BuzzerBeater Forums

BB Srbija > Хваљење, цугање и још понешто 100. део

Хваљење, цугање и још понешто 100. део

Set priority
Show messages by
From: AirWolf
This Post:
00
258215.598 in reply to 258215.597
Date: 4/10/2018 11:10:42 AM
Overall Posts Rated:
229229
Postoji li negde mesto za sugestije BB upravi za poboljsanja u igri? Tipa, kad bi ja bio neka vlas', prvo sto bih uveo jesu krediti za mlade (manje od 10 sezona aktivni) i novopridosle igrace. Cinjenica je da je igra prespora za napredak za vecinu igraca. Ono sto ogranicava napredak su poznavanje igre (za to vec postoje prirucnici) i druga, daleko vaznija stvar - finansije!

No da ne duzim, ekspoze bih izneo tamo gde me eventualno culi oni koji odlucuju...

This Post:
00
258215.599 in reply to 258215.598
Date: 4/10/2018 11:14:55 AM
Overall Posts Rated:
590590
Изнеси и предлог да се повећају награде за промоцију у виши ранг, са ових 1.5 милион не могу да доведем ни половног играча за Прву...

This Post:
00
258215.600 in reply to 258215.599
Date: 4/10/2018 11:22:36 AM
Overall Posts Rated:
229229
Hahaha pa nisi mi odgovorio na pitanje gde se iznose predlozi?

This Post:
00
258215.601 in reply to 258215.600
Date: 4/10/2018 12:30:31 PM
Overall Posts Rated:
590590
Па не знам, али сам сигуран да ћеш ти сазнати и таман провуци и ово моје)

From: Šone

This Post:
00
258215.602 in reply to 258215.600
Date: 4/10/2018 12:38:29 PM
Overall Posts Rated:
3131
Bas sam skoro razmisljao da pisem negde na globalnom forumu vezano za to. Igra je super zaninljiva, ali vremenom noviji menadzeri gube strpljenje jer shvataju da su u nedostiznom zaostatku za top 1000 menadzera. Evo ja sam clan par sezona, i vidim da ukoliko se istreniraju tri top moze da se zaradi nekih 15-20 miliona za 3 godine realnog zivota. I sta onda? Opet nedovoljno novca za neki vrhunski rezultat. Naravno ekonomija za sve to vreme tapka u mestu jer placas trenera lvl 6 brda, jer sa nizim lvl neces ni toliko izvuci.
Dok u ovom trenutku cini mi se pola BB clanova ima ekipu ili zalihe u toj vrednosti. Tako da igrica gubi draž. To je ujedno i razlig zasto mnogi novi clanovi se kratko zadrzavaju ovde.
Ona skorija pomoc u vidu igraca koji ne moze da igra ni rezervu trece lige nije ni trebala, dobio je nogu jos na vratima.
Da bi se donekle izjednacile ekipe potrebna je pomoc od, da ne preterujem, bar 10M novim ekipama, a tipa za svaku odigranu sezonu milion manje( npr. ekipa koja je tu 5 sezona-5M). Naravno u etapama, svaka sezona 10% iznosa.
Ima jos mnogo nacina za adekvatnu pomoc, da ne duzim, gde mozemo da se zalimo a da neka glava igrice stvarno to i procita? :)

This Post:
00
258215.603 in reply to 258215.602
Date: 4/10/2018 1:25:03 PM
Overall Posts Rated:
229229
I ti ga pretera, nema nigde besplatnog rucka. Tako se rugas svim drugim igracima koji nisu imali tako znacajne podsticaje u vidu bespovratnih i pritom astronomskih subvencija. No evo primera kako bi to moglo biti (u tekstu ispod; a da je pritom realno)...

-------------------------------------------
1. opcija za kreditiranje:

Da recimo imas opciju (kao menadzer sa minimum DESET miliona na racunu i minimum deset sezona na BB-u) da za JEDAN milion otkupis fransizu u maticnoj zemlji od drugog menadzera koji igra BB manje od 5 sezona, a da mu je tim u cetvrtoj ligi. Tim menja samo vlasnika, a menadzer ostaje isti. Tim dobija JEDAN milion svezeg novca po danu otpcinjanja ugovora. Takodje, novi vlasnik ima obavezu da ulozi dodatna TRI miliona u periodu od tri sezone od dana preuzimanja kluba (obavezno da moze samo na pocetku sezone).

