BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým

Národní tým (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
102056.595 in reply to 102056.581
Date: 5/12/2010 6:03:05 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12321232
Second Team:
Jirkov
Jinak to, že při vnějších taktikách je IS nanic a naopak, je velmi mylná představa. V každé taktice je docela velký prostor pro střely z opačných pozic.

This Post:
00
102056.596 in reply to 102056.587
Date: 5/12/2010 6:09:33 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12321232
Second Team:
Jirkov
Pokud připadá v úvahu stejně nejlépe jen 4.koš, tak jsem všema deseti pro spadnutí do pátého, ideálně do skupiny s týmem, co bude mít výhodu domácícho hřiště (sand to bude někdo torchu slabší). Ten sled zýápasů je imho výhodnější, umožňuje ty výše nsazené týmy dle uvážení často i dost zaskočit a ukrást nějaké vítězství navíc.

To, že budeme mít jasno o skupině o trochu dřív zase nemusí být takové negativum, protože pak bude zase víc prostoru pro záchranářské akce atd. Předpokládám, že jsem s áčkem ve fázi protežování nové generace, které by měla přerůst většinu té současné a v onom mezidobí nějaké velké ambice na větší úspěch nemáme.

Ta skupina s tím domácím týmem může být ošidná. Tu jsme si zažili minulou sezonu s Tureckem. Určitě lepší, než dostat Itálii nebo Španělsko, ale celkově bych asi raději skupinu bez domácího týmu.

Ano, zatím jsme ve fázi protěžování nové generace. Bohužel nám dorůstá o něco pomaleji, než jsem doufal. V původním plánu v kandidátské řeči jsem avizoval, že příští kvalifikaci (tzn. už příští sezonu) bych chtěl ze základní skupiny postoupit. Ale v tuhle chvíli si nejsem úplně jistý, že je to reálné, i když ta minulá kvalifikace nám celkem vyšla.

This Post:
00
102056.597 in reply to 102056.589
Date: 5/12/2010 6:19:41 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12321232
Second Team:
Jirkov
Problém je v tom, kolik se nám rodí v draftu použitelných hráčů každou sezonu. A ještě z nich vytvářet monstra, to je podle mne cesta do pekel. Jak už jsem psal, když si někdo nechce dát říct, nenaděláme nic, ale já nebudu nikoho navádět, aby cíleně vytvářel monstra.
Na druhou stranu možná by kromě potenciálu mohly na budoucí monstra být nižší požadavky při draftu (hlavně z hlediska doplňkových vlastností). Takže jsem případně ochoten, pokud by se někdo chtěl stát "skautem monster", vytipovat hráče, kteří se nevejdou do našich tradičních programů pro trénink U21/NT a dát je k dispozici takové osobě. Pak by si je případně někdy v budoucnu nějaký NT trenér s filozofií hry přes monstra mohl použít.
Ale pořád jsou monstra a monstra - Hána má aspoň součet aktuálně 91, na trhu najdete i hráče s vyššími platy ne má on a součtem třeba kolem 80 i nižším.

This Post:
00
102056.598 in reply to 102056.592
Date: 5/12/2010 6:28:24 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12321232
Second Team:
Jirkov
Ad bloky - já do nich půjdu i když je otázka jak se vyplatí. Pokud totiž sečtu teoreticky možné zblokování centra, PF a SF (řekněme každý 5 za daný zápas), jde o 15 bloků x 2 .. 30 bodů, které by soupeř bez bloků dal a nedá. Navíc jsem si ověřil, že i SF blokuje dost často (když na to má skill), což se v jeho platu prakticky neodráží. Což vyrovná vyšší výdaje za C a PF.

Já mám s bloky relativně dobré zkušenosti u hráčů, kterým nelezou do platu, nejen SF, ale i SG, PG, tam ti hráči jsou schopni udělat relativně hodně bloků, pokud mají vysoký tento skill. Ale u PF/C mi přijde, že je to fakt jen zbytečný skill. A jinak k té tvoji prapodivné kalkulaci, v repre máme hráče s blokama 12 a má v průměru 1.8 bloků na 31.9 minuty, hráč s blokama 10 má 1.6 na 30.1, takže nějakých 15 bloků dohromady za SF/PF/C je totální utopie. Stejně tak, jako 15x2 = 30 bodů, to že koš nekončí blokem, vůbec neznamená, že končí košem.
Druhou věcí je, že bloky nemusí sloužit jen k tomu, že hráči reálně udělají blok, můžou přidávat něco k obraně jako takové a horšit střeleckou pozici soupeře, i když ho přímo nezablokují.

This Post:
00
102056.599 in reply to 102056.597
Date: 5/12/2010 6:30:35 AM
Overall Posts Rated:
154154
Tak nějaký modul na trénování monster (asi hlavně podkošových) z dosud nevhodných hráčů z draftu (typu 6 vnějších vlastností na 1 apod.) by asi byl fajn, přece jenom je po takových hráčích na BB pořád ještě poptávka, takže by neměl být problém se jich zbavit (alespoň třeba po roce tréninku zatím jen rozjeté, starší možná už do budoucna problém budou). Pomoci s tímhle bych se moc nebránil, proberme to poštou.

