Ajd redom:
1. Iskreno, poprilično mi ide na jetra ta totalna jednoličnost funkcionalnosti taktika, odn. to što ispravno radi samo LI&MtM, ali to je nažalost činjenica. Ne znam šta bi tu imao o tome više reći. Jedina još obrambena taktika koja kako-tako funkcionira je 3-2 zona, ali je ista primjenjiva samo u 100% sigurnosti vanjskog napada protivnika. Napadačke taktike vanjskog fokusa su također primjenjive, ali definitivno nisu uspješne kao LI.
2. Preuzimanje rizika, hm, to je nešto što se može ishoditi u samo malom postotku, pošto je globalno situacija oko nivoa igre repki dosta poznata. Tako da preuzimanje rizika bi se maksimalno moglo nazvati postavaljanje nivoa truda, i eventualno, ali u manjoj mjeri, eksperimentiranje sa postavljanjem igrača na neprirodne položaje, makar bi tako nešto trebalo probati na nekoj slaboj repki, prije no što bi se uputio u to sa nekom jakom. Naravno sve je moguće pri postavljanju taktike protiv ultra jakog protivnika protiv kojega u LI&MtM srazu ionako nemamo šanse.
3. Dobro, tu zezaš Jukica, pa nemam ja što pametno reći
![:)](/images/conf/emoticons/smile.png)
4. Djelomično restruktuiranje kao takvo je već nastupilo, polako dolaze u glavni plan univerzalci, kojih je istina još premalo, ali 2-3 kvalitetna su već tu. Samim time bi se moglo reći da ono preuzimanje rizika oko pozicioniranja igrača time dobija na težini. Uglavnom ja kao neku budućnost, u ovom trenu još daleku, vidim najbolje repke kao skupinu krila (SF-ova), jer ista imaju daleko podnošljivije plaće od nesuvislih centarskih nivoa, a mogu uz balansirani trening sadržati SF konotaciju, samim time bi i dobili dugoročnije partnere u vlasnicima istih. Nažalost, Težaka smo izgubili, ali gledano globalno, druge repke su izgubile i znatno bolje igrače, po svim pozicijama, tako da smo tu negdje di smo i bili. Ne znam trenutačno detaljno nivoe svih igrača iz repke, tako da za precizniju analizu i moguće promjene točniji odgovor ne mogu dati.
5. Logično osim primarnih skilova, važni su i sekundarci, i preciznije bi ja tu rekao da je u ovome trenu važniji sekundarni napadački segment od onoga obrambenog za vanjske igrače, dok je obrnuto za unutarnje. Dodavanja su izuzetno važna za sve pozicije, i tu treba također postaviti fokus, ali već u najranije doba. Moram ići u shopping sada, pa na ovu temu možemo i zajednički kontemplirati...
It is not so important how high can someone jump, more important is who is the last one standing
![:)](/images/conf/emoticons/smile.png)