להתקבע בליגת העל זה דבר קשה, קשה מאוד.
אני עליתי פעמיים ופעמיים ירדתי אחרי עונה אחת, כך שלכאורה אני צריך להיות תומך מספר אחד שלך, אבל מצטער, אני לא.
בוא נתחיל בזה שזה לא יהיה נחלת הוותיקים בלבד.
בוא נתחיל בזה שהמשחק יהיה תחרותי לכל משתמש לפי יכולותיו ולא לפי זמן הצטרפותו למשחק.
בעצם, זה לא "ההתחלה". זה בדיוק הדבר הנדרש שהועלה כאן.
אני בעד תקרת שכר, אם מהלך שכזה ייעשה עם הרבה מחשבה ויישוסם בחוכמה זה יהיה נפלא - אבל אני ממש לא חושב שזה יפתור את הבעייה שציינת. זה אולי יעשה סדר בשוק המשוגע וייצב אותו ויכריח שחקנים להיות יותר חכמים מבחינת הסגל.
כ"כ הרבה משתמשים בעד, אבל אף אחד לא מעלה הצעה בהקשר...
קשה לליגת העל כי זאת ליגה העל - יש מקום רק ל-16 הטובות מכל ארץ, ובישראל יש כמה מאות כך שמלכתחילה התחרות קשה מאוד. מה אתה רוצה שכל אחד שעושה את הטריק של לצבור כסף ומתאמנים כמה עונות על ידי גרירת רגליים בליגות הנמוכות יתקע יתד בליגת העל - זה קל מידי.
ה-שש-עשרה הטובות ביותר לא צריכות להיות מוגבלות לזמן כניסתן למשחק.
זה מה שקורה כיום.
אין ציפייה ששחקן שהצטרף לפני עונה, שתיים או שלוש יהא בליגת-העל, אבל אתה מתחמק מכך שבצרפת (כדוגמא) לא היתה קבוצה
אחת שהצטרפה לפני העונה החמישית. כלומר
לפני 14 עונות!!!. האם 14 עונות זה לא מספיק זמן?
הטריק לא בא להראות מה אפשר וכדאי לעשות, כי מדובר בהרבה מזל ומעבר.
הטריק לעיל מראה מה הדרך היחידה כיום להגיע לליגת העל, בגלל בעיית התחרותיות שהוצגה.
להשוות לאנ.בי.איי זה נחמד אבל אין שם ליגה שנייה ולשלישית, התחרותיות שם מונעת מכיוונים שונים אחרים שבינהם גם עניין תקרת השכר, אבל הרבה יותר עניין הדראפט שפה פחות משמעותי, לעניין זה, קבוצות פאטתיתו כמו שארלוט וושינגטון לא נענשות ויורדות ליגה - הן יתחילו שוב שנה הבאה באותה ליגה עם מיאמי ושיקגו רק עם יתרון של שחקן צעיר מבטיח בכיס בחינם.
אתה בעצם מעלה את טיעון מבנה הפירמידה של הליגה.
מעבר לזה שאני טוען שאינו רלבנטי (ומאתגר אותך להוכיח שאחרת), אני אוסיף שהעליתי הצעה בדיוק בעקבות טיעון שכזה - טיעון פירמידה בדראפט. ככל שאתה בליגה גבוהה יותר, אתה צריך לקבל שחקני דראפט אופציונאלים טובים פחות!
האם בזה אתה תומך [בעקבות טיעון הפירמידה שהעלית]?
כמו במציאות בליגות השונות בעולם בכדורסל וכדורגל, קשה להעיף את הקבוצות הותיקות, המשומנות, המנוסות וכן גם לרוב עשירות יותר מהליגה הבכירה. כמו במציאות עם קבוצה חדשה רוצה להתברג בפסגת (או רק לשרוד) בליגה בכירה היא צריכה בנוסף לכסף גם דרך וחוכמה.
אכן, בליגות הרעות של אירופה, תמיד תראה את אותן קבוצות בראש. לעיתים נדירות וחד-פעמיות ייצטרפו קבוצות אחרות למירוץ.
בליגות בארה"ב בהן יש תקרת-שכר זה לא קורה.
אז, אלא אם אתה טוען שה-16 של ליגת העל צריכות להישאר אותן 16, והאלופה להיות אלופה ניצחית (עד כדי מקרים נדירים), אלא אם זה מה שאתה טוען, אז רצוי שיידאגו לתקרת-שכר כאן לשבירת בעיית התחרותיות שהעליתי.
נגמר המקום, אז המשך התשובה בפוסט נוסף...