BuzzerBeater Forums

BB Srbija > U21 National Team Speeches

U21 National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
136217.6 in reply to 136217.5
Date: 3/24/2010 2:26:54 PM
Overall Posts Rated:
7676
Pošto je Flavius, moj veliki prijatelj i, uz popaja, glavni sukrivac za odličan razvoj srpskih talenata, odlučio da je dara prevršila meru i da je vreme da se odmori od selektorovanja i posveti drugim stvarima vezanim za repku, najmanje što sam mogao da učinim je da se kandidujem za novog selektora mlade reprezentacije i nastavim zacrtanu putanju koju smo osmislili, a koja nam ovih nekoliko sezona donosi toliko novih i pre svega kvalitetnih igrača za A tim.

Mene uglavnom svi znate, a za one nove menadžere sa kojima nisam ugovarao trening igrača i koji nisu upoznati evo sažetka - menadžer sam prvoligaške ekipe Zorilla, sa kojom sam igrao finale kupa i dva puta dolazio do titule u dve najjače druge lige. To sam postizao sa ekipom čiji igrači su uvek imali manje plate od konkurenata, što implicira na dobru taktičku potkovanost. Poslednje tri sezone sam u dobroj meri zanemario svoj tim i posvetio se savetovanju novih menadžera, kako u smislu ekonomije kluba, tako i u pravljenju novih generacija momaka koji će braniti boje naše zemlje. Zbog toga mi uopšte nije krivo, čak naprotiv, u tome nalazim zadovoljstvo igranja BB-a. Nekolicini sam već i rekao da se verovatno nikada ne bih kandidovao za selektora A tima, ali zbog gore pomenutog mladi su nešto drugo.

Novine koje bih kao selektor uveo su oformljavanje stručnog štaba mlade repke u kome bi se Flaviusu i meni pridružili perspektivni menadžeri koji se krupnim koracima probijaju ka vrhu piramide naše košarke, ali koji su pre i iznad svega dobri ljudi. Pozive su još u sezoni za nama dobili Superstar, Bavaria i Kotur, koji su ih i prihvatili, a za ovu sezonu imam još par imena u mislima. Sad je Kotur protivkandidat, pa je samim tim i poziv na ledu, ali nakon izbora i ukoliko pobedim, poziv će ponovo biti upućen. Cilj ovoga je upoznavanje šireg kruga ljudi sa funkcionisanjem repke, a takođe je odavno poznato da više glava bolje misli od jedne. Naravno, veza sa postojećim stručnim štabom se nikako neće prekinuti i za sve bitne odluke, bile one kadrovske, tehničke ili taktičke prirode, će krem srpske BB košarke biti konsultovan.

Takođe sam obezbedio desetak novih menadžera koji će pomagati pre svega novim korisnicima i menadžerima koji izvuku potencijalne reprezentativce na draftu, pa će tako Flaviusov i moj posao u tom delu biti olakšan.

Od starih stvari, nastavio bih plansko pravljenje igrača, tj. da svaka generacija bude dobro pokrivena na svim pozicijama, praćenje napretka igrača iz godine u godinu, kao i prikupljanje ocena najboljih draftovanih igrača i njihovo usmeravanje na najbolji trening.

U prilog mojoj kandidaturi ide i poznavanje potencijala sa kojim raspolažemo, poznavanje navika menadžera u smislu održavanja forme i treniranja reprezentativaca, kao i otvorenost za komunikaciju na svim nivoima i sa svima koji igraju BB, a imaju zanimanje za repku. Takođe, ne bežim ni od rezultata, jer na kraju krajeva oni su taj indikator koji u određenoj meri pokazuje koliko je nečiji rad kvalitetan ili ne. Pošto smo prošle sezone na 95% tekmi samo Flavius i ja bistrili taktiku za mečeve čiji je rezultat finale utešnog turnira, mislim da i u tom segmentu nema mesta za brigu.

Message deleted