Oyuncu isimleri yüzlerce belki binlerce isim ve soyismin rastgele kombinasyonları ile otomatik olarak oluşturuluyor. İsim editöründeki açıklamada gerçek hayatta kullanım sıklığı yüksek olan isimlerin isim havuzuna daha fazla sayıda yazılabileceği söyleniyor. Örneğin "A" harfine 5 adet "Abdullah" girilmişse 3 adet olan "Anıl"a kıyasla çıkma olasılığı yükseliyor. Daha nadir rastlanan isimler birer adet, örneğin "Ali" 10 adet... "Ali" gelme olasılığı yüksektir. İşleyiş bu şekilde.
Ben çeşitliliği artırmak için geçen sezon başlamadan önce 100 kadar yeni ad ve soyad eklemiştim ama önceden girilen isimlere hiç dokunmadım. Arapça kökenli isimleri tamamen silmek doğru olmaz fakat oran azaltmaya gidilebilir. Çünkü gerçekten de isim havuzunun ben de biraz elden geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Mesela 5 tane "Ebubekir" girilmişse bu sayının 1'e inmesi uygundur. Çevremizde çok fazla Ali olabilir ama kaçımızın Ebubekir diye arkadaşı olmuştur?
Tabii bu ciddi bir çalışma gerektirir. Uzun vadede ara ara oran kontrolü yapabilirim. Tek oturuşta halledilebilecek bir iş değil, her harfte gerçekten çok fazla ad ve soyad var.