to 130110.592
Date: 10/5/2010 2:26:31 PM
Nitra Corgons
Extraliga
Overall Posts Rated:
10361036
Second Team:
Nitra Urpiners
Nerozumiem ako si vyratal ze -2DR= -2 HN a -2JS. Podla mna -2 DR= 4t = tak 1.75HN a 0.75JS odhadom. 4t= +1.75OD plus drobne v pridr.skiloch. Dalej 12-12 JS-JR je blbost. Cize Mierka ala ja by bol 14-10, 17-12, 13-7 za 1t. Pre mna jasna volba.. K Mierkovi este. Som cez mobil neviem potencial ale co z neho bude pg-sg? Ak PG:Kym by dotiahol PA nevytiahne sa neunosne plat kvoli pridr.skilom? Ak SG: aby bol svetovy hrac musel by skocit 2JS, 2JR, 2-3OD, 3PA opat kam pojde jeho plat az? Podla mna moc moc vysoko. Keby si robil SG z mojej verzie a dodal 3JS, 2JR a 3PA nebolo by to odhadom rychlejsie, lacnejsie? Edit: tak kedze je perrenial allstar logicky je to neaplikovatelne, ale princip to myslim nemeni.

Last edited by LA-zajino at 10/5/2010 2:29:45 PM

1 BBB, 20 Leagues, 10 Tournaments, 3 Europe Titles (SVK), 2 World Bronzes (SVK), 2 Europe Bronzes (SVK,FRA), 42 Seasons NT coaching
This Post:
00
130110.596 in reply to 130110.587
Date: 10/5/2010 2:39:33 PM
Nitra Corgons
Extraliga
Overall Posts Rated:
10361036
Second Team:
Nitra Urpiners
Teraz som si vsimol ze aj ty si sa vyjadril.. Najprv odzadu: nebola to chyba ze boli v dtb aj hviezdicky, myslienka ok na rozvoj, casovo ale namahava.. Nemyslel som mat hracov len monstra ale mohli byt aj 1-2 za sezonu-dve ini. Nezabudajme ze na trhu sa jedinecnost priplaca tiez.. Moj idealny mladik by bol Mierka s potencialom MVP so zmenou 5t treningu namiesto DR OD.

1 BBB, 20 Leagues, 10 Tournaments, 3 Europe Titles (SVK), 2 World Bronzes (SVK), 2 Europe Bronzes (SVK,FRA), 42 Seasons NT coaching
This Post:
00
130110.597 in reply to 130110.594
Date: 10/5/2010 2:47:54 PM
Nitra Corgons
Extraliga
Overall Posts Rated:
10361036
Second Team:
Nitra Urpiners
O niektorych manazeroch viem svoje tiez, o tom ziadna debata. Co sa tyka tej starostlivosti vidim ze top hraci su v spec.opatere, ale mozno by nebolo odveci ich dako oznacit a medializovat ale to su drobnosti..

This Post:
00
130110.598 in reply to 130110.595
Date: 10/5/2010 2:52:34 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12351235
Second Team:
Jirkov
Mierka může vyjet PAS na 10 s minimálním dopadem na plat. Mně se obecně více líbí Měrka tak jak je, než to co navrhuješ Ty. Podle mne pro U21 by měl hráč být vyváženější, OD 17 mi nepřijde nutné, pokud ten hráč není už tak nabouchaný, že si může dovolit něco vytáhnout zase výše.
Samozřejmě chápu, že se snažíš, aby ti ostatní vyráběli hráče, které by si pak případně mohl u sebe nasadit do tréninku one on one ;-) Ale obecně si nemyslím, že je to nejefektivnější cesta, jak vytrénovat hráče do konečné podoby rychleji.
Podle mne ta diskuze by spíše měla být o tom, jak by cílově měli pro NT vypadat hráči s pot 9, s pot 10 na jednotlivé posty (něco takového u nás připravuju a brzo chci zveřejnit). A pak je možné se bavit o tom, jakou cestou dojít k těm cílovým hodnotám. Ale obecně si myslím, že končit tu cestu těmi tréninky s nejmenším vlivem na plat není úplně ideální, protože to dříve klade nároky na plat a taky to potenciálně může dříve ohrozit potenciál, kdyby se to úplně neodhadlo a zbrzdil se dříve.
A podle mne důležitá je ta cílová podoba, nemá moc smysl to zbytečně uspěchávat. Když bude hráče připravený ve 24-25 letech pro NT, tak je důležité, jak bude vypadat v té době, jak bude vypadat o 2 roky dříve, není až tak podstatné.

