Sziasztok. Úgy döntöttem elindulok én is a választáson amit nagy kihívásnak érzek.
Cimi vagyok 32 éves műszaki területen dolgozom egy nagy cégnél.
A 15. szezonban kezdtem a játékot ami azóta a hobbimmá vált. Nagyon szeretem ezt a játékot.
Ami elsősorban megfogott az a jétékos nevelés ami a játék legfontosabb és legszebb része.
Sikerült kinevelnem 2 utánpótlás játékost Zoltán Gondát és Oszkár Mátét akikre nagyon büszke vagyok.
Gonda remélhetőleg egyszer nagyválogatott is lesz. Scoutként tevékenykedem jelenleg is a válogatottnál,
sok tapasztalatot szereztem ez idő alatt is.
A programom: A játékosok nevelésében szeretnék hatékonyabb módszereket kialakítani.
Sajnos nagyon sok negatív tapasztalatom van azzal kapcsolatban,hogy nincs meg a kellő kommunikáció a fiatalokat edzők és a megfigyelők között. Nem válaszolnak a levelekre, nem küldik a skilleket és így elkallódnak, vagy csak rosszul edződnek emberek. Ezen mindenképpen szeretnék változtatni. A megoldást abban látom,hogy olyan tulajok neveljenek, akik elkötelezettjei a nevelésnek. A kiemelten jó játékosok nevelőit pedig rá kell venni arra,hogy igenis ők küldjék a skilleket, és ne nekünk kelljen könyörögni a frissítésért.
Rengeteg példa van arra,hogy a tulaj elkezd edzeni, minden rendben van, aztán eltűnik az illető 3 hétre, és közben nem fejlődik, lemarad a játékosa. Ezen mindenképpen javítanék!
A módszer a következő lenne: a scoutok továbbra is felveszik a kapcsolatot a tulajokkal. 20 éves korra már kialakul posztonként az a 6-8 esélyes, akivel reálisan számolhatunk 21 éves korára. A többieknek a megköszönöm áldozatos munkájukat (fontos:érezze a tulaj, hogy törődnek Vele), és útjukra bocsájtja Őket természetesen ha olyan a potja akkor a nagyválogatottság még nem elérhetetlen ilyenkor jön már a képbe kaygee akinek átadom a skilleket. Az esélyesek posztonként egy kézben scoutolva, napi,heti kapcsolat a tulajokkal-és a kapitány közli minden érintettel, hogy mit vár az adott fiataltól 21 éves korára!
A tulaj pozitív válasza és együttműködése esetén nyilván megy tovább a folyamat szezon végéig. Közben folyamatosan egyeztetés a scoutokkall!
Azokat a játékosokat akinek a tulajdonosa kommunikativ előnyben részesítem a keret kialakításánál ezt felvállalom.
Ennek két lényeges hozadéka lenne: javulhatna a kommunikáció, és a tulajok megszoknák, hogyha nincs együttműködés, nehéz bekerülni a keretbe! Ha ezt tovább gondoljuk, ennek a nagyválogatott is hasznát vehetné: természetessé válhatna a közös munka.
Szeretnék még szót ejteni Dzsevasz programjáról a 6-os edzö projektról. Ez a program egy hihetetlen jo ötlet volt töőe biztos vagyok benne,hogy ez működni fog. Megbeszéltem vele,hogy megválasztásom esetén ebbe a programba rajta keresztül minden stábtag beleláthat.
A stábom: A mostani U21-es stábot jól ismerem, Blive és Gecsega kivételével. Megkerestem őket, és azt mondták természetesen segítenek. Gilát (nekem mindig Gila marad) a kezdetektől ismerem, és jó kapcsolatban vagyunk: úgy vélem, nagyon sokat segíthet nekem. Dzsevasz: igazából miatta tartok itt, ahol tartok. Tudom, hogy Ő egy nagyon megosztó személyiség,
de kevesen értenek annyira a játékhoz, ahogy Ő ért, ebben biztos vagyok. LA Peter 70: vele scoutolok SG poszton, egy rendkívül intelligens ember, ö fog nekem segíteni kommunikálni a külföldi tulajdonosokkal. Valamint szeretnék még segitőket a tapasztaltabb játékosok közül velük fel fogom venni a kapcsolatot.
Egy újításom is lenne. A menntor programban biztos észrevettétek,hogy a skypot részesitem elönyben. Azok a mentoráltak
akikkel skypon értekeztem sokkal jobban fejlődtek gyorsabban,hatékonyabban működött az egész.
Akit érdekel a dolog és szeretne csevegni registrálna az itteni felhasználónevén vagy csapatnevén így könnyen megtalálnánk egymást. Szerintem ez nagyon hasznos lenne. A új játékosok is jobban kedvet kapnának a játékhoz.
Akinek tetszenek az elképzeléseim kérem szavazzon rám.
Várom a kérdéseket.