Takže pěkně pořadě:
- ano, rozšíření týmu o Ludánka jsem oznámil já při volbě NT, nevidím v tom žádný problém. Bylo by to dost tragické, kdybychom měli tým rozšiřovat jen co 2 sezony. Už to, že to děláme takhle jen při volbách je ústupek docendově neustavičenému rýpání na toto téma v minulosti. To, že si to nezaregistroval, je Tvůj problém, nikoli můj, Amareho nebo Ludánkův a nemá cenu se tím zabývat.
- co se týče hráčů draftovaných v 19 letech, v minulosti byli v 19 draftování např. Vrzal, který dnes odehrál zápas za NT a Trebický. Jestli se nepletu, oběma o chlup utekla U21, jestli to někdo podobný dotáhl až do U21, to si neuvědomuji. Obecně je to dost nepravděpodobné dostat hráče se sezonou manka do U21, musel by v draftu mít součet skillů okolo 60 nebo aspoň dobře rozložených 55. Nicméně si myslím, že příští sezonu se dostane do U21 docela dost hráčů, kteří byli zachráněni po půlce sezony. Ale byly tu jiné případy a těch by se našlo spousta, kdy hráči po dvou sezonách tréninku naskočili do U21 už ve 20 letech, takže se možná dočkáme i toho draftovaného v 19.
- z těch uvedených hráčů si myslím, že více než polovina může mít naději na U21, v 18 letech je opravdu velmi těžké usuzovat, odpad je veliký, zatím víme jen to, jak odtrénovali půl sezony (jen 50 jich dosáhlo 5 a více skoků), což ještě neznamená, že ještě celé 2 a půl sezony do první nominace vytrvají, takže to, že je dneska někdo třeba 40. neznamená, že nemá šanci, proto máme většinou po draftu v hledáčku i přes 200 hráčů a postupně to ubývá a nakonec z toho zbude cca. 15 hráčů, kteří si zahrají. Momentálně po prvním kole síta po půlce sezony pořád sledujeme cca. 150 hráčů. Ale v každém případě, i kdyby si je ti manažeři koupili a trénovali ve finále jen pro sebe, z mého pohledu to má smysl, že se zatáhnou do hry, naučí se trénovat a minimálně si vytrénují dobrého možná i klíčového hráče pro svůj tým.
- co se týče Kopeckého, tak kdyby to bylo jen o potenciálu, tak bych ho ani neuváděl. To že byl uveden, znamená, že má aktuálně takové vlastnosti, které dávají oprávněné naděje, že stihne včas (max. do 25 let, ale mnozí to zvládnou i dříve) dotrénovat do takové úrovně, která bude dostatečná pro NT. V 18 nebo 19 to může být "jen" o potenciálu, v 21 už hráč musí něco umět, aby byl dále zajímavý
Last edited by rwystyrk at 8/30/2010 2:54:02 PM