Last edited by rwystyrk at 10/5/2010 2:53:59 PM

This Post:
00
130110.599 in reply to 130110.597
Date: 10/5/2010 2:57:19 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12351235
Second Team:
Jirkov
Pokud je o ně postaráno a jsou v dobrých rukách, není medializace až tak potřebná. Medializace je potřebná hlavně u těch talentů, kde je např. potřeba najít kupce, aby neskončili na smetišti dějin. A jak jsem pochopil aktivity, které zřejmě probíhají u vás na externím foru, tak s tomto se ledy začaly výrazně hýbat. Je otázka, kde to přinese nějaké první viditelné výsledky (=uskutečněné přestupy).

This Post:
00
130110.600 in reply to 130110.598
Date: 10/5/2010 3:47:06 PM
Nitra Corgons
Extraliga
Overall Posts Rated:
10361036
Second Team:
Nitra Urpiners
Ale podla mna ide aj o to aby hrac bol schopny aj pred vstupom k seniorom. Ked omielame exps v u21 tak co to robi aj take b3 si myslim. Ak je hrac zaujimavy na trhu uz v 20r vsimne si ho viac top timov a je viac v povedomi a hoc aj ako nahradnik v b3 time ktory ked nic ine tak ubrani. A ano ja chcem tak ako kazdi trenovat rychle treningy a nie pomale. A fakt si myslim ze moj Mierka by bol lepsi v u21 aj na trhu. Ano nie je to nutne mat OD17 ale je to ekonomicky zaujimavejsie. Mierka by vyjel PA na 10 bez problemu ano, ale stale nie je ani PG ani SG v tom momente. Ja pozeram ako kupca nanho a ako jeden z tych co by ho tahali do 200k+, to je moj pohlad a nazor. Este raz netvrdim ze mame zly skauting ci staff, ale mam pocit, ze nieco by sa dalo vytuningovat, aby bol z hraca vyssi zisk pre ten 3. 4.ligovy tim. Edit; a som naozaj rad ze mozeme diskutovat o dakom skautingu a trenovanych hracoch vobec, co pred 2-3 sezonami nebolo iste

Last edited by LA-zajino at 10/5/2010 3:50:24 PM

This Post:
00
130110.601 in reply to 130110.600
Date: 10/5/2010 4:11:16 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12351235
Second Team:
Jirkov
No, tady se podle mne mě střetávají 2 pohledy. Podle mne to vůbec není o tom, aby ti hráči byli zajímaví na trhu. To je spíše pro NT škodlivé. Je pak menší šance, že se povede hráče v případě nutnosti přestupu udržet v zemi. Co se nám velmi daří, že už nemáme prakticky žádné NT hráče v cizině. Zbývá Vozka na hraně potenciálu, kterého čeká možná poslední sezona v NT a asi více na lavičce a Zlatohlávek, kterého turecký top manažer nejdříve koupil za bláznivých 10M a už skoro 2 sezony ho úspěšně zabíjí, takže je možné, že už si v NT nezahraje vůbec. A tohle bych chtěl udržet, aby v české repre hráli hráči výhradně z českých klubů.
Kdo si chce trénovat hráče pro ekonomický prospěch, ať si koupí cizince, vytuní mu OD a prodá ho, to nemá s NT nic společného. Myslím, že těm, kteří chtějí pro NT skutečně něco udělat, jde spíše o to, aby hráče mohli pro NT co nejdéle trénovat a prodat ho, až pro ně bude neudržitelný jeho plat a až tak úplně neřeší, jestli za něj dostanou o milion nebo 2 více nebo méně při prodeji.
Další věci jsou farmy. Nám už se povedlo v ČR udělat druhou zámožnou farmu. U vás je škoda, že se nepovedlo udělat při odchodech cierneho nebo asasasy udělat z nich aspoň farmy. Tam by se na každé dál krásně vytvrarovat 1-2 hráči pro NT. Takže až nastane zase konec nějakého zaběhnutého týmu, bylo by velmi dobré, kdybyste ho aspoň na pár sezon přemluvili na režim farma.

Last edited by rwystyrk at 10/5/2010 4:17:16 PM

This Post:
00
130110.602 in reply to 130110.595
Date: 10/5/2010 7:18:48 PM
Overall Posts Rated:
284284
Teraz som si vsimol ze aj ty si sa vyjadril.. Najprv odzadu: nebola to chyba ze boli v dtb aj hviezdicky, myslienka ok na rozvoj, casovo ale namahava..

