BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Bośnia i Hercegowina

[U21] Bośnia i Hercegowina

Set priority
Show messages by
From: Joa

To: Jax
This Post:
00
202062.6 in reply to 202062.5
Date: 11/10/2011 12:16:04 PM
Overall Posts Rated:
382382
vinnie tak zachwalał to chciałem tylko zerknąć ;p

From: hatchet
This Post:
00
202062.8 in reply to 202062.7
Date: 11/10/2011 1:15:32 PM
Overall Posts Rated:
99
"Do boju, do boju, do boju Wal du siu!!!" :D

hmmm a co do B&H kiedyś musze dojechać do Sarajewa o Mostaru :(
Ale jak ostatnio tam byłem to mi się drogi kończyły i mosty znikały :D

This Post:
00
202062.9 in reply to 202062.8
Date: 11/10/2011 1:25:11 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10021002
dobrych obrońców mają, wspaniali sa

This Post:
00
202062.10 in reply to 202062.9
Date: 11/10/2011 3:40:35 PM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
Linki poprawione, można oglądać ;)

This Post:
00
202062.11 in reply to 202062.10
Date: 11/11/2011 4:25:20 AM
Overall Posts Rated:
382382
Jupi ;P

This Post:
00
202062.12 in reply to 202062.11
Date: 11/14/2011 12:08:55 PM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
Gramy z Bośnią i Hercegowiną, zapraszam do kibicowania!

This Post:
11
202062.13 in reply to 202062.2
Date: 11/14/2011 6:09:16 PM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
"Pierwsze koty za płoty"- jak mawiał kierownik schroniska ;)

Za nami debiut w ME rozgrywanych na Węgrzech, trzeba dodać, że debiut bardzo udany. Pierwsze mecze to zawsze duża niewiadoma, wszyscy mają ten sam entuzjazm, forma też z reguły dosyć podobna, tak wiec o wyniku meczu często decyduje...nastawienie. Przekonaliśmy się o tym w poprzednich ME w spotkaniu z Finami, również w przedostatnich ME zaliczyliśmy porażkę w drugim meczu z Islandią. Dlatego taki mecz i taki wynik jak dzisiaj musi cieszyć. Udanie rozpoczęliśmy batalię o medal ME. Zdecydowaliśmy się zagrać pod kosz, ponieważ B&H miała tam zawodników po pierwsze słabszych, a po drugie będących w gorszej formie niż nasi wysocy. Po trzecie nie mogłem powołać na pierwszy mecz naszych dwóch SG (nie dopisała forma), którzy w normalnych warunkach zapewne znaleźliby się w kadrze na ten mecz.

Od początku spotkania narzuciliśmy ostre tempo, odjechaliśmy na 10-0 i widać było, że będziemy dominować. Bośniacy nie byli w stanie nam zagrozić. Ich podkoszowi Petrović i Hrnjak zupełnie nie radzili sobie z naszymi chłopakami, szybko łapali faule, a ich zmiennicy...byli jeszcze bardziej bezradni ;) Bardzo dobrze grali nasi rozgrywający, zanotowaliśmy bardzo dużo kończących podań, zdominowaliśmy tablice, świetnie graliśmy w defensywie...no może nie do końca, tak do IV kwarty. Potem wdarło się lekkie rozprężenie szyków obronnych, ale wynik był już rozstrzygnięty, więc można to wybaczyć naszych młodzieńcom. Podsumowując, naprawdę cieszy zarówno wynik jak i styl. Szczerze mówiąc spodziewałem się o wiele bardziej trudnego zadania, ale nie ma co narzekać. Wolę takie rozstrzygnięcia, niż to co dzisiaj przeżywaliśmy dzięki naszym seniorom ;)

PG:

Kraszewski- nasza supergwiazda reprezentacji w tym meczu na pewno nie pokazała pełni swoich nieprzeciętnych możliwości. Ale spokojnie, jak Kraszewski będzie trochę w lepszej formie od niego trzeba będzie rozpoczynać ustalanie składu. Tym razem nie zachwycił, ale na pewno nie rozczarował. Ocena 7