Prvi kontrolni mehanizam: Vrlo bitno za istaci, kako bi se zastitio BB, CETIRI miliona sa racuna se zamrzavaju, odnosno JEDAN milion se odmah skida sa racuna, a TRI miliona stoje kao rezervisana sredstva!

Posle tri sezone, vlasnik koji je prodao prava na svoj tim i sada je samo menadzer, dobija svoj tim nazad pocetkom cetvrte sezone time sto ga otkupljuje od privremenog vlasnika, time sto ce se zaduziti kod BB banke za CETIRI miliona, povratiti vlasnicka prava, a "privremeni" vlasnik ce dobiti CETIRI miliona odmah plus DVA miliona od BB banke na ime podsticaja novim menadzerima. "Novi" menadzer bi otplacivao beskamatni kredit u roku od tri sezone. Dakle, svake nedelje po 110 hiljada.

Drugi kontrolni mehanizam: Tim koji je dobio novac moze da radi sa novcem sta mu je zelja. Ukoliko napusti BB za vreme davanja podsticaja (tokom tri sezone), BB-u je u interesu da nove menadzere preusmerava na tim sa "privremenim" vlasnikom (predlaze im opciju kad se registruje "standard" ili "express"). "Privremeni" vlasnik u svakom slucaju dobija od BB-a zagarantovanu sumu na pocetku cetvrte sezone (bez obzira na eventualna menjaja menadzera) od SEST miliona, CETIRI na ime uplacenih podsticaja i DVA na ime podsticaja novim menadzerima.

Ono sto je kljucno jesu kontrolni mehanizmi zastite davaoca podsticaja, eventualnog pranja novca i prevara.

Dakle, sustina je da novi menadzer dobija znacajnu pomoc u pocetku kako bi bio sto kompetitivniji, a davaoc podsticaja finansijsku stimulaciju na srednji rok od strane uprave BB-a.

Tako bi BB uprava i iskusni menadzeri bili kreditori novim menadzerima, s tim sto je glavni teret rizika na BB-u. Ali, oni ionako imaju stotine milijardi na racunu, tako da ne bi bio problem. A i zasto ne da uvedu vise tih finansijskih vratolomija. Mozda ispadne dobro. Nego su nesto mnogo konzervatitvni, sve im diraj, pare nikako. Ali mislim da je to win-win situacija i za iskusne menadzere i za one koji tek dolaze.

Edit1: Mogucnosti za prevare bi bile minimalne, jer ipak 10 miliona na racunu i 10 sezona u BB-u dovoljno govore o ozbiljnosti menadzera. Tipa, treci uslov bi bio minimum jedno ucesce u plejofu druge lige.

----------------------------------------
2. opcija za kreditiranje:

A druga opcija jeste da se uvedu krediti za igrace mladje od 10 sezona. Po principu procene likvidnosti ekipe, sa odobravanjem kredita od 1, 2 ili 5 miliona. Sa rokovima otplate od 2, 3 i 5 sezona.. To bi izgledalo ovako:

kredit 1 milion - rok otplate 2 sezone, sezonska kamata 10%, ukupno za otplatu 1.2 miliona, ili nedeljno oko 50,000
kredit 2 miliona - rok otplate 3 sezone, sezonska kamata 5%, ukupno za otplatu 2.3 miliona, ili nedeljno oko 64,000
kredit 5 miliona - rok otplate 5 sezona, sezonska kamata 3%, ukupno za otplatu 5.75 miliona, ili nedeljno oko 96,000

Na ovaj nacin kreditiranja, mogu se davati i krediti za iskusnije menadzere, ili one ciji timovi dosta vrede ili imaju dosta novca na racunu, ali uz bitan uslov da bi im sezonske kamate bile daleko vise od ovih standardnih. I to, 35-25-15%.