Ved prave, ze sme trosku kvoli tomu mozno zanedbavali vacsie talenty. Kvoli tomu sme spravili aj ten "navod na trening", ktory je dufam aspon trochu prospesny a odbremenil nas od tejto roboty.

Nezabudajme ze na trhu sa jedinecnost priplaca tiez.. Moj idealny mladik by bol Mierka s potencialom MVP so zmenou 5t treningu namiesto DR OD.

Myslim, ze tu mame na vec odlisny nazor a tam je zasadny rozdiel. Ja absolutne neriesim trhovu cenu hraca v U21, ale to, aby bol co najviac prospesny pre U21 a matersky klub, bol platovo udrzatelny a trenoval co najefektivnejsie. Ten tvoj treningovy plan podla mojho skromneho nazoru nie je taky efektivy, aj ked sa tahaju tazsie trenovatelne skilly v mladsom veku. Najidealnejsie scenar je, aby hrac trenoval u majitela pokial mu to plat dovoli a potom prestupil do nejakeho dalsieho klubu (slovenskeho), ktory ma dobre financne zazemie a vie sa mu naplno venovat (trenovat aj mimo pozicie napr.). Preto mi tak nejde o to spravit z hraca prestupovu bombu a riskovat, ze skonci u dakeho sarlatana:) A hlavne hraci su tu pre U21 a nie U21 pre hracov, tak nevidim dovod snazit sa treningom maximalizovat ich zisk z predaja.
Nemam problem s konstruktivnou kritikou, takze som rad, ze mame o com kecat;)

Last edited by Psycho1_1_1 at 10/5/2010 7:23:08 PM

This Post:
00
130110.603 in reply to 130110.582
Date: 10/7/2010 5:50:52 PM
Overall Posts Rated:
154154
Já si dovolím s tímhle nesouhlasit. Že ti hráči v 21 vypadají jako přes kopírák, není problém. Stejně tak, jak ty píšeš, že 1na1 mohou dotrénovat později, tak mohou cokoli jiného dotrénovat později. Naopak si myslím, že se pak dají dotvarovat více směry dle aktuálních potřeb. Naopak se může stát, že můžou mít později problém s tréninkem 1na1, když vyjedou předtím IS nebo JS moc vysoko. Akorát pokud si myslel speciálně OD, tak tam se nějací hráči s vyšší úrovni mohou vytvořit a být prospěšní, ale taky bych to nepřeháněl, podle mne v U21 tahat OD nad 15 je asi zbytečný luxus.
Taky si nemyslím, že je reálné U21 stavět jen z hráčů, kteří mají šanci dále pokračovat v NT. Na to je potřeba potenciál minimálně 8, brzo spíše 9. U21 mohou docela dobře posloužit i hráči s potenciálem 6.

Případně i 5, jednoho SF jsem v české u21 svého času měl. Ono je to taky o síle daného ročníku a jak moc a kteří odpadnou.

Edit: Jak jsem teď bavil a Amarem (končící trenér české U21), tak jsme se dotkli i mých bývalých hráčů (budu teď hrát v podstatě jen jako farma) a říkal, že je škoda, že jeden z nich netrénoval v dalším působišti dál, protože jinak by byl v U21 zase po delší době hráč s potenciálem 4. Toho hráče jsem tenkrát v 18 levně kupoval na zaplnění posledního místa tréninkové rotace, s tím, že z něj uplácám spolehlivého hlavně obranného hráče na lavičku než se zasekne - a skákal opravdu pěkně. Na začátku minulé sezóny jsem dělal výprodej, tal taky zmizel. Nevím, jak dobrý odhad Amare má, ale dost možná by se zasekl až v průběhu klíčové sezóny a ty první zápasy by dobře posloužil než by ho ostatní dohnali. (Skilly už si nepamatuju).

Last edited by docend24 at 10/8/2010 4:44:50 AM

This Post:
00
130110.604 in reply to 130110.603
Date: 10/8/2010 4:14:27 AM
Overall Posts Rated:
284284
Tiez sme mali v DB pekneho hraca s potencialom 5. Chceli sme z neho SF, trenoval tak, ale nakoniec to aj tak nezvladol, pretoze boli lepsi hraci. A treba brat ohlad aj na to, ci je schopny este pocas sezony trenovat, nie ze sa po prvom tyzdni zasekne a potom bude zaberat miesto hracom, ktori ho predbehnu.

Advertisement