Fijołek- bardzo pozytywny występ. Nie grał długo, ale był bardzo aktywny. W ciągu 14 minut, kiedy przebywał na parkiecie zyskaliśmy 21 punktów przewagi. To potwierdza, że mamy bardzo silną i wyrównaną kadrę. Ocena 8

SG:

Rak- oczywiście to nie jest typowy strzelec. Ale tak naprawdę na 6 pozycjach obwodowych graliśmy czterema PG. Bardzo mi miło, że mój podopieczny zaliczył świetny debiut w kadrze, cieszy zwłaszcza spora liczba zdobytych punktów. A co... trochę prywaty też musi być ;) Ocena 8,5

Gradziński- bardzo się cieszę, że Gradziński trafił w ręce tak świetnego (Polskiego!) managera. To duży komfort. Od razy pokazał, że pieniądze jakie wydał na niego Joker szybko się zwrócą. W mojej opinii to może być czarny koń naszej kadry w tym sezonie. Kapitalnie asystował, w dodatku dorzucił kilka zbiórek, jakby jeszcze rzucił trochę więcej punktów byłoby po prostu miodzio ;) Ocena 8,5

This Post:
11
202062.14 in reply to 202062.13
Date: 11/14/2011 6:09:34 PM
AC_Milan
IV.13
Overall Posts Rated:
231231
SF:

Wasiliew- zawodnik od zadań specjalnych ;) Pokazał dużą klasę, zwłaszcza jego zbiórki były bezcenne. Ocena 8

Hudela- to jest nasz SF z prawdziwego zdarzenia, szkoda że grał trochę krótko, ale spokojnie, jeszcze nie raz i nie dwa pokaże nam swoją bezdyskusyjną klasę. Ocena 7

Jurak- grał dosyć krótko, trochę mało widoczny. Ocena 7

PF:

Gołda- znakomity występ, robił co chciał pod koszem rywali, po prostu nie do zatrzymania. Świetnie trzymał naszą grę w ataku. Troszkę brakło zbiórek, ale to raczej przypadek niż brak umiejętności. Ocena 9

Cybura- równie dobry występ, grał na bardzo dobrej skuteczności, oby tak dalej! Ocena 8,5

Rykowski- szkoda, że grał tak...krótko. Ale to tylko świadczy o ogromnej konkurencji na pozycjach podkoszowych i naprawdę możemy być bardzo szczęśliwi, że pod koszem mamy tak wspaniałych zawodników. A w obwodzie są kolejni, którzy również pukają do bram kadry. Tylko się cieszyć. Ocena 7,5

C:

Bonisławski- druga wielka wieża zespołu Hordy tym razem trochę gorzej od kolegi klubowego. Ale bynajmniej nie było źle...choć mogłoby być troszkę lepiej. Na plus najlepszy bilans +/- spośród wszystkich zawodników. Ocena 8

Lupa- nasz vice-mistrz świata z poprzedniego sezonu tym razem nieco w cieniu. Dał się wyszaleć innym, wie że jego czas jeszcze nadejdzie. Ocena 7

Zawodnik meczu:

Jakub Gołda (18327409)- ciężko było wybrać, ale stawiamy na Jakuba. Zasłużył!

W innych meczach naszej grupy na plan pierwszy na pewno wysuwa się sensacyjna wygrana Anglików nad Portugalią. Portugalczycy bardzo długo czekali na odkrycie kart, myślałem, że mogą wszystkich zaskoczyć...i tak zrobili. Ale zdecydowanie na minus. Po prostu chyba nie mieli się czym pochwalić, dlatego tak długo zwlekali z powołaniami. Na pewno ten wynik sprawia, że sytuacja w naszej grupie robi się ciekawsza. Cypryjczycy ostro postawili się Estończykom, ale w końcówce nie dali rady. Trochę szkoda ;)

W pozostałych grupach z reguły wygrywali faworyci, ale na uwagę zasługuje przegrana gospodarzy mistrzostw Węgrów ze Szwajcarami. Przyznam się szczerze, że jest to dla mnie ogromna niespodzianka, ponieważ Madziarzy mają bardzo silną kadrę i atut własnej hali. Nie pomógł im nawet następca Bocza dziurawiący niemiłosiernie kosz Helwetów Fazekas. Bardzo, bardzo ciekawe starcie.

Za tydzień gramy z Luksemburgiem. Do boju Polska!