Last edited by AirWolf at 4/10/2018 1:30:10 PM

This Post:
00
258215.604 in reply to 258215.603
Date: 4/10/2018 3:06:20 PM
Overall Posts Rated:
3131
Licno ne smatram da sam preterao. Evo kad bi se to ostvarilo (a nece) mom timu bi pripalo 6M( cetvrta sezona u igri), iliti 600 k po sezoni. Sto je mizerno, s' obzirom da samo u arenu treba da ulozim jos 3M. A preostalih 300k po sesoni ne bih osetio ni ja, a ni menadzeri koji su tu od vajkada.
A sto se tice ovih kredita koje predlazes, to je mač sa sve oštrice. Lako ce se poteositi taj novac, problem je vratiti. Bar mi Srbi imamo iskustva da kredit i nije bas najbolje resenje. :)
Opet sa druge strane daj šta daš, ali definitivno neka olakšica se mora uvesti. Tad bih i ja a i mnogi novi menadzeri kupili supporter i uzivali u igri, ovako se svaki dan kolebamo ima li ovo smisla igrati dalje.

Last edited by Šone at 4/10/2018 3:07:25 PM

This Post:
00
258215.605 in reply to 258215.604
Date: 4/10/2018 3:10:18 PM
Overall Posts Rated:
229229
Pa ako se kolebas i kukas posle svega tri sezone igranja, onda napusti. Ljudi stvaraju timove za 15, 20 sezona, a ti bi preko noci i to bespovratna sredstva. Nema nista dzabe.

Krediti mladim igracima su odlicno resenje, cak bi i to bio veliki ustupak. A ti ako ne znas da utrosis sredstva kako treba, ko ti je kriv. Za dva miliona mozes kupiti odlicna tri klinca od 18 godina, trenera i dva startera veterana. Malo po malo i gradis tim. To sto bi ti sve ekspresno i to bez motike, to nadji na nekom drugom mestu. Ovakve igre se i prave da bi se igralo strateski 10+ sezona.

Pomoc veca treba da postoji, ali ne moze biti toliko ruzicasta.

Last edited by AirWolf at 4/10/2018 3:17:22 PM

This Post:
00
258215.606 in reply to 258215.605
Date: 4/10/2018 3:19:05 PM
Overall Posts Rated:
3131
Dobro sta se ljutis, kontam da tebi ne odgovara moj predlog jer ne spadas u grupu novih menadzera, al ono imaj malo saosecanja :))
Nece ni vama biti zanimljivo kad vas ostane 50ak u Srbiji.
To dal cu napustiti ili ne sam cu da odlucim, do tada moje je da probam da dam neki predlog.
Bilo kako bilo, ako neko zna gde je najbolje da pisem nek se javi, ne verujem da BBovci citaju bas svaku novu temu.

This Post:
00
258215.607 in reply to 258215.606
Date: 4/10/2018 3:23:27 PM
Overall Posts Rated:
229229
Kako nece, svako ce imati prilku da igra B3, a i Zekica bi imao konacno sanse da udje u Prvu ligu. XD

From: Andra93

This Post:
00
258215.608 in reply to 258215.604
Date: 4/10/2018 3:26:21 PM
Overall Posts Rated:
104104
Nije fora da ti dobijes lovu ili bilo koji nov tim... Nisu ni ti milioneri koje spominjes dobijali novce a ti bi da ih stignes preko noci...

Zamisli sad da se pojavi neki tim u NBA i kaze ja igram u NBA 12 sezona ocu pare.... Nigde smisla....

Ako zelis da napredujes treba ti balans arene i solidnih igraca, sad su omogucili i da menjas cene pred svaki mec, sto je po meni jako dobro.

Daje ti sansu da popunis arenu svaku utakmicu, pre si namestao cene 3 puta(ili bese 2? ) po sezoni, ako omasis zajebo si sezonu-dve planiranih prihoda... I od svih tih muka ti bi da dobijes lovu za Dz...

Igrica je prosto takva, meni se zbog toga i svidja, zamisli da svi imamo brdo para, pa niko ne bi trenirao niti bi bila zanimljiva igra...

Zamisli da TI sutra kupis tim u RL, sta mislis koliko bi ti vremena i novca trebalo da stignes do prve lige???

Advertisement