This Post:
00
102056.600 in reply to 102056.555
Date: 5/12/2010 6:49:12 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12321232
Second Team:
Jirkov
Takže když to shrnu, tak výsledek je prozatím takový:
Nesnižovat náladu: Wixix
Snížit až po Rusku: iwenzee
Snížit už teď: Morous, Koller, docend24
Pak tu bylo pár manažerů, kteří se zapojili do diskuze, ale pokud jsem to nepřehlídl, tak se tady k této věci nevyjádřili, i když názor některých z nich třeba znám.

Osobně si to ještě nechám projít hlavou, projdu si ty hráče ještě jednou, podle pozice a platu si zkusím vymodelovat, jak nejlíp mohou vypadat a rozhodnu se, která má smysl zachraňovat. U některých může být minimálně z hlediska NT problém potenciál, protože až jim bude 23-24, tak potenciál 7 (všude) a 8 (pod košem) už určitě nebude dostačující, byť dneska máme ještě i hráče s potenciálem 6, resp. 7 v hledáčku. Otázkou je, jestli by případně nemohli být ještě i se ztracenou půl sezonou užiteční pro U21.
Taky si projedu případné botující hráče z dalšího týdne, ale tam je situace komplikovanější v tom, že pokud by U21 nepostoupila příští pondělí (ale doufejme, že postoupí), tak by záchranu mohl dělat Amare. Pokud postoupí, tak by všechny záchranné práce byly na NT.

This Post:
00
102056.601 in reply to 102056.600
Date: 5/12/2010 6:52:15 AM
Overall Posts Rated:
154154
Abych nezapomněl, bez ohledu na aktuální náladu, proti Rusku hrát rozhodně CT! :)

This Post:
00
102056.602 in reply to 102056.601
Date: 5/12/2010 6:59:52 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12321232
Second Team:
Jirkov
Pokud to bude nálada 1, tak určitě ani není jiná možnost. Pokud bude nálada vyšší než 1, tzn. současná nebo o něco nižší, nevylučuji, že nakonec třeba dospěji k tomu, že chci vidět 5 z těch zachraňovaných, ale místa jsou 3, tak to asi bude taky CT (myslím, že to ani v tuhle chvíli není problém tady veřejně napsat, jestli budou rusové hrát TIE nebo normal, je nám asi celkem jedno).

From: Amare

This Post:
00
102056.603 in reply to 102056.600
Date: 5/12/2010 7:22:54 AM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
snížit už teď: Amare
:-)

This Post:
00
102056.604 in reply to 102056.598
Date: 5/12/2010 7:35:40 AM
Overall Posts Rated:
4040
Ad bloky - já do nich půjdu i když je otázka jak se vyplatí. Pokud totiž sečtu teoreticky možné zblokování centra, PF a SF (řekněme každý 5 za daný zápas), jde o 15 bloků x 2 .. 30 bodů, které by soupeř bez bloků dal a nedá. Navíc jsem si ověřil, že i SF blokuje dost často (když na to má skill), což se v jeho platu prakticky neodráží. Což vyrovná vyšší výdaje za C a PF.

Já mám s bloky relativně dobré zkušenosti u hráčů, kterým nelezou do platu, nejen SF, ale i SG, PG, tam ti hráči jsou schopni udělat relativně hodně bloků, pokud mají vysoký tento skill. Ale u PF/C mi přijde, že je to fakt jen zbytečný skill. A jinak k té tvoji prapodivné kalkulaci, v repre máme hráče s blokama 12 a má v průměru 1.8 bloků na 31.9 minuty, hráč s blokama 10 má 1.6 na 30.1, takže nějakých 15 bloků dohromady za SF/PF/C je totální utopie. Stejně tak, jako 15x2 = 30 bodů, to že koš nekončí blokem, vůbec neznamená, že končí košem.
Druhou věcí je, že bloky nemusí sloužit jen k tomu, že hráči reálně udělají blok, můžou přidávat něco k obraně jako takové a horšit střeleckou pozici soupeře, i když ho přímo nezablokují.

Tak tak, proto přidávají rating i k obraně.. tedy je nelze brát v úvahu jen podle počtu zblokovaných střel ve statistice. Navíc bych řekl, že je 12 pro repre docela málo, protože nepředpokládám, že budou proti takovému hráči hrát soupeři se střelbou 12.
Ono to ve světle těchto skutečností i ublíží v eventuelní repre kariéře Krejčímu, protože má teď bloky awful(3) a budu je trénovat asi jen na prominent. Což z tohoto pohledu nemá skoro žádný smysl, ale nutno dodat, že to bude asi až ve 24 nebo tak.

This Post:
00
102056.605 in reply to 102056.604
Date: 5/12/2010 7:45:46 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12321232
Second Team:
Jirkov
V tom co je pro repre málo nebo hodně se lišíme. U PF/C 10-12 považuji naopak za zbytečně moc, je to na úkor jiných důležitějších skillů, když se soupeř nedostane ke střele, nepotřebuješ bloky. Já nenechávám žádné PF/C záměrně trénovat bloky, stačí mi to, co dostali naděleno + to co jim sekundárně skočí u jiných tréninků. Max. u nějaké farmy si časem dovedu představit, že bychom zvedli bloky, pokud by to zbytečně moc neohrožovala délku životnosti farmy.
Krejčímu to až tak neublíží, zvlášť pokud je bude trénovat později. A pokud by je trénoval dříve, tak to jen oddálí okamžik, kdy bude v rerpe použitelný (pokud bude pořád intenzivně trénovat).

Advertisement