Konkretnie to, że nie powstanie kadra A i B. Pozostanie to co jest teraz bo to działa dobrze. Zapoznałem się z bazą i widzę, że mamy graczy uniwersalnych, którzy tak jakby podchodzą pod wizję jaką prezentował przez ostatni czas Szefciu.
Drugą sprawą jest to, że nie było by zabardzo z czego to zrobić. Po 3 sezonach treningu z 40 PFów(chyba tyle ich było na początku) poprawnie zostało wytrenowanych 2, no 3 ale ten trzeci też bez szau więc to ostatecznie przesądziło. Z innymi pozycjami było by lepiej szczególnie na obwodzie ale tam jak pewnie wiesz chyba nic nie trzeba zmieniać.
Dzięki, że przynajmniej Ty wyraziłeś opinie o moim pomyśle kadry A i B, powiem szczerze, że czekałem na właśnie taką dyskusję.
A co do skautów ekonomistów to oni by nie wchodzili w kompetencje skautów tylko im pomagali. Ja to widzę tak, skaut przy pierwszym kontakcie z managerem piszę, że jakby ktoś miał problemy finansowe to aby pisał własnie do skauta, który dalej informuje skauta ekonomistę, że taki i taki manager ma problem z finansami i wtedy się taką osobą ten skaut zajmuję indywidualnie. Skauci dzięki temu mogą robić to co do nich należy. Poza tym fajną opcją by było dodawanie do bazy kalkulatora pensji i pod koniec sezonu skaut by informował managera jaka jest pensja i czy da rade go utrzymać, jak nie to znów by w tym momencie działali skauci ekonomiści;]. Dzięki temu historia z Szelerem mam nadzieje, że się nie powtórzy.